breaking news Νέο

Πολλή συζήτηση, καμία απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για τον «Κλεισθένη 1»

  • Πολλή συζήτηση, καμία απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για τον «Κλεισθένη 1»
  • Πολλή συζήτηση, καμία απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για τον «Κλεισθένη 1»

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (σημειωτέον, η δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα και η 9η μέσα στο 2018), με το Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη να παίρνει πρώτος το λόγο και να αναφέρεται στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, παρουσία των αρμοδίων υπουργών, σχετικά με την έλευση του φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα. Σ' ό,τι έχει να κάνει με τη Βέροια, ωστόσο, ο κ. Βοργιαζίδης – όπως είπε – δεν πήρε συγκεκριμένη απάντηση, για την έναρξη των εργασιών στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, η οποία θα τροφοδοτείται με συμπιεσμένο αέριο.

 

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Προημερησίας διάταξης... πρώτος το λόγο έλαβε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Μελιόπουλος, ο οποίος έθεσε και πάλι το θέμα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, όπου και διάβασε τις απόψεις της παράταξής του επ' αυτού. Συγχρόνως ζήτησε όπως αυτό τεθεί ως έκτακτο θέμα προς συζήτηση, κάτι που, στην ψηφοφορία που ακολούθησε, δεν έγινε αποδεκτό (για 6 ψήφους). Σύμφωνα, δε, με το κείμενο, ζητούνταν το Δ.Σ. να μπει μπροστά και με απόφασή του να υπάρξει διαγραφή των χρεών των νοικοκυριών, που όντως αδυνατούν να πληρώσουν.

 

Πρόταση για ανοιχτές σχολικές αυλές, αλλά...

Ο Ζήσης Πατσίκας κατόπιν έθεσε θέμα για ανοιχτές σχολικές αυλές τα απογεύματα, παίρνοντας ως αφορμή αίτημα, που τέθηκε προς αυτόν για το 6ο Δημοτικό Σχολείο. Πλην όμως, στην απάντηση που έλαβε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Σοφιανίδη, ξεκαθαρίστηκε πως δεν επιτρέπεται από το νόμο να είναι ανοιχτές. Με το Δήμαρχο να συμπληρώνει πως, «ας πάρουμε εμείς μία απόφαση, να τις κρατήσουμε ανοιχτές, αλλά θα πάρουμε και την ευθύνη;», ενώ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι, παρά την άποψη της υπηρεσίας για κλείσιμο των παιδικών χαρών, που δεν είναι πιστοποιημένες, ο Δήμος τις κρατά ανοιχτές.

 

Καμία απόφαση ή έκδοση ψηφίσματος για «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι», παρά... κατάθεση απόψεων!

Σ' ό,τι αφορά στα 18 θέματα της ημερήσιας διάταξης, το ενδιαφέρον – όπως αναμενόταν – μονοπώλησε το πρώτο από αυτά, το οποίο και αναφερόταν στην κατάθεση απόψεων επί του προτεινόμενου σχεδίου νόμου «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – εμβάθυνση της Δημοκρατίας – ενίσχυση της Συμμετοχής – Βελτίωση της οικονομικής αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ» (πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ»). Όπου και την άποψη του σώματος θα μεταφέρει ο Δήμαρχος στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ – ΚΜ και αμέσως μετά στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαϊου, με μοναδικό θέμα συζήτησης τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ».

Όμως μετά από συζήτηση, που πήρε πάρα πολύ χρόνο, με τις τοποθετήσεις του Δημάρχου, των επικεφαλής των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων, που οι περισσότεροι εξ' αυτών μάλιστα βρέθηκαν να ξεφεύγουν κατά πολύ του χρόνου που είχαν για να μιλήσουν (δηλαδή του πεντάλεπτου), άλλοι επικεντρώθηκαν μόνο στο νέο εκλογικό σύστημα και την απλή αναλογική και άλλοι τάχθηκαν υπέρ κάποιων άρθρων και κατά άλλων. Αλλά απόφαση υπέρ ή κατά του νέου σχεδίου δεν πάρθηκε., ούτε υπήρξε και κάποιο ψήφισμα, όπως συνέβη σε Δημοτικά Συμβούλια πολλών Δήμων. Κάτι που άφησε με απορία όλους τους παρόντες στην αίθουσα και ανάμεσα σ' αυτούς και το Δήμαρχο, που ρώτησε χαριτολογώντας, αλλά εύλογα : «Θα πάω τώρα στην ΠΕΔ – ΚΜ και στην ΚΕΔΕ και τι θα τους πω;». «Δώστε τους τα πρακτικά!», ήταν η απάντηση που ήρθε από κάποιους Δημοτικούς Σύμβουλους, οι οποίοι είχαν να επισημάνουν ότι το θέμα είχε ως διατύπωση τις «απόψεις» και όχι «απόφαση».

Και έτσι ο καθένας, έμεινε στην άποψή του, μιας και με την ολοκλήρωση του θέματος δεν υπήρξε καμία ψηφοφορία υπέρ ή κατά, για να προκύψει κάποιο συμπέρασμα.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής