breaking news Νέο

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Αγώνες για την Ελλάδα και τη Μακεδονία μας» και η παρουσίαση της νέας έκδοσης του Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος

  • Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Αγώνες για την Ελλάδα και τη Μακεδονία μας» και η παρουσίαση της νέας έκδοσης του Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος
  • Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Αγώνες για την Ελλάδα και τη Μακεδονία μας» και η παρουσίαση της νέας έκδοσης του Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος

Το Σάββατο 23 Μαρτίου το απόγευμα στον κατάμεστο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας έλαβε χώρα η εκδήλωση «Αγώνες για την Ελλάδα και τη Μακεδονία μας» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με την ευκαιρία της εθνικοθρησκευτικής εορτής της 25ης  Μαρτίου.

Στην εόρτια εκδήλωση, που άνοιξε βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρ. Αθανασίου Νίκου, παρουσιάστηκε το νέο πόνημα του Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος με τίτλο: «Αγώνες για τη Μακεδονία μας», το οποίο προλογίζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο κ. Αλέξανδρος Τρομπούκης, Υποστράτηγος ε.α, μίλησε για τα ιστορικά γεγονότα της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Ακολούθως, τον λόγο έλαβαν ο Αρχιμ. Παύλος Σταματάς, Αρχιερατικός Επίτροπος Αντιγονιδών και ο Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας, οι οποίοι παρουσίασαν το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος, ενώ σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο του βιβλίου έκανε ο κ. Βασίλειος Δερμεντζόγλου, Δρ. Θεολογίας, που επιμελήθηκε τη νέα έκδοση.

Στο εν λόγω βιβλίο περιέχονται κείμενα ιστορικού ενδιαφέροντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και την ελληνικότητα της, λόγοι που εκφωνήθηκαν σε εθνικές εκδηλώσεις και ιστορικές επετείους καθώς και ποιμαντορικές εγκύκλιοι για τις επετείους των ελευθερίων των πόλεων της επαρχίας μας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Βεροίας υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κ. Ζωής Βεζυροπούλου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από το Ρουμλούκι και στη συνέχεια τη σκηνή κατέκλυσε η παιδική σχολική χορωδία Βεροίας που απαρτιζόταν από μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βεροίας, οι οποίοι ερμήνευσαν εθνικά τραγούδια υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού – μαέστρου κ. Ελένης Αναγνώστου.

Την εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο Γραμματέας της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων καθώς και τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες και πλήθος κόσμου.

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής