breaking news Νέο

"Κάναμε το Δήμο Βέροιας γωνιακό μαγαζί", αποκλειστική συνέντευξη του Αντιδημάρχου Οικονομικών Στέλιου Ασλάνογλου

Τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Βέροιας φιλοξένησαν οι ΑΝΑ…κρίσεις της διαδικτυακής τηλεόρασης της  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, την περασμένη Πέμπτη. Μπορεί η επικαιρότητα να μας ανάγκασε να μην μπορέσουμε να καταθέσουμε στο «χαρτί» τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε, στο φύλλο μας του περασμένου Σαββατοκύριακου, σήμερα Τρίτη όμως, 5 Ιουνίου, σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα μέρη της, με μια επισήμανση. Ο Στέλιος Ασλάνογλου μπορεί να είναι χαμηλών τόνων ως πολίτης και πολιτικός, παράγει όμως έργο και αυτό είναι το σημαντικότερο για τους συμπολίτες του (σ.σ τη συνέντευξη του κ. Ασλάνογλου μπορείτε να παρακολουθήσετε σε μαγνητοσκόπηση στο www.imerisia-ver.gr)

 

Βήμα προς θετική κατεύθυνση ο «Κλεισθένης»

 

«Ο «Καποδίστριας» και ο «Καλλικράτης» οδήγησαν την τοπική αυτοδιοίκηση βήματα μπροστά. Δεν θα μπορούσε να είχε σταθεί αλλιώς, αφού περιορίστηκε η σπατάλη. Βήμα προς τη θετική κατεύθυνση και ο «Κλεισθένης». Η απλή αναλογική, ειδοποιός διαφορά σε μια δημοκρατία, θα δημιουργήσει προβλήματα διοίκησης στο μέλλον. Χρειάζεται σοβαρότητα πλέον και από την πλειοψηφία, αλλά και τη μειοψηφία. Για να πετύχει ο «Κλεισθένης», πρέπει να περιοριστεί ο κομματισμός και ο παραταξιασμός. Πρέπει να δοθεί από την κυβέρνηση μεγαλύτερη έμφαση στην απάλειψη της γραφειοκρατίας».

 

«Γωνιακό μαγαζί» ο δήμος Βέροιας. Τον κρατήσαμε όρθιο, περιορίζοντας τη σπατάλη

 

«Σε μια εποχή που μειώθηκαν κατά 70% οι επιχορηγήσεις στους δήμους, κρατήσαμε όρθιο το δικό μας, συμμαζεύοντας πράγματα και περιορίζοντας τη σπατάλη. Ιεραρχήσαμε τις ανάγκες και τις προτεραιότητές μας. Έχουμε πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις των «Καποδιστριακών» δήμων, τις οποίες παραλάβαμε. Το 2019 ο δήμος θα έχει να εξυπηρετήσει μόλις ένα δάνειο, της τάξης των 200.000 ευρώ ετησίως. Οι προμηθευτές μας πληρώνονται άμεσα, εξασφαλίζοντας έτσι μια έκπτωση τιμολογίων της τάξης του 30 με 40%. Καταφέραμε να αποπληρώσουμε μέχρι και τους σχολικούς φύλακες. Κάναμε το δήμο Βέροιας «γωνιακό μαγαζί».

 

Καλή δουλειά στον τομέα των αδέσποτων

 

«Ο δήμος κάνει καλή δουλειά στον τομέα των αδέσποτων. Το πρόβλημα προέρχεται από τα δεσποζόμενα ζώα, που κρατάν ένα μήνα οι πολίτες και μετά τα παρατάνε στο δρόμο. Θα πρέπει να βρουν τη «χρυσή τομή» πολιτεία και φιλοζωικά σωματεία, γιατί εκτός από τα αδέσποτα, υπάρχουν και οι άνθρωποι».

 

Κτίριο για κυλιόμενες δράσεις του δήμου, τα παλιά δικαστήρια

 

«Το κτίριο των παλιών δικαστηρίων  μπορεί να υποστηρίξει πολλές κυλιόμενες δράσεις του δήμου. Έχει αναμνήσεις διοίκησης, αφού εκεί παραδόθηκαν τα κλειδιά της πόλης. Αν αργήσει η παράδοσή του στο δήμο για ένα χρόνο ακόμη και πέσει η σκεπή του, μετά θα είναι δώρο-άδωρο. Πρέπει να σωθεί και ο μόνος που μπορεί να το αξιοποιήσει, είναι ο δήμος Βέροιας. Ο δήμαρχος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και επαφές».

 

 

Κυρίαρχος αναπτυξιακός μας μοχλός ο αγροτικός τομέας

 

«Κυρίαρχος αναπτυξιακός μοχλός και αιχμή του δόρατος του δήμου μας ο αγροτικός  τομέας.  Γίνεται πολύ καλή δουλειά και στην αγροτική οδοποιία. Κάναμε σοβαρές προσπάθειες και στον τουρισμό, αφού για πρώτη φορά δημιουργήθηκε αντίστοιχη αντιδημαρχία. Υπάρχει έντιμη διοίκηση στο δήμο, που κάνει ό,τι μπορεί».

 

ΑΝΗΜΑ

 

«Υπάρχει άνευ προηγουμένου συμμάζεμά της. Ως δήμος θέλουμε να σωθεί και να συνεχίσει τη λειτουργία της. Δεν την αξιοποιήσαμε όπως έπρεπε, αλλά γίνονται ορθά βήματα. Πρέπει όμως να υπάρχει πλουραλισμός στην εκπροσώπησή της».

 

Διοίκηση δήμου Βέροιας

 

«Υπάρχει αφοσίωση ικανών ανθρώπων της διοίκησης στο έργο τους. Δεδομένο ότι δουλεύουμε πολύ, με πρώτο το δήμαρχο. Είμαστε μια…dream team! Οι συνάδελφοι που έφυγαν από την παράταξη, εάν το ξαναδούν ψύχραιμα, θα επιστρέψουν. Είναι επιβεβλημένο το…ροτέισον»!

 

Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος με Βοργιαζίδη

 

«Φυσικά και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος με τον Κώστα Βοργιαζίδη. Εκτιμώ ότι θα πάρουμε μεγαλύτερο ποσοστό το 2019, αφού αυτό εισπράττω από τον κόσμο».

 

Θεόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής