breaking news Νέο

Από τη Θεσσαλονίκη «άνοιξε» την αυλαία των ευρωεκλογών ο Μητσοτάκης : «Το πρωί της 9ης Ιουνίου όλα αρχίζουν από την αρχή»

Από τη Θεσσαλονίκη «άνοιξε» την αυλαία των ευρωεκλογών ο Μητσοτάκης : «Το πρωί της 9ης Ιουνίου όλα αρχίζουν από την αρχή»

Την έναρξη του προεκλογικού αγώνα ενόψει ευρωεκλογών του Ιουνίου για τη Νέα Δημοκρατία «σφύριξε» ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης από το προσυνέδριο της ΝΔ στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, καλώντας τα «γαλάζια» στελέχη να βγουν μπροστά για την μάχη. «Το πρωί της 9ης Ιουνίου όλα αρχίζουν από την αρχή. Το κοντέρ μηδενίζεται» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας «η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Βόρεια Ελλάδα είναι περιοχές που ήταν είναι και θα παραμείνουν γαλάζιες. Κάνουν τη ΝΔ να επικρατεί σε όλες τις αναμετρήσεις δικαιώνοντας εκείνο το παλιό σύνθημα που έλεγε “Κάθε νίκη ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη”» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναλύοντας το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών για την κυβερνητική παράταξη ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «τον Ιούλιο η χώρα θα κληθεί να στείλει ένα μήνυμα σταθερότητας σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον» ενώ μιλώντας για την αποχή ή όσους σκέφτονται να ψηφίσουν με κριτήριο την διαμαρτυρία απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές τόνισε: «Οι κάλπες των ευρωεκλογών δεν προσφέρονται για αδράνεια» και «ούτε είναι κάλπες που πρέπει να είναι αφορμή τυφλής διαμαρτυρίας». Συμπλήρωσε ότι οι ευρωεκλογές «είναι ταυτόχρονη εντολή να πολεμήσουμε πιο δυνατά για τα συμφέροντα της χώρας στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων». «Η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη αλλά και η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Ο ρόλος μας από αύριο είναι να κάνουμε τις ευρωεκλογές την υπόθεση όλων μας. Οι Βρυξέλλες είναι πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη από ότι δείχνει ο χάρτης» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «οι επιλογές μας για την Ευρώπη πρέπει να έχει μετάφραση ελληνική».

«Οι ευρωκάλπες πρέπει να αναδείξουν την πολιτική δύναμη που επιθυμούν οι πολίτες να τους εκπροσωπούν στην Ευρώπη» τόνισε και συμπλήρωσε: «οι πολίτες δεν ψηφίζουν για το παρελθόν αλλά για το μέλλον». «Ποια παράταξη θα είναι δοκιμασμένη και ικανή ώστε να δυναμώσει την εθνική φωνή έξω από τα σύνορά μας» είπε και σημείωσε ότι η αντιπαράθεση με τα άλλα κόμματα θα είναι «μετωπική με φόντο ευρωπαϊκό αλλά περιεχόμενο εθνικό».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε πολλές αναφορές στο παρελθόν του κόμματός του λέγοντας ότι πάντα η ΝΔ ήταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ενώ παρουσίασε και το επετειακό σήμα του κόμματος που φέρει τον αριθμό 50, όσα είναι τα χρόνια από την ίδρυση του. Το επετειακό λογότυπο κοσμεί ο πυρσός ο οποίος επέστρεψε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχτηκαν δυο τρανς άτομα το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους λέγοντας ότι «Δεν είναι εικόνα της Θεσσαλονίκης μας εκείνη που φάνηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Η Θεσσαλονίκη ήταν ιστορικό σταυροδρόμι πολιτισμών» για να συμπληρώσει λίγο αργότερα πως «η μισαλλοδοξία δεν έχει θέση» και πως «Η κοινωνία, όλοι μας πρώτοι οφείλουμε να απαντήσουμε στο μίσος». «Όποιος αμφισβητεί τα δικαιώματα προσβάλει τη Θεσσαλονίκη και την ιστορία της» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στα άλλα κόμματα έκανε λόγο για «κομματίδια που βλέπουν τις ευρωεκλογές με μεγεθυντικό φακό για το ανάστημα τους». Την ίδια ώρα από το στόχαστρό του δεν έφυγαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Στο μεν πρώτο επιτέθηκε για τη στάση του απέναντι στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών- μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ. Για το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δήλωσε «να στείλουμε ένα μήνυμα σε αυτούς που επιμένουν και σήμερα να διασύρουν την χώρα διεθνώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωβουλευτές του δεν δίστασαν να ζητήσουν την διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης» σημείωσε και χαρακτήρισε το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου ως ψήφισμα «ντροπή». «Ζουν με τα fake news δικών τους πιστολέρος» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη αλλά αυτό στρίμωξε τον Κασσελάκη» με αφορμή τον νόμο που απαγορεύει στους αρχηγούς κομμάτων να είναι κάτοχοι εταιριών στην αλλοδαπή. Και συνέχισε για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Ο νέος αρχηγός σήκωσε δικό του μπαϊράκι και δεν συμφωνεί με τον παλιό αλλά ο νέος πρόεδρος σηκώνει τον δικό του σταυρό για τα οικονομικά».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε απολογισμό του κυβερνητικού του έργου και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα ακρίβειας αλλά και αύξησης του κατώτατου μισθού τονίζοντας ότι στόχος είναι το 2027 ο μέσος μισθός στην χώρα να ανέρχεται σε 1500 ευρώ και ο κατώτατος σε 950 ευρώ. Απαντάμε στον πληθωρισμό με «στοχευμένα μέτρα» σημείωσε προσθέτοντας ότι η νέα παρέμβαση για το βρεφικό γάλα φέρνει μειώσεις στην τιμή του, όπως και σε άλλα 4000 προϊόντα καθημερινής χρήσης τα οποία πλέον πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές. «Είναι βαθιά γελασμένοι» όσοι αισχροκερδούν σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφέροντας ότι μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 16 εκ. ευρώ, ενώ έχουν γίνει χιλιάδες έλεγχοι.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για το πρόσφατο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ που «πέρασε» από τη Βουλή, υπεραμύνθηκε αυτού και σχολίασε πως δίνεται η ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες ελληνόπουλα να μην ξενιτεύονται για να σπουδάσουν.

«Κανείς καλόπιστος πολίτης δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είμαστε η παράταξη δίπλα στον πολίτη» τόνισε ο πρωθυπουργός.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής