breaking news Νέο

Αναζήτηση: Μαγειρικής

Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής 2022 για τις γεύσεις της Μακεδονικής Κουζίνας. Στο μενού η παραδοσιακή πίτα Μαρσίνα Βέροιας

Στις 15 καλύτερες ομάδες του κόσμου η ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας- Culinary Team Greece- με γεύσεις Μακεδονικής Κουζίνας, που απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής 2022. Το μενού, με το οποίο κατακτήθηκε το χάλκινο μετάλλιο, περιελάμβανε σούπα Τανωμένοσορβά, χωριάτικη σαλάτα με μους μελιτζάνας, λαβράκι από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας με ρύζι...

Διαβάστε το άρθρο

Αρ(α)κάς!

Δεν μπορώ να πω αδέρφια, ότι αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τον Κυριάκο. Όχι, δεν είμαι σαν το Ντάλτον τον παππού, που συνάντησε...τυχαίως, βεβαίως, βεβαίως, στην έρημο των Φαρσάλων, να ιππεύει το άλογό του και να του λέει ιστορίες αποστασίας, όταν αυτός και ο γερό Μητσοτάκης έριξαν το γερό Παπανδρέου, το 1965. Είναι ήρωας ρε ο Κυριάκος, ό,τι κι αν μου πείτε εσείς οι του Σ(φ)ΥΡΙΖΑ. Το είπε και ο Ντάλτον άλλωστε, ου...

Διαβάστε το άρθρο

Γεύσεις και αρώματα της Μακεδονικής Κουζίνας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι γεύσεις και τα αρώματα της μακεδονικής κουζίνας ταξίδεψαν στην Ευρώπη, μέσα από τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής (Culinary World Cup), που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Έκθεσης για τη γαστρονομία EXPOGAST (24-28 Νοεμβρίου 2018). Η συμμετοχή της Λέσχης...

Διαβάστε το άρθρο

Η ελληνική μακεδονική κουζίνα στο Βέλγιο!

Στο παγκόσμιο κύπελλο μαγειρικής Villeroy et Boch, στο πλαίσιο της 13ης Διεθνής Εμπορικής Έκθεση για τη Γαστρονομία (EXPOGAST), που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λουξεμβούργο,  συμμετέχει η Περιφέρειά μας, με την περίφημη μακεδονική κουζίνα, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. 20 στρέμματα, 150 περίπτερα, με 8.000 επαγγελματίες και 50.000 επισκέπτες, αναμένεται να δοκιμάσουν πιάτα από κουζίνα και της...

Διαβάστε το άρθρο

Ζουμ... στη γεύση της παράδοσης!, από σπουδαστές του τμήματος μαγειρικής τέχνης του Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας

Πλημμύρισε από παραδοσιακά εδέσματα ο χώρος του φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας χθες το απόγευμα. Τα προσφερόμενα είδη προέρχονταν από περιοχές της Βέροιας, της Νάουσας, της Κοζάνης, των Γρεβενών, της Κρήτης, των Μοναστηριών της Αθωνικής Πολιτείας, της Σμύρνης, αλλά και από το μακρινό Πόντο, τα οποία και είχαν να κάνουν με την έρευνα και εργασία των σπουδαστών του τμήματος μαγειρικής...

Διαβάστε το άρθρο

Επίσκεψη του τμήματος Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ Βέροιας στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας

Με την επίσκεψη του τμήματος Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ Βέροιας στο σχολείο μας, με στόχο τη γνωριμία και «αδελφοποίηση» με το αντίστοιχο εργαστήριο αρτοποιίας – μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής που λειτουργεί στο πλαίσιο της κατάρτισης, που προσφέρουμε στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας από το 2013, τοποθετήθηκαν οι βάσεις για συνεργασία, αμοιβαιότητα, κοινή δράση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. ...

Διαβάστε το άρθρο

Καταγραφή των Ημαθιωτών που ασχολούνται με την τέχνη της μαγειρικής- ζαχαροπλαστικής, από τον "ΚΑΡΑΝΟ"

Ο Σύλλογος Γευσιγνωσίας, Γαστρονομίας, Οινολογίας και Τουρισμού Ν. Ημαθίας «Ο ΚΑΡΑΝΟΣ», στην προσπάθειά του να αναδείξει - προωθήσει την τοπική γαστρονομία αλλά και τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της Ημαθίας, ξεκινά την καταγραφή των Ημαθιωτών που ασχολούνται με την τέχνη της μαγειρικής- ζαχαροπλαστικής, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια τράπεζα δεδομένων- πληροφοριών, ανθρώπων (ή επαγγελματιών), που...

Διαβάστε το άρθρο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής