breaking news Νέο

Κατερίνα Παπακώστα : «Πόσοι Αστυνομικοί θα διατεθούν για τον τελικό Κυπέλλου;»

Κατερίνα Παπακώστα : «Πόσοι Αστυνομικοί θα διατεθούν για τον τελικό Κυπέλλου;»

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με θέμα τα μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος 2017-2018, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου 2018 μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Η Κατερίνα Παπακώστα αναφέρει στο κείμενο της Ερώτησης :

«Στις 12 Μαΐου 2018 θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος 2017-2018 μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Για την διασφάλιση της ειρηνικής διεξαγωγής του αγώνα και για την διαχείριση του μεγάλου αριθμού οπαδών που θα παρευρεθούν στο ΟΑΚΑ, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στις οποίες έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. και του ΟΑΚΑ.

Η ΕΛ.ΑΣ γνωστοποίησε πως μετά από την τρίτη οργανωτική σύσκεψη αποφασίστηκε η ύπαρξη πολλαπλού ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοπροσωπίας στους οπαδούς που θα μετακινηθούν με πούλμαν στα Μάλγαρα, στις Αφίδνες και κατά την άφιξή τους στο ΟΑΚΑ. Επιπλέον, εντός του Ολυμπιακού Σταδίου θα υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση στον αγωνιστικό χώρο, στις κερκίδες όπως και στον περιβάλλοντα χώρο. Σημειώνεται ότι η ασφάλεια στον ευρύτερο αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια, σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν κατά την 3η οργανωτική σύσκεψη, θα αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Υπολογίζεται πως στο γήπεδο θα παρευρεθούν συνολικά 40.000 φίλαθλοι, εκ των οποίων 17.200 εισιτήρια θα έχει προμηθεύσει στους οπαδούς της έκαστη ΠΑΕ.

Γίνεται αντιληπτό, πως ο στόχος των οργανωτικών συσκέψεων και τον μέτρων ασφαλείας που αποφασίστηκαν, είναι η αποφυγή επεισοδίων και συγκρούσεων μεταξύ των οπαδών, οι οποίες και κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο υπήρξαν, δυστυχώς, συχνό φαινόμενο.

Ωστόσο, τα αυξημένα αυτά μέτρα ασφαλείας απαιτούν μεγάλο αριθμό αστυνομικών και επιπλέον, προκαλούν σημαντικό κόστος.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Πόσοι αστυνομικοί θα διατεθούν στις 12 Μαΐου 2018 για την υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος;

Από ποιες Υπηρεσίες προέρχονται οι αστυνομικοί, οι οποίοι προγραμματίζετε να διατεθούν την συγκριμένη ημέρα;

Θα συμβάλλουν οι ΠΑΕ στην δαπάνη που δημιουργείται και ποιο ταμείο θα ενισχυθεί από το καταβληθέν ποσό;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου                                                  Αθήνα, 10 Μαΐου 2018

         Βουλευτής Β’ Αθηνών»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής