breaking news Νέο

Δ.Σ. Νάουσας: Στο επίκεντρο δασικοί χάρτες, εκστρατεία καθαριότητας, φαρμακευτική κάνναβη και εργαζόμενοι ΕΤΑ

  • Δ.Σ. Νάουσας: Στο επίκεντρο δασικοί χάρτες, εκστρατεία καθαριότητας, φαρμακευτική κάνναβη και εργαζόμενοι ΕΤΑ
  • Δ.Σ. Νάουσας: Στο επίκεντρο δασικοί χάρτες, εκστρατεία καθαριότητας, φαρμακευτική κάνναβη και εργαζόμενοι ΕΤΑ
  • Δ.Σ. Νάουσας: Στο επίκεντρο δασικοί χάρτες, εκστρατεία καθαριότητας, φαρμακευτική κάνναβη και εργαζόμενοι ΕΤΑ

Χωρίς «πικάντικα» θέματα στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης, αλλά και χωρίς ένταση στα έδρανα, κύλησε ομαλά η συνεδρίαση του σώματος, το βράδυ της Τετάρτης, 21ης Μαρτίου. Στο πλαίσιο προφανώς της… εαρινής ισημερίας!

 

-Στην ενημέρωση που είχαν από τον αναπληρωτή  υπουργό περιβάλλοντος  Σωκράτη Φάμελλο για τους δασικούς χάρτες, αναφέρθηκε ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης. Όπως είπε, ο δήμος Νάουσας θα αποστείλει πρόσκληση στους ιδιώτες της περιοχής, ώστε να υπάρξει συντονισμένη διαδικασία κατάθεσης φακέλου προς το υπουργείο.

 

-Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην εκστρατεία καθαριότητας σε όλη την επικράτεια του δήμου, χαρακτηρίζοντας ασυνείδητους αυτούς που πετούν απορρίμματα, ακόμη και στον… αρχαιολογικό χώρο του Κοπανού, δίπλα από τον τάφο «των αθλητών»! «Δεν σεβόμαστε τίποτε οι νεοέλληνες. Πλέον όμως τα ψέματα τελείωσαν, θα προχωρήσουμε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες προς τους παραβάτες», τόνισε.

 

-Ο κ. Κουτσογιάννης χαρακτήρισε ως παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αληθείας το κείμενο  πολλών εκ των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων για το ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης, αναφερόμενος ότι υποκινήθηκαν από δημοτικούς συμβούλους. «Ορισμένοι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων έπεσαν στην παγίδα που τους έστησαν. Έστω και την ύστατη ώρα, η αλήθεια θα θριαμβεύσει. Σε αυτούς που έχουν εμπλακεί σε αυτή την εκστρατεία παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, χωρίς  να σέβονται το θεσμικό τους ρόλο, τους λέω ότι είναι  ντροπή τέτοιες ενέργειες για την τοπική μας κοινωνία», κατέληξε, διευκρινίζοντας ότι  φαίνεται να υπογράφουν το κείμενο πρόεδροι, που είτε δεν παρέστησαν στην ανωτέρω συγκέντρωση, είτε …διαφώνησαν με τα όσα ελέχθησαν!

 

-Στην ανάγκη καθαριότητας του άλσους του Αγίου Νικολάου αναφέρθηκε ο επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών» Τάκης Ρίζος, ζητώντας να καθαριστεί ο περιβάλλων χώρος του κλειστού δημοτικού ξενοδοχείου και την καλοκαιρινή περίοδο να γίνουν εκθέσεις στο χώρο, που θα διαφημίζουν τα προϊόντα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Νάουσας. Ο κ. Ρίζος ζήτησε επίσης να κλείσει το άλσος για τα αυτοκίνητα.

 

-Στους τέως εργαζόμενους στη δημοτική επιχείρηση ΕΤΑ, οι οποίοι προσελήφθησαν πλέον στο δήμο αναφέρθηκε ο κ. Κουτσογιάννης, επισημαίνοντας τα κενά στον τρόπο της πρόσληψής τους στην, πάλαι ποτέ, δημοτική «ναυαρχίδα»! «.Υπάρχουν εργαζόμενοι, που δεν έχουν καν υπογεγραμμένη σύμβαση. Πρέπει να ξεπεραστεί, ώστε να μισθοδοτηθούν οι εργαζόμενοι», είπε ο κ. Κουτσογιάννης, λαμβάνοντας τη σχετική… πάσα της προέδρου του Νομικού Προσώπου  Κοινωνικής Μέριμνας, Αθηνάς Μαλάκη, για το θέμα των προσλήψεων, που έγιναν χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες!

 

-Παλιότερες… εποχές, με τα γνωστά συνθήματα της μεταπολιτευτικής περιόδου «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο», αναβίωσαν στην αίθουσα, με την προσκείμενη στο ΚΚΕ ΛΑΣ να ζητά τη μη έλευση στη Σχολή του Αριστοτέλη και την παροχή γεύματος από το Δήμο στους εκπροσώπους των υπουργείων Άμυνας της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Βαλσαμίδης απάντησε ότι οι φιλοξενούμενοι της χώρας μας, που έχει φέτος την προεδρία του σχετικού συμβουλίου, δεν είναι όλοι μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ ο κ. Κουτσογιάννης τόνισε ότι οι ξένοι απεσταλμένοι αντέδρασαν με θέρμη και προσμονή στα όσα ο ίδιος τους είπε για το χώρο της σχολής, όπου συναντήθηκαν οι δυο κορυφαίοι της ανθρωπότητας, ο Αλέξανδρος και ο Αριστοτέλης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής