breaking news Νέο

Πλήθος προσκυνητών για τον Τίμιο Σταυρό στον Άγιο Λουκά της Ι. Μ. Παναγίας Δοβρά

Πλήθος προσκυνητών για τον Τίμιο Σταυρό στον Άγιο Λουκά της Ι. Μ. Παναγίας Δοβρά

Το απόγευμα της Τρίτης, 9ης Απριλίου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Τιμίου Σταυρού από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά Βερμίου.

Τον Τίμιο Σταυρό που δωρήθηκε από τον Αυτοκράτορα της Τραπεζούντας Μανουήλ τον Γ’ τον Μεγαλοκομνηνό στην παλαίφατη Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά του Πόντου και περιέχει μεγάλο

τμήμα του Τιμίου Ξύλου, μετέφερε ο εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά Αρχιμ. Χριστόδουλος Μετεντζίδης και τον υποδέχθηκε ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, επικεφαλής της μοναστικής αδελφότητος και των ευσεβών προσκυνητών.

Ακολούθως τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου μετά του Παρακλητικού Κανόνος του Αγίου Λουκά του Ιατρού χοροστατούντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος.  

Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας κατέκλυσαν τον υπό κατασκευή Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό και το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Θαυματουργού Αγίου Λουκά που θησαυρίζεται στην Ιερά Μονή και τίθεται σε προσκύνηση κάθε Τρίτη απόγευμα. Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Τίμιος Σταυρός επέστρεψε στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο όρος Βέρμιο, όπου φυλάσσεται μαζί με την Θαυματουργό Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου. 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής