breaking news Νέο

Παρουσίαση βιβλίου της Παρασκευής Κοτσάλου «Βεργόνα: της Βέροιας η γοργόνα»

Παρουσίαση βιβλίου της Παρασκευής Κοτσάλου «Βεργόνα: της Βέροιας η γοργόνα»

Οι εκδόσεις Παρέμβαση και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Παρασκευής Κοτσάλου «Βεργόνα της Βέροιας η γοργόνα»,  την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ. στον Πολυχώρο Ελιά.(Πάρκο Ελιάς Βέροια).

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Γιώργος Κλοκίδης,  αρχαιολόγος

Δέσποινα Καρυπίδου, φιλόλογος

και η συγγραφέας Παρασκευή Κοτσάλου.

 

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Ζήσης Χ. Πατσίκας.

 

Σας περιμένουμε ….

 

Με την στήριξη του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας στα πλαίσια των «Ανθισμένων ροδακινιών 2024»

 

 

-----

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο με τίτλο «Βεργόνα, της Βέροιας η γοργόνα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρέμβαση, είναι ένα μυθολογικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με προτεινόμενες δραστηριότητες για τα παιδιά.

Την εικονογράφηση του βιβλίου επιμελήθηκε η ίδια η συγγραφέας.

Μια ξενάγηση στο Μουσείο της Βέροιας και της Βεργίνας αλλά και σε άλλους τόπους μακρινούς και παράξενους μέσα από τους μύθους.

Ένα μυθολογικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που βασίζεται σε αληθινά όμως αρχαιολογικά ευρήματα και αναφορές ιστορικών κείμενων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Η ιστορία της Μέδουσας-Γοργόνας με την δική της οπτική και αφήγηση.

Ένα γαϊτανάκι από ιστορίες, που συνδυάζουν τους μύθους και τις παραδόσεις του τόπου, με την πορεία και τα ταξίδια του μεγάλου στρατηλάτη καθώς και τις σύγχρονες αρχαιολογικές ανασκαφές.

Οι ήρωες και οι μύθοι τους όπως έφτασαν στις μέρες μας με παραλλαγές και η πραγματική ιστορία της πρώτης γοργόνας..

 

 

 

Βιογραφικό συγγραφέως

 

Η Βούλα Κοτσάλου ζει μόνιμα στη Βέροια. Έχει τελειώσει τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στη Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στο τριμηνιαίο περιοδικό της ΚΕΠΑ τα «Πολιτιστικά δρώμενα» όπως και σε τοπικές εφημερίδες («Λαός» και «Ημερήσια»), ενώ μέχρι σήμερα αρθρογραφεί για θέματα αποσυμβολισμού Ελληνικής μυθολογίας σε περιοδικό ιστορικών και αρχαιοελληνικών θεμάτων («Ιχώρ»).

Εδώ και αρκετά χρόνια διατηρεί blog που ασχολείται με θέματα αποσυμβολισμού της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και συγκριτικής θρησκειολογίας.

Ασχολείται με τη ζωγραφική, με διάφορα υλικά. Υπήρξε μαθήτρια του αείμνηστου ζωγράφου της Βέροιας Θωμά Βαφείδη ενώ έχει τελειώσει και την σχολή ζωγραφικής της ΑΒC.

Εκτός από τη ζωγραφική, έχει ασχοληθεί με την τέχνη του vitraux -τεχνική Tiffany, καθώς και την τέχνη του ψηφιδωτού.

Έχει εκθέσει έργα της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις της Νομαρχιακής Aυτοδιοίκησης N. Ημαθίας, πραγματοποιώντας την πρώτη της ατομική έκθεση το 2004.

Είναι παντρεμένη με τον Αδάμo Πάπαρη και μητέρα 2 παιδιών.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής