breaking news Νέο

Δικαιούχοι του τ. ΟΓΑ μπορούν να αναγνωρίσουν μέρος ή το σύνολο του οφειλόμενου χρόνου στον κλάδο Πρόσθετης Ασφάλισης

Δικαιούχοι του τ. ΟΓΑ μπορούν να αναγνωρίσουν μέρος ή το σύνολο του οφειλόμενου χρόνου στον κλάδο Πρόσθετης Ασφάλισης

Στα 82,05 ευρώ ανέρχεται το κόστος εξαγοράς για κάθε οφειλόμενο μήνα πρόσθετης ασφάλισης στον κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του τ. ΟΓΑ, που πλέον έχει ενταχθεί στον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, τη δυνατότητα αυτή έχουν οι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του τ. ΟΓΑ, οι οποίοι έχουν εγγραφεί και στα Μητρώα του κλάδου πρόσθετης ασφάλισης και οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές σε αυτό τον κλάδο. Οι ήδη εγγεγραμμένοι μόνο στα Μητρώα Ασφαλισμένων του Κλάδου Πρόσθετης Ασφάλισης μπορούν επίσης να εξοφλήσουν το σύνολο ή το μέρος του χρόνου, για τον οποίο οφείλουν εισφορές στον κλάδο αυτό.

 

Αναγνώριση

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι του τ. ΟΓΑ μπορούν να αναγνωρίσουν μέρος ή το σύνολο του οφειλόμενου χρόνου στον κλάδο Πρόσθετης Ασφάλισης έπειτα από αίτησή τους, που υποβάλλεται μία φορά πριν από τη συνταξιοδότησή τους. Ο χρόνος αναγνώρισης του Κλάδου Πρόσθετης Ασφάλισης δεν μπορεί να συμπίπτει με το χρόνο ασφάλισης στο Δημόσιο ή σε άλλον πρώην φορέα κύριας ασφάλισης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή με το χρόνο λήψης σύνταξης στο ίδιο δικαίωμα από κάποιον από τους φορείς αυτούς. Δεν επιτρέπεται αναδρομική ασφάλιση στον κλάδο πρόσθετης ασφάλισης για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 1988 έως την 31η Δεκεμβρίου του 1997. Η αναγνώριση του οφειλόμενου χρόνου του κλάδου πρόσθετης ασφάλισης γίνεται με την καταβολή από τον ασφαλισμένο του 20% επί του 70% του προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, που ισχύει κατά την υποβολή της αίτησης (82,05 ευρώ). Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ πριν από τη συνταξιοδότηση.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής