breaking news Νέο

Αναζήτηση: συνταγές

Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας : Ενημέρωση σχετικά με τις αυξημένες συμμετοχές των ασφαλισμένων κατά την εκτέλεση των συνταγών φαρμάκων από 12 Φεβρουαρίου 2024

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας σας ενημερώνει αναφορικά με το νέο τρόπο υπολογισμού των συμμετοχών των ασφαλισμένων, ότι λόγω της κατάργησης της εξίσωσης της λιανικής τιμής ενός γενοσήμου με την τιμή αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ, πλέον όλα τα γενόσημα επιβαρύνονται επιπλέον της ονομαστικής συμμετοχής (0%, 10% , 25%) η οποία προσδιορίζεται επί της τιμής αποζημίωσης του φαρμάκου. Αυτό οδηγεί στον προσδιορισμό...

Διαβάστε το άρθρο

Όλοι θυμούνται που έφαγαν καλύτερα στα ταξίδια τους!

Η γαστρονομία αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα «δυνατά χαρτιά» για τον τουρισμό. Αυτή η τάση προφανώς δεν έχει διαφύγει της προσοχής της Αντιδημαρχίας Τουρισμού του δήμου Βέροιας, που έθεσε σε πρώτη δημόσια διαβούλευση, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουλίου, τις προοπτικές ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού της περιοχής, με την καταγραφή τοπικών προϊόντων και συνταγών ταυτότητας του προορισμού και...

Διαβάστε το άρθρο

Η τοπική γαστρονομία περνάει μέσα από την ιστορία της Βέροιας

Σήμερα Τετάρτη, στις 6:30 το απόγευμα,θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας η πρώτη διαβούλευση δημάρχου και αντιδημάρχου Τουρισμού με τους επαγγελματίες του κλάδου. Οι συμμετέχοντες θα καταγράψουν τα τοπικά προϊόντα και τις συνταγές της Βέροιας για τη δημιουργία του γαστρονομικού μενού της πόλης. Στη δισχιλιετή ιστορία της σίγουρα έχει περισσότερες γεύσεις να δώσει,οπότε θα...

Διαβάστε το άρθρο

Μαθητές του ΕΕΕΚ Βέροιας επιλέγουν συνταγές μελών του ΚΑΠΗ, για την υλοποίηση του προγράμματος «Γνωριμία με την κουζίνα του Τόπου μας»

Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκανε τα μέλη ΚΑΠΗ του τμήματος Γυμναστικής Δ.Δ. Πατρίδας τους μαθητές του Εεεεκ Βέροιας, ξεκινώντας μια ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΕΥΣΕΩΝ, στα πλαίσια του προγράμματος του ΕΕΕΚ «Γνωριμία με την κουζίνα του Τόπου μας», στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευστάθιος Χωραφάς στην Πατρίδα Βέροιας. Η επιλογή των εδεσμάτων, χαβίτς (ποντιακό) και σιμιγδαλένιου χαλβά, είναι συνταγές από το βιβλίο «Διαδρομές...

Διαβάστε το άρθρο

Μ.Α.μ.Α : Γλυκές συνταγές με το chef Ανδρέα Λαγό!

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου μέσω του προγράμματος κοινωνικοποίησης/ κοινωνικών σχέσεων, η Μ.Α.μ.Α για ακόμα μία φορά είχε μια εκπληκτική συνεργασία με τον καταξιωμένο chef κο. Ανδρέα Λαγό.Σε συνεργασία με την κα. Κόγια Μαρία οι έφηβοι του ΚΔΑΠ μαγείρεψαν γλυκές νοστιμιές αυτήν τη φορά! Μέσα σε ένα κλίμα γιορτής, χαράς και αγάπης τα παιδιά με την καθοδήγηση του κυρίου Λαγού και τη βοήθεια της κυρίας Κόγια, έφτιαξαν...

Διαβάστε το άρθρο

Νόστιμες συνταγές για τη Μ.Α.μ.Α από το σεφ Ανδρέα Λαγό

Μέσω του προγράμματος κοινωνικοποίησης/ κοινωνικών σχέσεων, η  Μ.Α.μ.Α. συνεχώς προσπαθεί να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με αξιόλογους ανθρώπους από διάφορους επαγγελματικούς τομείς. Μια τέτοια συνεργασία αναπτύχθηκε με τον καταξιωμένο chef  Ανδρέα Λαγό. Ο νέος μας φίλος κος. Ανδρέας Λαγός συμμετείχε με την ομάδα μαγειρικής σε ένα εργαστήρι, μέσω του Skype, όπου με υπομονή, θετική...

Διαβάστε το άρθρο

Ψηφιακή Υγεία: Στο κινητό συνταγές, ιατρικές βεβαιώσεις, ενημερώσεις για προληπτικές εξετάσεις και συμβουλές

Τις κοινές δράσεις στο πεδίο της ψηφιακής υγείας η οποίες στόχος είναι να υλοποιηθούν άμεσα, συζήτησαν σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και οι υφυπουργοί Υγείας, αρμόδια για θέματα...

Διαβάστε το άρθρο

Συμμετοχή της ΠΚΜ στην 29η DETROP BOUTIQUE και την 9η ARTOZYMA 2020

Με έμφαση στα  εκλεκτά προϊόντα της μακεδονικής γης και στις αυθεντικές συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας, ιδιαιτέρως επιτυχημένη ήταν και φέτος η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 29η  “DETROP BOUTIQUE” και στην 9η  “ARTOZYMA”, που πραγματοποιήθηκαν από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο των δύο αυτών κορυφαίων...

Διαβάστε το άρθρο

Δ.ΙΕΚ Βέροιας : Πρόσκληση στην εκδήλωση «Παρουσίαση Μοναστηριακών Συνταγών»

Το Δ.ΙΕΚ Βέροιας σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Παρουσίαση Μοναστηριακών Συνταγών», που διοργανώνουν οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (CHEF)» A΄ Εξαμήνου στην Αίθουσα του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, από τις 6.00 έως τις 8.00 μ.μ.

Διαβάστε το άρθρο

Παράξενες ειδήσεις...

Χάσαμε τα λουκάνικα, stop! Καλά… Χριστούγεννα (χορτάτα το λιγότερο) θα κάνει όποιος έκλεψε λουκάνικα αξίας 1.000 ευρώ από χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία. Η κλοπή έγινε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στην πόλη Μπιτχαϊμ-Μπίσινγκεν, στη νοτιοδυτική Γερμανία. Ο επιδέξιος κλέφτης πήρε τα (εκατοντάδες) λουκάνικα, χωρίς να τον πάρει κανείς… μυρωδιά. Όλα αποκαλύφθηκαν την περασμένη Κυριακή, όταν οι διοργανωτές...

Διαβάστε το άρθρο

Παράξενες ειδήσεις...

Το «πιάτο» που έγινε viral – Τέτοια «μπίρα» δεν έχεις δοκιμάσει Όλο και καινούργια μονοπάτια εξερευνούν στην τέχνη τους οι δεξιοτέχνες μάγειροι. Συνταγές ή και τρόπους σερβιρίσματος, μιας και το μάτι πρέπει να τέρπεται όσο και ο ουρανίσκος. Είναι, όμως, πιθανό αυτοί σε ένα γιαπωνέζικο τάπας-μπαρ στο Βανκούβερ του Καναδά να το παράκαναν. Όμως αυτό που επινόησαν, έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Tο...

Διαβάστε το άρθρο

Με άρωμα και γεύση ροδάκινου!

Τα ροδάκινα το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους! Ένας τρόπος για να συγκεντρώσουμε όλο το άρωμα και την πλούσια γεύση τους, είναι να φτιάξουμε εύκολες και γευστικές συνταγές! Έτσι το Σάββατο 16 Ιουνίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Ροδακίνου, η Ημαθιώτισσα σεφ Κική Εμμανουηλίδου μας μύησε στα γαστρονομικά μυστικά του, με την παρουσίαση του νέου της βιβλίου «50 σπιτικές συνταγές με ροδάκινα»,...

Διαβάστε το άρθρο

Παρουσίαση του βιβλίου «50 σπιτικές συνταγές με Ροδάκινα» στο 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου!

Ταυτιζόμενη απόλυτα με τους σκοπούς του Φεστιβάλ Ροδάκινου για την ανάδειξη του προϊόντος ως βασικού συστατικού της σύγχρονης γαστρονομίας, η αγαπημένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Κική Εμμανουηλίδου παρουσιάζει το βιβλίο “50 σπιτικές συνταγές με ροδάκινα”, καταθέτοντας μια νέα πρόταση στην Ελληνική γαστρονομία. Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου, ώρα...

Διαβάστε το άρθρο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής