breaking news Νέο

Πλούσια παραλειπόμενα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

  • Πλούσια παραλειπόμενα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας
  • Πλούσια παραλειπόμενα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας
  • Πλούσια παραλειπόμενα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας
  • Πλούσια παραλειπόμενα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας
  • Πλούσια παραλειπόμενα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

-Ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της τραγωδίας στην Αττική

Ενός λεπτού σιγή κράτησε το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας στην έναρξη της συνεδρίασής του, το απόγευμα  της Τετάρτης 25ης Ιουλίου, στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας από την πύρινη λαίλαπα στην Αττική. «Είναι ιδιαίτερα οδυνηρό γεγονός σε περίοδο ειρήνης. Ευτυχώς εδώ είμαστε ευλογημένη περιοχή, λόγω μέτριας έντασης ανέμων, μη εύφλεκτης  βλάστησης και φυσικά δεν έχουμε οικόπεδα! Και ο νοών νοείτω. Δεν είναι ο τόπος και ο χρόνος για λαϊκά δικαστήρια. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε, για να μην ξανασυμβούν τέτοια φαινόμενα», είπε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος.

 

- Κ. Βοργιαζίδης για Π. Τσαπαρόπουλο : «Ο καθένας έχει τις απόψεις του, στο πλαίσιο της δημοκρατίας»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμονας αναφέρθηκε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι όντως ο Σεβασμιώτατος δεν ήταν διοργανωτής του συλλαλητηρίου της Βέροιας. Αναφορικά με την τοποθέτηση του προέδρου του σώματος κ. Τσαπαρόπουλου (σ.σ απουσίαζε από τη συνεδρίαση), ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια παρέμβαση στην αναφορά του, γιατί θεώρησε ότι ο πρόεδρος δεν αναφερόταν ούτε στον ίδιο, ούτε στο Μητροπολίτη «περί ανιστόρητων απόψεων. Ο καθένας έχει τις απόψεις του στο πλαίσιο της δημοκρατίας. Ο  Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας και οι Σλάβοι εμφανίστηκαν χίλια χρόνια μετά».

 

- Τον Αύγουστο προφανώς η αρχηγία!

Δεν κάθισε, ως είθισται, στη θέση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ο Αντώνης Καγκελίδης, αφού η πρώτη...ανεπίσημή του, δεν συνοδεύτηκε από τη -διαδικαστική-αποδοχή της παραίτησης του Κώστα Καραπαναγιωτίδη, ούτε και την ορκωμοσία του Γιώργου Μιχαηλίδη. Τον Αύγουστο προφανώς η αρχηγία!

 

- Πρώτη ως ανεξάρτητος για το Ζήση Πατσίκα

Στα έδρανα της ελάσσονος μειοψηφίας κάθισε ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Ζήσης Πατσίκας, την επιστολή του οποίου διάβασε ο αντιπρόεδρος του σώματος, Μιχάλη Σουμελίδης. Ο κ. Πατσίκας παραιτήθηκε επίσης από όλα τα όργανα, στα οποία είχε τοποθετηθεί από την τέως παράταξή του.

 

- Αντώνης Καγκελίδης : «Δεν είμαι οπαδός κανενός κόμματος, ούτε το δημοτικό συμβούλιο είναι η Βουλή των Ελλήνων»!

Απάντηση στα περί...κομμάτων, τα οποία ακούστηκαν πρόσφατα, έδωσε ο Αντώνης Καγκελίδης, επισημαίνοντας ότι δεν είναι οπαδός κανενός κόμματος, ενώ έχει ψηφίσει και το κυβερνών . «Δεν είμαι... κολόνα, θα κρίνω όποιον κυβερνά τη χώρα. Δεν ήμουν δεδομένος κανενός, ούτε και θα είμαι, είτε στην πλειοψηφία, είτε στη μειοψηφία. Θεωρώ τον «Κλεισθένη» ό,τι το καλύτερο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο καθένας μας πρέπει να στηρίζει τα συμφέροντα του δήμου. Δεν είμαστε Βουλή των Ελλήνων, για να παίρνουμε κομματικές  θέσεις. Κρείτον το σιγάν του λαλείν για ορισμένους. Γιατί θα τους εκθέσω, αν νομίζουν ότι μπορούν να περάσουν δικά τους προσωπικά συμφέροντα», είπε ο κ. Καγκελίδης, προφανώς ανταποδίδοντας στη ΝΔ και το Ζήση Πατσίκα!

 

- Κάντε κάτι για τα…αγριογούρουνα!

Κοινό αίτημα των κοινοτήτων Φυτειάς, Τριλόφου και Στενημάχου κατέθεσε στο σώμα ο  πρόεδρος της Φυτειάς Νίκος Αγγέλου, με αφορμή τις αγέλες…αγριογούρουνων, που καταστρέφουν τα αγροκτήματα της περιοχής. «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι έγγραφο προς το υπουργείο, για να ξεκινήσει νωρίτερα η κυνηγετική περίοδος. Δεν είμαι αισιόδοξος πάντως ότι θα πάρουμε απάντηση», είπε ο Κώστας Βοργιαζίδης. Εφ΄ όπλου λόγχη λοιπόν, αλλά στα τέλη Αυγούστου!

 

- Τρίτωσε το καλό!

Τρίτωσε το καλό για τη δημοτική σύμβουλο Σοφία Ελευθεριάδου, η οποία γέννησε ένα αγοράκι, το πρωί της Τετάρτης 25ης Ιουλίου. Η Σοφία μπορεί να απουσίαζε από τη συνεδρίαση, αλλά κέρασε το γλυκό της στους συμβούλους και στους δημοσιογράφους, δεχόμενη ευχές από όλους. Να της ζήσει.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής