breaking news Νέο

Συνάντηση της Κ. Παπακώστα με την Αν. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θ. Φωτίου

Συνάντηση της Κ. Παπακώστα με την Αν. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θ. Φωτίου

Ενημερωτική συνάντηση με την Αν. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου, είχε χθες η Βουλευτής Β’ Αθηνών και επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.), Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου. Κατά τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, η Κατερίνα Παπακώστα κατέθεσε τις θέσεις του Ν.Ε.Ο., αλλά και μία σειρά προτάσεων.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στους αστέγους, η Βουλευτής δήλωσε πως το Ν.Ε.Ο. πιστεύει στο μότο «καθένας έχει δικαίωμα στο δικό του σπίτι και στην ιδιωτική ζωή». Για αυτό λοιπόν το πρόγραμμα στέγασης πρέπει να φροντίζει, οι άστεγοι να έχουν πρώτα από όλα μόνιμη κατοικία αλλά και εργασία. Ως υπόδειγμα ανέφερε τη Φιλανδία, όπου όλοι οι πολίτες έχουν μόνιμη στέγη. Η Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε, πως παράλληλα με το πρόγραμμα στέγασης, πρέπει να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για την εύρεση εργασίας και για την αντιμετώπιση προβλημάτων εθισμού. Παράλληλα, υπογράμμισε, πως η εύρεση μόνιμης κατοικίας για τους αστέγους, είναι πιο οικονομική για το Κράτος, από ότι είναι οι προσωρινές λύσεις, όπως είναι οι ξενώνες.

Αναφερόμενη στους ανέργους, η Κατερίνα Παπακώστα εισηγήθηκε το στόχο μείωσής τους κατά 10% εντός της επόμενης διετίας, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στοχεύοντας κυρίως στους νέους.

Η επικεφαλής του Ν.Ε.Ο. κατέθεσε εναλλακτική πρόταση για τις συντάξεις, η οποία στηρίζεται σε δύο παραμέτρους. Η πρώτη παράμετρος, προβλέπει πως οι δαπάνες του προϋπολογισμού για τις συντάξεις είναι κάτω από το όριο του 16,2%, οι ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ και η ενίσχυση της απασχόλησης διαμορφώνουν δημοσιονομικό χώρο, ώστε να το ρίξουν στο 15%. Δεύτερη παράμετρος αποτελεί, η διαρκής αύξηση εσόδων και οι επιδόσεις του ΕΦΚΑ, που δίνουν τη δυνατότητα τέλος του χρόνου να διαμορφωθεί πλεόνασμα, το οποία θα ακυρώσει τις μειώσεις στις συντάξεις.

Όσον αφορά στα ΑμεΑ, η Κατερίνα Παπακώστα κάλεσε την κα Υπουργό, να δοθεί από την Κυβέρνηση ιδιαίτερη προσοχή στα εξής θέματα:

  • Εξαίρεση των ΑμεΑ από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς από 1/1/2019.
  • Πρόβλεψη κατώτατου ορίου σύνταξης για δικαιούχους αναπηρικής σύνταξης.
  • Νομοθέτηση διάταξης νόμου για τη συνέχιση της σύνταξης στα τυφλά τέκνα ασφαλισμένων ή συνταξιούχων αγροτών από το 18ο έτος της ηλικίας τους και μετά.
  • Επαναφορά της ρύθμισης της παρ. 5Α άρθρου 5 του ν. 3232/2004, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 26 του ν. 4075/2012 που αφορά στα παιδιά τα οποία είναι ορφανά και από τους δύο γονείς και πάσχουν από νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down, βαριά κινητική αναπηρία, χρόνια ψυχική διαταραχή και έχουν ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, ώστε να δικαιούνται το ποσό της σύνταξης που λάμβανε ο θανών γονέας ή αν πρόκειται για ασφαλισμένο, το ποσό που θα λάμβανε ο θανών, υπό την προϋπόθεση πως δεν εργάζονται, δεν εισπράττουν άλλη σύνταξη ή λαμβάνουν άλλο εισόδημα.

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής