breaking news Νέο

Εργατικό Κέντρο Νάουσας : Κανένας νεκρός στο βωμό του κέρδους!

Εργατικό Κέντρο Νάουσας : Κανένας νεκρός στο βωμό του κέρδους!

Χθες το πρωί μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας « Γιώργος Βουτυράς» , μαζί με μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης , και εργαζόμενοι , πραγματοποίησαν εξόρμηση στο σημείο ανόδου προς το έργο της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο Βέρμιο , στο οποίο πριν λίγες μέρες βρήκε τραγικό θάνατο εργαζόμενος (χειριστής σπαστήρα), όταν εγκλωβίστηκε στο μηχάνημα .

Το συγκεκριμένο εργοδοτικό έγκλημα στο έργο κατασκευής του αιολικού πάρκου του Βερμίου μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τη λίστα των νεκρών εργαζομένων  την ώρα της εργασίας τους.

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους εκφράστηκε η συμφωνία και ο προβληματισμός στο ότι δεν φταίει η κακιά στιγμή για τέτοιου είδους εργοδοτικά εγκλήματα , όπως και ότι διαχρονικά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τόσο τα γενικά εργοταξιακά όσο και τα ατομικά , αντιμετωπίζονται από τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους ως κόστος και επιπλέον έξοδα.

Καλέστηκαν οι εργαζόμενοι να μετατρέψουν την οργή και αγανάκτηση τους σε οργάνωση και διεκδίκηση . Μέσα και από αυτό το εργοδοτικό έγκλημα προκύπτει η ανάγκη να σημάνει συναγερμός στους εργαζόμενους καθώς οι επιχειρηματικοί όμιλοι μπροστά στα κέρδη  τους ( μαύρα η πράσινα) δεν λογαριάζουν τίποτα.

Παράλληλα απαιτήθηκε από κάθε αρμόδιο φορέα να διαλευκάνει άμεσα τις αιτίες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό αυτό έγκλημα και να αποδοθούν ευθύνες .

Ούτε σκέψη να μην περάσει για φόρτωμα της ατομικής των ευθυνών στο συνάδελφο, για επίκληση της « ατομικής ευθύνης» η του « ανθρώπινου λάθους».

Γ’ αυτό μπροστά και στην Πανελλαδική απεργία στις 17 Απρίλη ( Νάουσα 10:30 στη Κεντρική Πλατεία και Βέροια 10:30 οι εργαζόμενοι έναν δρόμο έχουν

Να δυναμώσουν τον αγώνα για τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας , με εντατικοποίηση των ελέγχων και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Να εξασφαλιστεί η ύπαρξη ασθενοφόρων , γιατρών και νοσηλευτών στα εργοτάξια.

Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε μηχανήματα και οχήματα των εργοταξίων για τη συντήρηση και ασφαλή λειτουργία τους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής