breaking news Νέο

Τη διαγραφή του από το ΣΥΡΙΖΑ ζητά με επιστολή του ο Βασίλης Κωνσταντινόπουλος

Τη διαγραφή του από το ΣΥΡΙΖΑ ζητά με επιστολή του ο Βασίλης Κωνσταντινόπουλος

Σας γνωρίζω ότι επιθυμώ την διαγραφή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ  για τους λόγους που αναφέρονται παρακάτω :

Από τον Σεπτέμβριο που  ανέλαβε την προεδρία ο  Στέφανος Κασελάκης οι περισσότεροι  από εμάς   μέλη και φίλοι πιστεύαμε  ότι θα φυσήξει νέος άνεμος στον Κεντροαριστερό χώρο και  θα συμπορευτούν μαζί μας  οι δυνάμεις που  στην πορεία θα μας καταστήσουν τον σημαντικότερο  πόλο εξουσία,  που μελλοντικά  ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ θα γίνει κυβέρνηση όχι για την εναλλαγή της εξουσίας  ή τις καρέκλες, αλλά γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος . Με δεδομένο το νέο και άφθαρτο αλλά και των πολύ μεγάλων αδιαμφισβήτητων επικοινωνιακών δυνατοτήτων που έχει ο κ. Στέφανος  Κασελάκης   αυτό ήταν σχεδόν σίγουρο, αρκεί να έμπαινε η πολιτική σε πρώτο πλάνο. Δυστυχώς όμως η πολιτική δεν μπήκε ποτέ σε κανένα πλάνο!!! εκτός   από τις περίφημες  ατάκες του τύπου ……εγώ θα γίνω πρωθυπουργός , θα νικήσω τον Μητσοτάκη ….ως σύγχρονος «κουταλιανός» ο  κ. Κασελάκης,  καθημερινά και με ευθύνη δική του και όχι μόνο  των δημοσιογράφων η  προσωπική του ζωή μπήκε σε πρώτο πλάνο και όχι η πολιτική. Οι περισσότεροι όντας απογοητευμένοι περιμέναμε το συνέδριο για να δούμε τι μέλει γενέσθαι.

Το συνέδριο ενός κόμματος αποτελεί την ύψιστη πολιτική διαδικασία πολιτικής παραγωγής. Δυστυχώς, σε αυτό το συνέδριο το μόνο που επιδιώχθηκε ήταν η τοξικότητα και ο διχασμός και την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο  Στέφανος Κασελάκη . Ο Ρόλος του προέδρου είναι να συνθέτει, όχι να διχάζει, να πείθει, όχι να απειλεί. Να ρίχνει γέφυρες, όχι να υψώνει τείχη, να αγκαλιάζει, όχι να απομακρύνει. Μα πάνω από όλα, ο ρόλος του προέδρου είναι να μεγαλώνει το κόμμα. Να προσθέτει δυνάμεις, όχι να αφαιρεί. Στο διάστημα αυτό το μόνο που έχει καταφέρει  είναι να συρρικνώνει συνεχώς το κόμμα  και να είμαστε σε πρώτο πλάνο στα πρωινάδικα!!!

Ο Πρώην  πρόεδρος και πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  έκανε παρέμβαση ως όφειλε και με μεγάλη πολιτική γενναιότητα   παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η διαπραγμάτευση για τα κανάλια από τον κ. Παππά Νίκο (χρόνια το φώναζα ότι η διαπραγμάτευση  αυτή ήταν καταστροφική), όπως και τεράστιο πολιτικό λάθος ήταν και η διαχείριση του θέματος  Novartis  το οποίο μας έπληξε πολύ σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Κασελάκης στο συνέδριο συμπεριφέρθηκε λες και είναι ο  Διευθύνων Σύμβουλος μια πολυεθνικής και καλλιεργήθηκε μια  οπαδική αντίληψη στο σώμα με ευθύνη κυρίως δικιά του που δεν τιμάει κανέναν.  Επιπροσθέτως και στα  φλέγοντα ζητήματα όπως το Δημογραφικό ( πιστεύω ότι είναι το  μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας) και  παρά τις συνεχείς προτάσεις μας για να ενταχτεί στις  πρώτες προτεραιότητες του κόμματος ο κ. Κασελάκης….. περί άλλων τυρβάζει !!!!!

Κατόπιν όλων αυτών δεν μπορώ να συμπορεύομαι σε ένα κόμμα που  έχει για πρόεδρο έναν άνθρωπο που ουδεμία σχέση έχει με την πολιτική και δεν έχει αρθρώσει  σοβαρό πολιτικό λόγο εδώ  και έξι μήνες, δεν δίνει προοπτική κυβερνησιμότητας( που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος)  και οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στα βράχια.  Δεν αρθρώνει σοβαρές πολιτικές προτάσεις για την υγεία, την παιδεία , το Δημογραφικό κλπ.

Επιπροσθέτως συνεχίζει να έχει δίπλα του τον καταδικασμένο Νίκο Παππά που χειρίστηκε τραγικά το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες  και τον Παύλο Πολάκη που ναι μεν έχει αποκαλύψει τόσα σκάνδαλα,  αλλά ο τρόπος που πολιτεύεται διώχνει συνεχώς  κόσμο από το κόμμα και πιθανούς ψηφοφόρους.

Τέλος θα ήθελα  να ευχαριστήσω όλους τους συντρόφους, που συμπορευτήκαμε μαζί και δώσαμε τόσους πολλούς αγώνες, για Κοινωνική Δικαιοσύνη, Αξιοκρατία, Ισότητα και γενικότερα για ένα καλύτερο μέλλον!!!

 

Βασίλης Κωνσταντινόπουλος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής