breaking news Νέο

Δεν βρίσκονται αντικαταστάστες!!

Δεν βρίσκονται αντικαταστάστες!!

Μπορεί η προκήρυξη να προέβλεπε ότι οι ομάδες που θα αγωνιστούν φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ένωσης μας θα είναι σίγουρα 16, όμως τελικά δεν αποκλείεται να συμμετέχουν λιγότερες και συγκεκριμένα 15, αφού μέχρι στιγμής καμία από τις επιλαχούσες δεν δείχνει πρόθυμη να αντικαταστήσει τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας που δεν δήλωσε συμμετοχή.

Ο Εθνικός Κλειδίου που ηταν ο πρώτος επιλαχών, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ, δεν δήλωσε συμμετοχή και δεν θα συμμετάσχει σε κανένα πρωτάθλημα, οπως και ο Αριστοτέλης Νάουσας που ακολουθεί.

Η Ελπίδα Μονοσπίτων που είναι η τρίτη στη σειρά επιλαχούσα, ζήτησε προθεσμία μέχρι σήμερα Παρασκευή να απαντήσει αν προτιμάει να αγωνιστεί στην Α’ κατηγορία από το να μείνει στην Β’ στην οποία ανήκει, ενω αρνητικός δείχνει και ο Αλιάκμων Νησελίου στην ιδέα να παίξει στην Α’ αντι της Β’ κατηγορίας στην οποία ανήκει, σε περίπτωση που η απάντηση της ομάδας των Μονοσπίτων είναι αρνητική.

Ετσι και σε περίπτωση που η απάντηση των ανθρώπων της Ελπίδας Μονοσπίτων σήμερα είναι αρνητική, τότε οι ομάδες της Α’ κατηγορίας της Ένωσης μας θα είναι 15.

 

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ;

Τι αλλαγές όμως μπορεί να φέρει σε σχέση με όσα προβλέπει η προκήρυξη η συμμετοχή 15 αντι 16 ομάδων στην Α’ κατηγορια της Ενωσης μας.

Κατ’ αρχή να επισημάνουμε οτι η φετινή προκήρυξη προβλέπει και τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν την επόμενη περίοδο (2019-2020) που είναι επισης 16.

Αν λοιπόν το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ξεκινήσει με 15, αντι 16 ομάδες τότε το μόνο που αλλάζει είναι ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονται από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δίχως την διαδικασία των πλεϊ αουτ. Αντι δυο (η 15η και η 16η) υποβιβάζεται μια (η 15η) ομάδα απευθείας αφού δεν υπάρχει 16η και η δεύτερη μέσα από την διαδικασία των πλεϊ αουτ, όπως προβλέπει η προκήρυξη.

 

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρόβλημα, όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων, υπάρχει όμως και στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, καθώς η μοναδική ομάδα από τις επιλαχούσες που δέχθηκε να αντικαταστήσει τις τέσσερις που δεν δήλωσαν συμμετοχή (Ποντιακή Νεολαία Αράχου, Εθνικός Κλειδίου, Αριστοτέλης Νάουσας, Αρη Π. Σκυλιτσίου) είναι η Θύελλα Στενημάχου, ολες οι υπόλοιπες φαίνεται να έχουν αρνηθεί. Ετσι το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί με 19 ομάδες (18 που δήλωσαν συμμετοχή, συν την Θύελλα Στενημάχου), ή 18 εφόσον η Ελπίδα Μονοσπιτων μετακομίσει στην Α’ κατηγορία.

 

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ;

Οπως στην Α’ έτσι και στην Β’ κατηγορία η φετινή προκήρυξη προβλέπει τον αριθμό των ομάδων της επόμενης περιόδου.

Συγκεκριμένα την επόμενη περίοδο (2019-2020) ο αριθμός των ομάδων της Β’ κατηγορίας θα αυξηθεί κατά δύο και αντί 22 που είναι φέτος θα γίνει 24.

Αυτό προϋποθέτει βέβαια κάποιες σημαντικές τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν στην προκήρυξη.

Συγκεκριμένα η προκήρυξη προβλέπει ότι το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους των 11 ομάδων και οτι η μοναδική που υποβιβάζεται είναι η 11η από κάθε όμιλο (σύνολο δυο).

Ενδέκατη ομως δεν υπάρχει πλεον αφού οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα είναι 18 ή 19.

Επίσης από την προκήρυξη προβλέπονται αγώνες πλεϊ αουτ στους οποίους θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάμβαναν τις θέσεις 8η μέχρι 11η, ενω οι ομάδες που θα καταλάβουν από την 5η  μέχρι και την 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα των δυο ομίλων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οριστικοποιούν την θέση τους στην κατηγορία και δεν συμμετέχουν στην διαδικασία των πλεϊ αουτ και φυσικά ούτε στα πλεϊ οφ στα οποία συμμετέχουν οι τέσσερις πρώτες των δύο ομίλων.

Ολα αυτά που είχαν αποφασιστεί με την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των ομάδων θα είναι 22 (11 σε κάθε όμιλο) θα πρέπει να αλλάξουν και η συμπληρωματική προκήρυξη να σταλεί στις ομάδες ή να αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΠΣ Ημαθίας και τότε θα μάθουμε και εμείς ποιές αλλαγές φέρνει η μείωση των ομάδων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής