breaking news Νέο

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΜΑΘΙΑΣ : «Ποιός θα πληρώσει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης»

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΜΑΘΙΑΣ : «Ποιός θα πληρώσει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης»

Παρά τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες των αγροτών αλλά και σύσσωμης της αντιπολίτευσης για προβλήματα στην καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η αδράνεια της κυβέρνησης συνεχίζεται και «η ομαλή καταβολή» καθώς και «η διαφάνεια και συνέπεια στην κατανομή των κοινοτικών ενισχύσεων», αποτελούν εξαγγελίες άνευ περιεχομένου.

 

Η προβληματική λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ οδήγησε, όπως ήταν αναμενόμενο, σε προβλήματα τόσο στην έγκαιρη και δίκαιη πληρωμή των ενισχύσεων, όσο και στον χρόνο καταβολής τους και οι αγρότες απεγνωσμένοι δεν μπορούν να προγραμματίσουν στοιχειωδώς τις οικονομικές τους δραστηριότητες.

 

Αποτέλεσμα όλων αυτών, η επιβολή από τον Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης ύψους 281 εκατ. € περίπου για τα οικονομικά έτη 2020 έως 2022, με αιτιολογία τον τρόπο καταβολής των ενισχύσεων. Γεγονός που θα μειώσει τον κοινοτικό προϋπολογισμό της χώρας στην χειρότερη συγκυρία για τους αγρότες, αφού η αύξηση του κόστους παραγωγής και οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια της κυβέρνησης οδηγούν σε μείωση του αγροτικού εισοδήματος και θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων.

 

Για τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας προς τους αγρότες, η έγκαιρη, δίκαιη και σωστή καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων με διαφάνεια και τήρηση των ευρωπαϊκών κανονισμών.

 

Οργανωτικό συντονιστικό

Νέας Αριστεράς Ημαθίας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής