breaking news Νέο

Συγκέντρωση ενάντια στη βία κατά των γυναικών πραγματοποιήθηκε στη Βέροια

Συγκέντρωση ενάντια στη βία κατά των γυναικών πραγματοποιήθηκε στη Βέροια

Συγκέντρωση ενάντια στην πολύμορφη βία κατά των γυναικών πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 12/4 στην πλατεία δημαρχείου η ομάδα γυναικών της ΟΓΕ.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό έκαναν ο Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ημαθίας, η Κατερίνα Μπόσκου, περιφερειακή σύμβουλος της ΛΑΣ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Μίνα Λιμνίδου, πρόεδρος της ομάδας. Ποίημα διάβασε η Ιωάννα Σοφρόνωφ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ομάδα γυναικών σημειώνει: «… Δεν συμβιβαζόμαστε να είμαστε καθημερινά έρμαια της κρατικής αδιαφορίας και οι ζωές μας να κρέμονται από μία κλωστή γιατί η προστασία τους θεωρείται κόστος για το κράτος. Δεν πάει άλλο με την παντελή έλλειψη δομών επείγουσας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών. Δεν πάει άλλο με τις μακροχρόνιες και πολυδάπανες νομικές διαδικασίες, τις ελλείψεις σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες και σε εισαγγελείς για την ενδοοικογενειακή βία… Απέναντι στη δυσωδία, η μόνη ανάσα βρίσκεται στην συλλογική δράση, στην αγωνιστική διεκδίκηση και αλληλεγγύη, υψώνοντας ασπίδα προστασίας για να μπορεί κάθε παιδί, κάθε γυναίκα, να ζει μια ζωή αξιοπρεπή, απαλλαγμένη από κάθε μορφή βίας εκμετάλλευση και καταπίεση...»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής