breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Το ξενοδοχείο Met A Space Pod είναι ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία με κάψουλες στη Σιγκαπούρη. Ο χώρος του είναι ελάχιστος, όμως προσφέρει όλες τις ανέσεις, που έχει ανάγκη ένας ταξιδιώτης…

Η κάψουλα ανοίγει με κάρτα. Το στρώμα του κρεβατιού καλύπτει όλο το χώρο παρ’ όλα αυτά το εσωτερικό της κάψουλας υπόσχεται να καλύψει τις ανάγκες των θαμώνων της. Το σχέδιο της κάψουλας είναι φουτουριστικό και προσφέρει μοβ φωτισμό, τηλεόραση, τραπεζάκι, ακόμα και μικρή θυρίδα ασφαλείας.

«Μας αρέσει η τεχνολογία και τα φουτουριστικά σχέδια. Λατρεύουμε τις ταινίες επιστημονικές φαντασίας, όπως το Star Wars και το Star Trek. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας διαστημικό ξενοδοχείο με κάψουλες στη Σιγκαπούρη», δηλώνουν οι ιδιοκτήτες Mavis Li και Justin Tag.

Αν λοιπόν βρεθείτε ποτέ στη Σιγκαπούρη και θελήσετε να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία της διανυκτέρευσης σε σπίτι – κάψουλα, το Met A Space Pod είναι η ιδανική πρόταση…..φτάνει να μην έχετε συχνοουρία, αφού μια τσίσα-κάψουλα δεν διευκρινίζεται αν υπάρχει.

*****

Τα ρομπότ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Νανγιάνγκ, που διαθέτουν βραχίονες, αισθητήρες και τρισδιάστατες κάμερες, μπόρεσαν από κοινού να συναρμολογήσουν μια καρέκλα «Stefan» της ΙΚΕΑ σε περίπου 20 λεπτά. Τα 11 λεπτά χρειάσθηκαν, προκειμένου τα ρομπότ να σχεδιάσουν τις κινήσεις τους με τη βοήθεια του κατάλληλου αλγόριθμου. Η ίδια η συναρμολόγηση της καρέκλας τούς πήρε μόνο εννέα λεπτά. Σύμφωνα με την ΙΚΕΑ, ένας μέσος άνθρωπος χρειάζεται 10 έως 15 λεπτά, για να κάνει το ίδιο (αλλά είναι αμφίβολο αν όλοι το καταφέρουν αυτό…).

Οι μηχανικοί, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ρομποτικής «Science Robotics», σύμφωνα με το «Science», το πρακτορείο Ρόιτερς και το «New Scientist», δήλωσαν ότι χρειάσθηκαν τρία χρόνια, για να προγραμματίσουν τα ρομπότ να κάνουν τη δουλειά. Αλλά εκτίμησαν ότι σε πέντε έως δέκα χρόνια, τέτοια ρομπότ -χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη τους- θα αναλαμβάνουν να συναρμολογήσουν οποιοδήποτε έπιπλο, είτε έχοντας «διαβάσει» τις οδηγίες, είτε παίρνοντας φωνητικές εντολές, είτε ακόμη και βλέποντας απλώς μια εικόνα του επίπλου έτοιμου.

Παρά τις συνεχείς προόδους πάντως, τα ρομπότ δυσκολεύονται να κάνουν πράγματα, που φαίνονται απλά στους ανθρώπους, όπως να καρφώσουν ένα καρφί σε μια τρύπα, να χειρισθούν γλιστερά αντικείμενα ή να πιάσουν πολύ μαλακά πράγματα, όπως φρούτα, χωρίς να τα λιώσουν. Είναι ενδεικτικό ότι, όπως παραδέχθηκαν οι μηχανικοί της Σιγκαπούρης, τα ρομπότ τους δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ολοκληρώσουν τη δουλειά, π.χ. να βάλουν όλες τις βίδες. Μερικοί ειδικοί αμφιβάλλουν ότι σε δέκα χρόνια οι άνθρωποι όντως θα έχουν σταματήσει να παιδεύονται με τη συναρμολόγηση των επίπλων, χάρη στα ρομπότ. Από την άλλη όμως, ποιος άνθρωπος δεν προσπάθησε να συναρμολογήσει έπιπλο και δεν του περίσσεψαν μερικές βίδες;

Eν προκειμένω, άνθρωπος-ρομπότ 1-0.

*****

Ένα 13χρονο παιδί κι ένας ερασιτέχνης αρχαιολόγος ανακάλυψαν στο γερμανικό νησί Ρίγκεν ένα «μοναδικό» θησαυρό, που μπορεί να ανήκε στο βασιλιά Χάραλντ τον Κυανόδοντα, ο οποίος εισήγαγε το χριστιανισμό στη Δανία.

Ο θησαυρός αποτελείται από εκατοντάδες νομίσματα, μαργαριτάρια, ένα σφυρί του Θορ, σπασμένα δαχτυλίδια και καρφίτσες, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), επικαλούμενο τον ερασιτέχνη αρχαιολόγο Ρενέ Σεν. Ο Σεν και ο μαθητής Λούκα Μαλασνιτσένκο ανακάλυψαν τον Ιανουάριο ένα νόμισμα, με τη βοήθεια ανιχνευτή μετάλλων, σ’ έναν αγρό κοντά στο χωριό Σαπρόντε, στο νησί Ρίγκεν στη Βαλτική. Και οι τοπικές αρχές προχώρησαν στις 14 και 15 Απριλίου στην εκσκαφή του θησαυρού.

Γύρω στα εκατό νομίσματα φαίνεται πως χρονολογούνται από την εποχή του βασιλείου του Χάραλντ 1ου (910-987), ενός βασιλιά που απέρριψε τις δοξασίες των Βίκινγκ, ενοποίησε τη Δανία και άρχισε τον εκχριστιανισμό της. Βρέθηκαν επίσης πιο αρχαία νομίσματα, που προέρχονται από τόπους πολύ μακρινούς, όπως ένα ντιρχάμ της Δαμασκού, που είχε μετατραπεί σε κόσμημα και χρονολογείται από το 714. Τα πιο πρόσφατα νομίσματα χρονολογούνται από το 980, γεγονός που κάνει τους ερευνητές να πιστεύουν πως ο θησαυρός αυτός μπορεί να κρύφτηκε από το περιβάλλον του Χάραλντ του 1ου, ο οποίος, αφού το 986 έχασε μια μάχη εναντίον του ίδιου του γιου του, είχε διαφύγει προς την Πομερανία, όπου και πέθανε ένα χρόνο αργότερα, σύμφωνα με τη λογοτεχνία του 10ου αιώνα, εξηγεί το DPA.

«Έχουμε εδώ μια σπάνια περίπτωση, όπου μια ανακάλυψη μοιάζει να συνδέεται με ιστορικές πηγές», εξηγεί ο επικεφαλής αρχαιολόγος του γερμανικού κρατιδίου του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας Ντέτλεφ Γιάντσεν, «ο θησαυρός του Σαπρόντε είναι μια ανακάλυψη μοναδική στο είδος της». Κοσμήματα που χρονολογούνται από την ίδια εποχή, είχαν ήδη ανακαλυφθεί όχι μακριά από εκεί, στο νησί Χίνενζεε, στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι ιστορικοί της περιοχής θεωρούν επίσης πως αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα μπορεί να είχαν κρυφτεί κατά τη φυγή του βασιλιά.

Ο Χάραλντ ο Κυανόδους (Bluetooth) είναι μια σημαντική ιστορική φυσιογνωμία στο σκανδιναβικό χώρο. Προς τιμήν του πήρε το όνομά της η τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας Bluetooth. Το σύμβολο του Bluetooth είναι εξάλλου ένα μίγμα δύο γραμμάτων του ρουνικού αλφαβήτου, που αντιπροσωπεύουν τα αρχικά του βασιλιά Χάραλντ.

*****

Οδηγούσε ένας τύπος, όταν άκουσε κάτι να χτυπάει στο μπροστινό τζάμι του αυτοκινήτου του.

Σταματά ανήσυχος, κατεβαίνει και βρίσκει ένα σπουργιτάκι ξάπλα στην άσφαλτο.

-Πωπωπω κρίμα, το σκότωσα το καημένο!

Σκύβει κάτω, το μαζεύει και σαν να ψιλοζούσε το σπουργιτάκι, αλλά ήταν σε κώμα.

Το παίρνει, το πάει σπίτι του και το βάζει σε ένα κλουβί μέχρι να συνέλθει και να γίνει καλά. Αργότερα έφυγε από το σπίτι για δουλειές.

Συνέρχεται το σπουργιτάκι σιγά-σιγά και κοιτάει και τι να δει ;

Πάνω κάγκελα, δεξιά κάγκελα, αριστερά κάγκελα, μπροστά κάγκελα, πίσω κάγκελα.

Τρελαίνεται το σπουργιτάκι και λέει:

-Θεέ μου, είμαι φυλακή, τον σκότωσα τον άνθρωπο!!!!!


ρομπότ-ΙΚΕΑ
ΘΟΡ
σπουργίτια

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής