breaking news Νέο

Ημερίδα με θέμα: «Συμπερίληψη Μαθητών/τριών με Προσφυγικό Υπόβαθρο» διοργανώθηκε από εκπαιδευτικούς φορείς στη Βέροια

  • Ημερίδα με θέμα: «Συμπερίληψη Μαθητών/τριών με Προσφυγικό Υπόβαθρο» διοργανώθηκε από εκπαιδευτικούς φορείς στη Βέροια
  • Ημερίδα με θέμα: «Συμπερίληψη Μαθητών/τριών με Προσφυγικό Υπόβαθρο» διοργανώθηκε από εκπαιδευτικούς φορείς στη Βέροια

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας πραγματοποιήθηκε ημερίδα  η οποία διοργανώθηκε από το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τις Δ/σεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα με θέμα: «Συμπερίληψη Μαθητών/τριών με Προσφυγικό Υπόβαθρο».

 Στόχος της συνάντησης είναι ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ των φορέων της εκπαίδευσης για την καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων της προσφυγικής εκπαίδευσης και την αναζήτηση λύσεων στην προοπτική ενός σύγχρονου συμπεριληπτικού σχολείου. Κύριος άξονας της ανοιχτής συζήτησης ήταν  τα βήματα προς τη συμπερίληψη μαθητών/τριών με Προσφυγικό Υπόβαθρο.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Γραφείου Γενικού Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του ΥΜΑ, κος Γεωργιάδης Δημήτρης, η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, κα Αλτουχόβα,  διαδικτυακά  ο εκπρόσωπος του γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα Σιμόπουλος Γεώργιος, η συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών  και Θεσμικής Προστασίας ΥΜΑ, κ. Παπαθανασίου Μαρία, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Γώτη Ευθυμία και κ. Αλατζλόγλου Αθανάσιος, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Ημαθίας, οι ΣΕΠ και οι διοικητές Ε.Δ.Π.Φ.Α.Α. Βέροιας και Ε.Δ.Π.Φ.Α.Α. Αλεξάνδρειας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων Δήμου Βέροιας κ. Δέλλας Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Βέροιας κ Τσιφλίδης Ηλίας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Δήμου Νάουσας κ. Ασλανίδου Άννα και  η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Λαφαζάνη Ελένη, Διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολείων στα οποία φοιτούν μαθητές και μαθήτριες με προσφυγικό υπόβαθρο. Χαιρετισμό απηύθυνε διαδικτυακά ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κόπτσης Αλέξανδρος.

Στα συμπεράσματα της ημερίδας αναδείχτηκε η αξία της ‘συμπερίληψης’ στη διαδικασία εκπαίδευσης μαθητών με προσφυγικό υπόβαθρο για την πλήρη ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό ιστό.

Ευχαριστούμε πολύ τη Διεύθυνση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας για την άρτια διοργάνωση, η οποία συνέβαλλε στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης.

 

Ο Διευθυντής

Β΄/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας

Αθανάσιος Δ.  Αλατζόγλου     


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής