breaking news Νέο

Μετάθεση της ημέρας λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Βέροιας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

  • Μετάθεση της ημέρας λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Βέροιας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο
  • Μετάθεση της ημέρας λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Βέροιας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας υπήρξε χθες, στις 14.30. Ο λόγος είχε να κάνει με το αίτημα του Συλλόγου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Ημαθίας και του Συλλόγου Πωλητών Προϊόντων γης και θαλάσσης Ν. Ημαθίας, που υποβλήθηκε στο σώμα και με το οποίο οι αιτούντες ζητούν να μετακινηθεί η διενέργεια της Λαϊκής Αγοράς της Βέροιας, από την Τρίτη 1 Μαϊου, στη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018.

Η δε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας πάνω στο αίτημα αυτό αναμενόταν με ξεχωριστό ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, προκειμένου να οργανώσουν τις αγορές τους, εν όψει της Πρωτομαγιάς.

Το αίτημα των Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Ημαθίας υποβλήθηκε λαμβάνοντας υπ' όψιν :

• Την παρ. 1 του άρθρου 30 του Ν.4497/2017 (ΦΕΚ 171 Α') «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις». Οι λαϊκές αγορές λειτουργούν από Δευτέρα έως Σάββατο, εκτός των επίσημων εθνικών ή τοπικών αργιών... Σε περίπτωση που η ημέρα λειτουργίας μιας λαϊκής αγοράς είναι εθνική ή τοπική αργία, μπορεί να μεταφερθεί έκτακτα η ημέρα λειτουργίας της με την σύμφωνη γνώμη της οικείας επιτροπής λαϊκών αγορών και του οικείου Δήμου.

• Την από 25/4/2018 αίτηση του Συλλόγου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Ημαθίας και του Συλλόγου Πωλητών Προϊόντων γης και θαλάσσης Ν. Ημαθίας, με την οποία οι αιτούντες ζητούν να μεταφερθεί έκτακτα η ημέρα λειτουργίας της ΛΑ Βεροίας, από την Τρίτη 01/05/2018 ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας, στη Δευτέρα 30/04/2018.

• Τον Ο.Ε.Υ. του Δήμου Βέροιας, όπως αυτός δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1606Β/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

• Το άρθρο 14 του νόμου 4468/28-04-17 (φεκ 61 Α') με θέμα: Σύσταση Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης» και άλλες διατάξεις.

Κατόπιν τούτου, οι παρόντες επικεφαλείς των παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι στάθηκαν σύμφωνοι με την έκτακτη μετάθεση της ημέρας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς της Βέροιας, από την Τρίτη 1/5/2018, στη Δευτέρα 30/4/2018.

Μάλιστα, μετά το πέρας της ψηφοφορίας του μοναδικού αυτού θέματος της έκτακτης συνεδρίασης, ο πρόεδρος του σώματος κ. Πέτρος Τσαπαρόπουλος πρότεινε όπως ερχόμενος ο ίδιος σε επικοινωνία και συμφωνία με τον καθένα ξεχωριστά επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, να αποφεύγονται από δω και πέρα τέτοιου είδους συνεδριάσεις.

 

Περί απουσιών Δημοτικών Συμβούλων από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Τέλος, κατέστη σαφές προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις παρ. 3, 4 και 5 του άρθρου 68 του ν.3852/2010 και προκειμένου να εξασφαλισθεί η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράκληση σε κάθε απουσία δημοτικού συμβούλου από συνεδρίαση του Δ.Σ. να ενημερώνεται εκ των προτέρων το Προεδρείο και σε περίπτωση απουσίας στην τρίτη συνεχόμενη τακτική ή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., το προεδρείο να ενημερώνεται εγγράφως.

Επίσης, δημοτικός σύμβουλος που επιθυμεί να μην εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες, οφείλει να καταθέτει έγκαιρα και εγγράφως το αίτημά του στο Προεδρείο, προκειμένου να λάβει τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής