breaking news Νέο

Η πραγματική «ανομία» στα ΑΕΙ -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Η πραγματική «ανομία» στα ΑΕΙ -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Η κυβέρνηση με επικεφαλής τον ίδιο τον πρωθυπουργό και την «ευγενική χορηγία» των φιλικών προς αυτήν ΜΜΕ, προσπαθεί αφενός να συκοφαντήσει ωμά τους αγώνες των φοιτητών και αφετέρου να γράψει νέους «άθλους» όσον αφορά τον αυταρχισμό απέναντι τους.

Εδώ και δύο μήνες δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες δίνουμε έναν δίκαιο και περήφανο αγώνα για τις σπουδές και το μέλλον μας, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Απέδειξαν ότι η πλειοψηφία των φοιτητών και του ελληνικού λαού έχει καταδικάσει και απορρίψει το αντιδραστικό νομοσχέδιο.

Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, οι εργαζόμενοι των ΑΕΙ έδωσαν μαζί μας τον αγώνα, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Η κυβερνητική πολιτική ηττήθηκε σε όλους τους χώρους της εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την στήριξη του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και των ιδιοκτητών κολεγίων, ακολουθώντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πλήρη αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων και πανεπιστημίων, επέλεξε να γίνει ο νεκροθάφτης της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, κόντρα στη θέληση της νεολαίας και τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ενώ ξεδιάντροπα κατηγορούσε τους φοιτητές ως "εγκληματίες" και τους αγώνες τους ως "παράνομους", η ίδια δεν δίστασε να παραβιάσει ακόμα και το άρθρο 16 του Συντάγματος, επιβεβαιώνοντας πως ό,τι υπηρετεί τα κέρδη των λίγων θεωρείται "νόμιμο" και ό,τι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολλών "παράνομο".

Αλλά και μετά την ψήφιση ο αυταρχισμός της συνεχίζεται όπως πρόσφατα με τις προσαγωγές και συλλήψεις στο ΑΠΘ, αλλά και τις τερατολογίες ΜΜΕ μέχρι και για ...απειλή πυρηνικού ατυχήματος (ΝΕΑ 19/3) παρά τις διαψεύσεις ακόμη και των ίδιων των Πρυτανικών Αρχών. Είναι αισχρή προπαγάνδα να ταυτίζει το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα με εγκληματικές ενέργειες. Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός απείλησε ακόμη και για διαγραφές φοιτητών που αγωνίζονται, «ζηλεύοντας» ίσως παλιότερες σκοτεινές εποχές που έκοβαν τις αναβολές και οδηγούσαν αγωνιστές φοιτητές στο στρατό...

Όμως, η πραγματική "ανομία" στα Πανεπιστήμια έχει την υπογραφή της ίδιας της κυβέρνησης!

Γιατί, ανομία είναι π.χ να πέφτουν φοιτητές του ΑΠΘ από τα παράθυρα, επειδή δε χωράνε στις αίθουσες. Ανομία είναι να έχει μειωθεί κατά 50% η χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό των φοιτητικών εστιών που δεν καλύπτουν ούτε το 10% των φοιτητών. Ανομία είναι να υπάρχουν πτυχία που δεν κατοχυρώνουν επαγγελματικά δικαιώματα. Ανομία είναι ο ίδιος ο νόμος-έκτρωμα της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που, παρακάμπτοντας το Σύνταγμα, κάνει την αδικία νόμο και διαλύει τα πτυχία και το μέλλον της νέας γενιάς.

Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να ασχοληθεί με την πραγματική ανομία, που προκαλεί καθημερινά το αίσθημα δικαίου του λαού και της νέας γενιάς, όπως είναι η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, ανεύρεσης π.χ των δολοφόνων σε μιας σειρά «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών» στην πρωτεύουσα κ.α.

Η συκοφαντία της κυβέρνησης, όπως και οι απειλές για πειθαρχικές διώξεις και διαγραφές δεν τρομάζουν τους φοιτητές. Εκθέτουν την ίδια την κυβέρνηση που έχει απομονωθεί.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής