breaking news Νέο

Η Έκθεση Εικαστικής Κούκλας αιχμαλώτισε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια

  • Η Έκθεση Εικαστικής Κούκλας αιχμαλώτισε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια
  • Η Έκθεση Εικαστικής Κούκλας αιχμαλώτισε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια

Πάνω από εκατό κούκλες, μικρές και μεγάλες, βγαλμένες από παραμύθια, από τη μυθολογία, τη λογοτεχνία, την καθημερινή ζωή, αιχμαλώτισαν τη ματιά μικρών και μεγάλων, με τα χρώματα, τις εκφράσεις ή και τους συμβολισμούς τους, στην έκθεση Εικαστικής Κούκλας του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, στο Φουαγιέ της Στέγης, στη Βέροια, που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024.

Πρόκειται για έναν παραμυθένιο κόσμο για τα παιδιά και όχι μόνο, στην οποία μπορεί κανείς να δει από τον Δον Κιχώτη και τον Μικρό Πρίγκιπα μέχρι τον Μόγλη και τις μάγισσες με τα σκουπόξυλά τους, από τον Φασούλη κι έναν τσαγκάρη με τα εργαλεία του στην ποδιά μέχρι έναν αυστηρό δάσκαλο παλιάς εποχής, βασιλιάδες και βασίλισσες με τις κορώνες τους κα.

Η ψυχή που κρύβεται πίσω από όλα αυτά είναι η Σοφία Παυλίδου, μία “δια βίου δασκάλα” , καθώς, αν και έχει συνταξιοδοτηθεί, εκείνη δεν έκοψε ποτέ τον ομφάλιο λώρο και δημιουργεί για το σχολείο της. Οι δημιουργίες της είναι ή θεατρικές ή εικαστικές. Αυτή ήταν η τελευταία.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής του Σχολείου, Δημήτρης Κατσαβός, η έκθεση είναι αποτέλεσμα δουλειάς που έγινε στο εργαστήριο του Σχολείου, από γονείς και μαθητές, από την αρχή της χρονιάς. Η ιδέα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και έχει να κάνει με την καλλιέργεια των ήπιων δεξιοτήτων, όπως την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση, τη συνεργασία κλπ.

“Παρέχουμε μία άτυπη μορφή εκπαίδευσης, απελευθερωτική κατά τον Freire, δημιουργώντας ελκυστικές συνθήκες που θα φέρουν τα παιδιά στο σχολείο, έχοντας μηδενίσει τη σχολική διαρροή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο Σχέδιο Διαπίστευσης Erasmus+ και της στοχοθεσίας του (καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων,- συμμετοχή, οργάνωση, δημιουργία, ενσυναίσθηση /αλληλεγγύη …) καθώς και στη λογική της εξωστρέφειας και επί-κοινωνίας του έργου του, που έχει υιοθετήσει, εδώ και πολλά χρόνια, με τη σχολική και όχι μόνο κοινότητα.

H έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως 30 Απριλίου 2024, ενώ έχουν προγραμματιστεί και επισκέψεις σχολικών μονάδων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής