breaking news Νέο

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Ειδικού Σχολείου Βέροιας στον ιερό ναό Αγίου Παταπίου

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Ειδικού Σχολείου Βέροιας στον ιερό ναό Αγίου Παταπίου

Οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Βέροιας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων με τίτλο «Σχήματα και χρώματα» στην Εκκλησία του Αγίου Παταπίου, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, την Πέμπτη 3 Μαΐου.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον Αρχαιολογικό χώρο στον Ιερό ναό του Αγίου Παταπίου, να γνωρίσουν αυτήν την πολύ σημαντική εκκλησία με μια άλλη ματιά και να ενημερωθούν για την πολιτιστική, θρησκευτική, αρχαιολογική και ιστορικής της αξία.

Ξεναγήθηκαν στην πίσω πλευρά του Ναού στο κλειστό σημείο που υπήρχε παλιότερα ναός με το Βάπτισμα των πιστών, στον προαύλιο χώρο όπου υπάρχουν απομεινάρια από τα όμορφα ψηφιδωτά με διάφορα σχέδια και τεχνοτροπίες και φυσικά ενημερώθηκαν για το κτίσμα, την ιστορία του ναού και του Αγίου που είναι αφιερωμένος, τα διακοσμητικά μοτίβα και τις τοιχογραφίες - αγιογραφίες  στο εσωτερικό του.

                Οι μαθητές μας τέλος συμμετείχαν στο εικαστικό εργαστήρι και αποτύπωσαν τις γνώσεις και τις εικόνες που δέχθηκαν, σε μια κάρτα, που τη διακόσμησαν με τα πιο αντιπροσωπευτικά διακοσμητικά μοτίβα του Ναού.

Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά τη Μουσειοπαιδαγωγό κ. Παπαργυρούδη Φ., για τη φιλόξενη διάθεση και προσπάθειά της να προσφέρει προσαρμοσμένη εκπαιδευτική ενημέρωση και ξενάγηση στους μαθητές του σχολείου μας. 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής