breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Το «πιάτο» που έγινε viral – Τέτοια «μπίρα» δεν έχεις δοκιμάσει

Όλο και καινούργια μονοπάτια εξερευνούν στην τέχνη τους οι δεξιοτέχνες μάγειροι. Συνταγές ή και τρόπους σερβιρίσματος, μιας και το μάτι πρέπει να τέρπεται όσο και ο ουρανίσκος. Είναι, όμως, πιθανό αυτοί σε ένα γιαπωνέζικο τάπας-μπαρ στο Βανκούβερ του Καναδά να το παράκαναν. Όμως αυτό που επινόησαν, έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Tο ράμεν είναι κλασικό πιάτο της ιαπωνικής κουζίνας: νουντλς τα οποία συνήθως σερβίρονται σε ζωμό με κρέας και λαχανικά. Το Yuu Japanese Tapas προσελκύει ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στο Διαδίκτυο, λόγω ενός πραγματικά μοναδικού πιάτου που προσφέρει: το «Chilled Beer Ramen».

Το πιάτο δεν είναι δημιουργικό, το σερβίρισμα είναι δημιουργικό. Το «Chilled Beer Ramen» δεν είναι μπύρα-νουντλς, ο αφρός είναι παραπλανητικός, τον επιτυγχάνουν χτυπώντας ασπράδι αυγού. Δεν περιέχει αλκοόλ. Είναι ράμεν, που απλώς σερβίρεται σε μεγάλο μπυροπότηρο. Που πριν το έχουν παγώσει. Ίσως το ότι το έχουν παγώσει, να δίνει καινούργια γευστική διάσταση.

Την ιδέα κατέβασε η καναδο-γιαπωνέζα ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Τζούλια Κουμποτάνι, μια μέρα που έκανε πολλή ζέστη. «Ευτυχώς, είχαμε πολύ ζεστό καλοκαίρι φέτος στο Βανκούβερ και μια μέρα καθόμουν στον καναπέ κι έκανε τόση ζέστη και σκεφτόμουν μια παγωμένη μπύρα. Και το επόμενο που σκέφτηκα ήταν «και γιατί όχι μπύρα-νουντλς;»» είπε, στο Insider, η Τζούλια.

*****

Κωνσταντίνος Μπρουμίδης : O Έλληνας «Μιχαήλ Άγγελος του αμερικανικού Καπιτωλίου»

Ο Κωνσταντίνος Μπρουμίδης (Constantino Brumidi, Κονσταντίνο Μπρουμίντι) γεννήθηκε στην Ιταλία το 1805 από Έλληνα πατέρα και Ιταλίδα μητέρα και ήταν ζωγράφος.

Το 1854 ο Κωνσταντίνος Μπρουμίδης μετανάστευσε στις ΗΠΑ, για να ζωγραφίσει επί 25 ολόκληρα χρόνια τον εσωτερικό χώρο της Ροτόντας του Αμερικανικού Καπιτωλίου. Οι τοιχογραφίες του υπάρχουν μέχρι και σήμερα. Τον Απρίλιο του 2007, η Αμερικάνικη κυβέρνηση διοργάνωσε τελετή, για να τιμήσει τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ημέρα της γέννησής του.

Ο Κωνσταντίνος ήταν γιος του Σταύρου Μπρουμίδη από τα Φιλιατρά, ο οποίος έφυγε για την Ιταλία λίγο πριν ή λίγο μετά τα Ορλωφικά (1770), για να αποφύγει τους διωγμούς των Τούρκων και της Ιταλίδας Anna Bianchini. Γεννήθηκε στη Ρώμη το 1806. Σε πολύ μικρή ηλικία έδειξε το σπάνιο ταλέντο του. Σε ηλικία 13 ετών γράφτηκε στην Ακαδημία του Αγίου Λουκά της Ρώμης. Αργότερα μαθήτευσε δίπλα στο σπουδαίο Αντόνιο Κανόβα και το Μπερτέλ Τόρβαλντσεν. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα τέχνης σε διάφορα μουσεία και μαθήτευσε δίπλα σε διακεκριμένους ζωγράφους, που δημιουργούσαν τοιχογραφίες.

Μετά το πέρας των σπουδών του δεν άργησε να αναγνωριστεί η ευφυΐα και το ταλέντο του νεαρού τότε καλλιτέχνη. Το 1840 του ανέθεσε ο Πάπας Γρηγόριος ο 16ος τη διόρθωση μισοκατεστραμένης τοιχογραφίας του Ραφαέλο στη στοά του Βατικανού. Αργότερα ξαναδημιουργεί μόνος του μια τοιχογραφία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, επίσης παίρνει εντολή να φιλοτεχνήσει το πορτραίτο του Πάπα Πίου του 9ου για τη στοά του Βατικανού.

Για το έργο αυτό παρασημοφορήθηκε από τον ίδιο τον Πάπα και σαφώς καταξιώθηκε πια ως καλλιτέχνης στην Ιταλική τέχνη. Σύμφωνα με δική του ιδιόχειρη μαρτυρία (καμιά άλλη – γραπτή δεν είναι διαθέσιμη).

Οι αναταραχές και η τεταμένη πολιτική κατάσταση στην Ιταλία όμως, τον ανάγκασαν, να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το έτος 1852. Εκεί, σε πολύ σύντομο διάστημα, έγινε γνωστός, απέκτησε την Αμερικανική υπηκοότητα και ξεκίνησε να ζωγραφίζει εικόνες σε εκκλησίες. Αυτό βέβαια που τον έκανε διάσημο, ήταν η τοιχογράφηση του Καπιτώλιου της Ουάσινγκτον, στον τεράστιο θόλο του οποίου φιλοτέχνησε την «Αποθέωση του Ουάσινγκτον». Συνολικά, τοιχογράφησε περισσότερα από 1.500 τ.μ. στο Καπιτώλιο, σε διάστημα 25 ετών.

Ο Ουάσιγκτον απεικονίζεται σαν θεός στον ουρανό, ντυμένος με μωβ ένδυμα. Δεξιά και αριστερά του στέκονται οι θεές της Νίκης και της Ελευθερίας, ενώ περιτριγυρίζεται από φιγούρες όπως η Θεά Αθηνά, που συμβολίζει τη σοφία και ο Θεός Ήφαιστος, που εκπροσωπούσε την ακμάζουσα βιομηχανική παραγωγή. Οι αναγεννησιακές του επιρροές (Μιχαήλ Άγγελος, Ραφαήλ), σε συνδυασμό με τις ρομαντικές τάσεις της εποχής του, είναι φανερές στα έργα του Μπρουμίδη, που από τους κριτικούς τέχνης πήρε το προσωνύμιο «Μιχαήλ Άγγελος των ΗΠΑ».

*****

Μάγειρες δίνουν στους αστακούς μαριχουάνα, για να μην πονάνε!

Έναν πρωτότυπο τρόπο για έναν ανώδυνο - όσο γίνεται - θάνατο των αστακών, χρησιμοποιεί εστιατόριο θαλασσινών στο Σάρλοτ των ΗΠΑ.

Για να μην πονάνε, λοιπόν, οι αστακοί, το προσωπικό του μαγαζιού χορηγεί μαριχουάνα στα περίφημα για τη γεύση τους καρκινοειδή της θάλασσας, πριν μαγειρευτούν.

«Αν κάποιος μου έδινε την επιλογή ενός ανώδυνου θανάτου, θα την προτιμούσα…», εξηγεί η Charlotte Gill, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου θαλασσινών στο Southwest Harbour.

Η κ. Gill επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία με τη μαριχουάνα στους αστακούς, ώστε να έχουν μια ανώδυνη, χωρίς στρες, βύθιση στο βραστό νερό.

Βέβαια, εγείρονται κι άλλα ερωτήματα: Όταν κάποιος πελάτης φάει το μαγειρεμένο αστακό, θα μπορούσε να επηρεαστεί από τη μαριχουάνα; Και αν τότε όλο αυτό είναι τελικά παράνομο.

Αυτή η μέθοδος είναι προτιμότερη, λέει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, από το να ρίξει ένα ζωντανό αστακό σε βραστό νερό.

Η 47χρονη, η οποία καλλιεργεί τη μαριχουάνα στο σπίτι της, υποστήριξε ότι διαθέτει άδεια, για να το κάνει.

Ωστόσο, η Charlotte Gill έλαβε ειδοποίηση από το τοπικό τμήμα της Υγειονομικής Υπηρεσίας, ότι χρησιμοποιεί μαριχουάνα με απαγορευμένο τρόπο, επειδή «υποτίθεται ότι είναι μόνο για ατομική της χρήση».

Πάντως, τα μέλη του προσωπικού του καταστήματος, που έχουν δοκιμάσει αστακό με μαριχουάνα, υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, από τις οποίες δεν ανιχνεύθηκε κανένα ίχνος της ουσίας στον οργανισμό τους.

*****

Μια νεαρή κοπέλα απ’ το Κολωνάκι ρωτάει τη μαμά της:

«Μαμά τι είναι έρωτας;»

«Έρωτας… κορίτσι μου είναι να γνωρίσεις έναν πλούσιο κύριο, με ακριβό αυτοκίνητο και τεράστιο σπίτι, να σε πηγαίνει για φαγητό σε σικ εστιατόρια, να σου αγοράζει ακριβά κοσμήματα, …να σε πηγαίνει ταξίδια στην Ιταλία και στις Μαλδίβες… Αυτό είναι έρωτας!»

Και λέει η κόρη με απορία:

«Μαμά ο ενθουσιασμός, η αγάπη, ο πόθος, το πρώτο φιλί δεν είναι έρωτας;»

«Όχι κόρη μου, μην είσαι χαζή… Αυτά τα βγάλανε οι κουμουνιστές, για να πηδάνε τζάμπα!»


Κωνσταντίνος Μπρουμίδης : O Έλληνας «Μιχαήλ Άγγελος του αμερικανικού Καπιτωλίου»
αστακοί

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής