breaking news Νέο

Κώστας Ιντζές: «Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι να μπορέσουν τα λαϊκά συμφέροντα να έλθουν από επάνω και όχι από τα κάτω όπως είναι τώρα»

Κώστας Ιντζές: «Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι να μπορέσουν τα λαϊκά συμφέροντα να έλθουν από επάνω και όχι από τα κάτω όπως είναι τώρα»

 Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8) και στον Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Ιντζές, με αφορμή την περιοδεία του στην Ημαθία

Αναφερόμενος για την περιοδεία στα νοσοκομεία της Ημαθίας τόνισε

«Κάναμε περιοδεία στα δύο νοσοκομεία της Ημαθίας και ταυτόχρονα είδαμε αρκετούς εργαζόμενους και προσωπικό. Δεν αντιμετωπίζουμε για πρώτη φορά τα προβλήματα που έχετε και στα ζητήματα της Υγείας στο νομό, αλλά σήμερα επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η υποχρηματοδότηση που υπάρχει στον τομέα της Υγείας, επιβεβαιώθηκαν τα βάσανα που έχουν εργαζόμενοι και ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτικό και διοικητικό. Είδαμε τις ελλείψεις σε προσωπικό που έχει αντανάκλαση στη υπολειτουργία των δομών Υγεία και φυσικά την κατεύθυνση που υπάρχει και από την Ε.Ε που σπρώχνει ολοένα και περισσότερο  τις επιχειρήσεις στη Υγεία ώστε να επενδύσουν και ταυτόχρονα σε λίγο θα έχουμε μία Υγεία για τους έχοντες και αυτοί που δεν έχουν χρήματα δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτή.»

Ποια η σημασία των ευρωεκλογών;

«Αυτές οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν ακόμη μία αιτία για αντεπίθεση που μπορεί να κάνει ο εργαζόμενος απέναντι στην πολιτική που μας έχει φέρει μέχρι εδώ. Και η πολιτική αυτή έχει όνομα, έχει χρώμα. Είναι η πολιτική της Ε.Ε με όλες αυτές τις οδηγίες που ήλθαν από τις Βρυξέλες και κατά 95% ήλθαν και ως νομοθετήματα μέσα στη ελληνική Βουλή. Επομένως όχι μόνο έχει σημασία να ψηφίσει ο κόσμος και ιδιαίτερα η νεολαία αλλά να ψηφίσει ΚΚΕ που όχι μόνο δεν συμμετείχε σ'αυτές τις οδηγίες με την συναπόφαση των άλλων κομμάτων που έχουν στρατηγική σύμπλευση. Και επομένως έχει σημασία το πόσο δυνατό θα βγει το ΚΚΕ και σ'αυτές τις εκλογές ώστε μαζί με το λαό να αντιμετωπιστεί η επίθεση που δέχονται και θα δεχτούν από αυτό το μαύρο μπλοκ της Ε.Ε και των πολιτικών δυνάμενων που την υπηρετούν. Το ΚΚΕ το ξέρουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι , οι αγρότες. Γνωρίζουν ότι ψηφίζοντας ΚΚΕ δεν θ' αλλάξει η ψήφος τη επόμενη των εκλογών. Θα μείνει ίδια και θα γίνει όπλο στα χέρια όλων αυτών που βασανίζονται από όλες αυτές τις πολιτικές.»

Η κυβέρνηση όμως καλεί τον κόσμο να τη ψηφίσει για να έχουμε σταθερότητα:

«Υπάρχει κατά τη γνώμη μας αστάθεια στη χώρα. Υπάρχει αστάθεια στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις . Για τους πολλούς, τα εργατικά λαϊκά στρώματα έτσι και αλλιώς υπάρχει αστάθεια, συρρικνώνεται το εισόδημα για να μπορούν να κερδοφορούν οι λίγοι. Κατά τη γνώμη του κ. Μητσοτάκη και των άλλων κομμάτων μάλλον θα υπάρχει αστάθεια στα μεγάλα εισοδήματα, αυτό τους ενδιαφέρει. Δεν τους ενδιαφέρει το πώς θα αντεπεξέλθει ο λαός στην τεράστια ακρίβεια που έχει εξαπολυθεί. Δεν υπάρχει αστάθεια για τα λαϊκά στρώματα όταν υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα ιμπεριαλιστικών πολέμων στη γειτονιά μας σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή που ταυτόχρονα κάνουν τη χώρα μας στόχο αντιποίνων για τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις . δεν είναι αστάθεια ότι αυτή τη στιγμή μία φρεγάτα η ΥΔΡΑ που έχει ελληνικό προσωπικό και την χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός με 500.0000 ευρώ την ημέρα να πέσει ένας πύραυλος και να τη καταστρέψει και ν α βάλει τη χώρα μας σε ακόμη χειρότερες εξελίξεις; Αυτά είναι αστάθεια. Τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από τη σταθερότητα που λέει ο κ. Μητσοτάκης. Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι το πόση μεγάλη αστάθεια θα έχει η ελληνική κυβέρνηση και οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις στην Ε.Ε ώστε να μπορέσουν τα λαϊκά συμφέροντα να έλθουν από επάνω και όχι από τα κάτω όπως είναι τώρα.»

Για τη συζήτηση σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε:

«Να θυμίσω ότι την ουσία της συμφωνίας την είχε πιάσει μόνο το ΚΚΕ. Το κόμμα που ενάντια σε αλυτρωτισμούς και εθνικισμού, είχε τονίσει ότι η συμφωνία είναι επαίσχυντη γιατί μας χώνει περισσότερο στη μέγγενη του ΝΑΤΟ, ότι είναι μία ΝΑΤΟική συμφωνία κομμένη και ραμμένη ώστε να μπορεί να διαφεντεύει αυτός ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός την περιοχή. Δεν εξυπηρέτησε τους λαούς των δύο χωρών. Μιλάμε για μία επαίσχυντη συμφωνία που φάνηκε μετά από λίγα χρόνια ότι επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η θέση του ΚΚΕ. Θα μπορούσε να υπήρχε μία επωφελής συμφωνία και για τις δύο χώρες, αλλά δεν θα γίνει αυτό γιατί δεν βάζουν μπροστά τα λαϊκά συμφέροντα. Δεν βάζουν μπροστά τη φιλιά των λαών αλά το διαίρει και βασίλευε ώστε να μπορέσουν να περπατήσουν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή των Βαλκανίων. Εναντιωνόμαστε σε εθνικιστικές, φασιστικές από άλλες δυνάμεις κορώνες που καπηλεύονται την πατρίδα προς όφελος αυτών των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Είτε αυτί είναι οι ΝΑΤΟικοί, είτε οι «αντίπαλοι» των ΝΑΤΟικών, οι Ρώσοι. Κατά τη γνώμη μας οι λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν να χωρίσει τίποτε, ίσα-ίσα έχουν να χάσει από τέτοιου είδους συμφωνίες. Στα Βαλκάνια σήμερα έγινε ένα σοβαρό αλισβερίσι ιμπεριαλιστικό με τις εξελίξεις στη Σερβία, στο Κόσσοβο και με τις εξελίξεις στη Β. Μακεδονία που χρειάζεται ο λαός να επαγρυπνεί και να δει τον πραγματικό ένοχο αυτών των αιτιών. Ένοχοι είναι και οι κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτή τη κατάσταση και τα εθνικιστικά και φασιστικά κόμματα που επί της ουσίας ρίχνουν νερό στο μύλο του ΝΑΤΟ, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για να χωρίσουν τους λαούς της περιοχής.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής