breaking news Νέο

Αναζήτηση: γεύσεις

Ποντιακό γλέντι & συνάντηση γεύσεων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Την Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου από τη 1:00 μ.μ., στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας (Βενιζέλου 4), θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Ποντιακό Γλέντι από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αποκριάς. Πολύ κέφι, τραγούδι και χορός στο κέντρο της πόλης, στην καρδιά της Αποκριάς, με αγαπημένους μουσικούς του ποντιακού και παραδοσιακού πενταγράμμου.   Επίσης, την Παρασκευή 15...

Διαβάστε το άρθρο

Quiz από το Quality Imathia Event…για «διαβασμένους παίκτες»!

Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα ξινόμαυρου, τραγανό “Γκαβόψαρο“, Πέστροφα καπνιστή, ροδάκινο κομπόστα και κρασιά Νάουσας είναι μερικές από τις εκλεκτές γεύσεις Ημαθίας, που δοκίμασαν δεκάδες επισκέπτες περνώντας από το περίπτερο Quality imathia, σταντ 16 της 87ης ΔΕΘ, το μεγαλύτερο event προώθησης της ημαθιώτικης γαστρονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού. το οποίο γίνεται σε συνεργασία με το επιμελητήριο, τους...

Διαβάστε το άρθρο

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας : Ποντιακό γλέντι & Συνάντηση γεύσεων

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου από τη 1:30 μ.μ., στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας (Βενιζέλου 4), θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Ποντιακό Γλέντι από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αποκριάς. Πολύ κέφι, τραγούδι και χορός στο κέντρο της πόλης, την Δεύτερη Κυριακή της Αποκριάς, με τους: Βίκη Παπαδοπούλου (Τραγούδι), Αριστείδη Μιχαηλίδη (Λύρα), Χρηστάκη Σαλέα (Κλαρίνο), Κώστα...

Διαβάστε το άρθρο

Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής 2022 για τις γεύσεις της Μακεδονικής Κουζίνας. Στο μενού η παραδοσιακή πίτα Μαρσίνα Βέροιας

Στις 15 καλύτερες ομάδες του κόσμου η ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας- Culinary Team Greece- με γεύσεις Μακεδονικής Κουζίνας, που απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής 2022. Το μενού, με το οποίο κατακτήθηκε το χάλκινο μετάλλιο, περιελάμβανε σούπα Τανωμένοσορβά, χωριάτικη σαλάτα με μους μελιτζάνας, λαβράκι από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας με ρύζι...

Διαβάστε το άρθρο

Γέμισε το Ηράκλειο με γεύσεις Ημαθίας, «μωμόγερους» και «μπούλες»!

Ιδιαίτερα πετυχημένη η παρουσία της Ημαθίας, μέσω του Imathia Quality της «νομαρχίας», στις «ημέρες γεύσεις» που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πέραν των γαστρονομικών λιχουδιών που δοκίμασαν οι επισκέπτες της εκδήλωσης, μεταξύ τους και ο Λευτέρης Αυγενάκης, το Ηράκλειο γέμισε με «Μωμόγερους» και «Μπούλες». Ο Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Νικόλας Καρανικόλας, ο Παναγιώτης Γκυρίνης και ο Λάζαρος Ασλανίδης...

Διαβάστε το άρθρο

Μακεδονικές γεύσεις από το Τζέιμς Όλιβερ και τη Βούλα Πατουλίδου!

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε  τον προηγούμενο μήνα ο γνωστός τηλεοπτικός μάγειρας, Τζέιμς Όλιβερ, οι εκπομπές του οποίου προβάλλονται με επιτυχία σε όλο τον πλανήτη. Η υποδοχή του από την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κατέβαλε ο Οργανισμός Τουρισμού της συμπρωτεύουσας, έδωσε στον Άγγλο σεφ πλούσιες θεσσαλονικιώτικες και μακεδονικές γεύσεις. Σίγουρα και με...

Διαβάστε το άρθρο

Μάστερ σεφ ο Απόστολος!

Με το γνωστό μάγειρα της καλογερικής κουζίνας, πατέρα Επιφάνειο, δημιούργησε μακεδονίτικες γεύσεις ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της έκθεσης Detrop της Θεσσαλονίκης. Για να πάει να γίνει..μοναχός, κομμάτι δύσκολο το βλέπουμε για τον περιφερειάρχη. Το να βοηθάει όμως τη σύζυγό του, Ελεάνα, στην οικογενειακή κουζίνα, είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Το να είναι...

Διαβάστε το άρθρο

Γεύσεις και αρώματα της Μακεδονικής Κουζίνας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι γεύσεις και τα αρώματα της μακεδονικής κουζίνας ταξίδεψαν στην Ευρώπη, μέσα από τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής (Culinary World Cup), που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Έκθεσης για τη γαστρονομία EXPOGAST (24-28 Νοεμβρίου 2018). Η συμμετοχή της Λέσχης...

Διαβάστε το άρθρο

Ποντιακοκρητικές γεύσεις στη Βέροια!

Μια βραδιά στην οποία θα συνδυαστεί η ποντιακή και η κρητική κουζίνα, θα υλοποιήσει σύντομα η αντιδημαρχία τουρισμού Βέροιας, στο «Σείριο». Η μίξη...χαβίτς με χοχλιούς μπουμπουριστούς, σε συνδυασμό τσίπουρου, τσικουδιάς και μουσικής, είναι μια εξαιρετική ιδέα, που μας παρουσίασε στη συνέντευξή του ο Βασίλης Λυκοστράτης, ενώνοντας, τα έτσι κι αλλιώς γαστρονομικά και πολιτισμικά, αδελφικά ελληνικά φύλα....

Διαβάστε το άρθρο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής