breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Δεν φαντάζεστε τι είχαν κρύψει σε ρόλεϊ για μαλλιά!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τελωνειακοί, όταν άνοιξαν τα ρόλεϊ για τα μαλλιά στον έλεγχο που έκαναν στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Όλα έγιναν το περασμένο Σάββατο. Στον έλεγχο που έκαναν σε επιβάτη από πτήση που έφτανε από τη Γουιάνα, οι τελωνειακοί είδαν ότι μέσα στα ρόλεϊ μαλλιών η επιβάτης είχε κρύψει όχι έναν, όχι δυο, αλλά 70 σπίνους!

Οι σπίνοι μπήκαν σε καραντίνα από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Γεωργίας και απόλαυσαν το καναβούρι τους. Ο υπεύθυνος του τμήματος, Τρόι Μίλερ, δήλωσε ότι απαγορεύεται η μεταφορά πτηνών από άλλες χώρες και θα ληφθούν και άλλα μέτρα, γιατί μπορεί οι σπίνοι να μεταφέρουν ασθένειες.

Το 2015 υπήρξε έξαρσης της γρίπης των πτηνών και στις ΗΠΑ και για το λόγο αυτό είχαν σφαγιαστεί 50 εκατομμύρια γαλοπούλες και κότες, με ζημιές 850 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική οικονομία.

*****

Τα σταυρόλεξα καθυστερούν τα συμπτώματα της άνοιας

Τα σταυρόλεξα, τα σουντόκου και το σκάκι στην τρίτη ηλικία δεν προστατεύουν από τη σταδιακή έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, τη γνωστική εξασθένηση και τελικά την άνοια, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Όμως, φαίνεται να επιβραδύνουν την εκδήλωση των προβλημάτων.

Η μελέτη δείχνει ότι καλύτερη προστασία αποτελεί το αν κανείς σε όλη τη ζωή του -και όχι μόνο προς το τέλος- ασχολείται με διανοητικές δραστηριότητες, που βάζουν τον εγκέφαλο να δουλέψει. Αυτό δημιουργεί μια υψηλότερη «γνωστική αφετηρία», από την οποία πιθανώς στην τρίτη ηλικία θα αρχίσει η σταδιακή απώλεια των ικανοτήτων του μυαλού, άρα αυξάνει το διάστημα που μπορεί να παραμείνει υγιής ο εγκέφαλος.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου και του Βασιλικού Θεραπευτηρίου του Αμπερντίν, με επικεφαλής το Ρότζερ Σταφ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» (BMJ), σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν σχεδόν 500 ανθρώπους που είχαν γεννηθεί το 1936.

Η μελέτη άρχισε, όταν τα άτομα αυτά ήσαν 64 ετών (κανείς με άνοια) και διήρκεσε για μια περίοδο έως 15 ετών, στη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες έκαναν περιοδικά τεστ μνήμης και άλλων νοητικών δεξιοτήτων. Διαπιστώθηκε ότι η επίλυση σταυρόλεξων και άλλων παρεμφερών προβλημάτων δεν προστάτευε έναν άνθρωπο από την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών του.

Η εξάσκηση του μυαλού, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν μπορεί να σταματήσει πραγματικά την πορεία προς την άνοια, όμως δεν είναι περιττή, καθώς «ανεβάζει τον πήχη», έτσι ώστε, όταν αρχίσει η «κατηφόρα» του νου, να πάρει περισσότερο χρόνο, εωσότου εκδηλωθούν πιο αισθητά τα συμπτώματα, όπως η απώλεια μνήμης, η πιο αργή σκέψη κ.α.

*****

Γκάφα από τα παλιά για το Ντόναλντ Τραμπ

Αν και δεν του το είχαμε, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποπέσει σε γκέλα ολκής σε θέμα σχετικό με showbiz! Τον «κάρφωσε» διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ. Ο λόγος για τον Κρίστιαν Μπέιλ ο οποίος μίλησε για τη συνάντησή του με το Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή» (The Dark Knight Rises).

Σε συνέντευξή του στο Variety για την προώθηση της τελευταίας του ταινίας «Vice», ο 44χρονος Μπέιλ, ο οποίος τώρα υποδύεται τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι, είπε ότι συναντήθηκε με το νυν Πρόεδρο το 2011 στον Πύργο Τραμπ, όπου γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας με πρωταγωνιστή το Batman ή «Μπρους Γουέιν», το φανταστικό χαρακτήρα βιβλίων κόμικς,

Ο πολυεκατομμυριούχος Μπρους Γουέιν έγινε Batman εξαιτίας του ότι οι γονείς του δολοφονήθηκαν μπροστά του από έναν κλέφτη, όταν ήταν ακόμα παιδί.

Όπως τόνισε ο Κρίστιαν Μπέιλ, ήταν η περίοδος των γυρισμάτων της ταινίας «Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή» και ο Ντόναλντ Τραμπ του είπε «Έλα στο γραφείο…».

«Νομίζω ότι πίστευε πως ήμουν ο Μπρους Γουέιν, επειδή ήμουν ντυμένος σαν τον Μπρους Γουέιν. Έτσι μου μιλούσε σαν να ήμουν ο Μπρους Γουέιν και εγώ το συνέχισα, πραγματικά», αποκάλυψε ο Κρίστιαν Μπέιλ.

«Ήταν αρκετά διασκεδαστικό. Δεν ήξερα τότε ότι θα έθετε υποψηφιότητα για Πρόεδρος των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

«Και αυτή η ιστορία (η ταινία Vice), ξέρετε, αφορά κατά ένα μέρος το πώς έχουμε φτάσει εδώ με τον Τραμπ να γίνεται Πρόεδρος», τόνισε ο Άγγλος ηθοποιός.

Ο Μπέιλ συζήτησε επίσης τη συνεχή απόκτηση και απώλεια βάρους για τους κινηματογραφικούς του ρόλους, επιμένοντας ότι πήγε για να δει ένα διατροφολόγο για πρώτη φορά, προτού πάρει κιλά, για να υποδυθεί το Ντικ Τσέινι.

«Φοβήθηκα ότι κινδύνευα να πεθάνω, οπότε ίσως θα έπρεπε να πάω να δω κάποιον που πραγματικά γνωρίζει», παραδέχτηκε.

*****

Το μυρμήγκι «Δράκουλας» είναι το πιο γρήγορο στο ζωικό βασίλειο!

Αυτό είναι το τροπικό μυρμήγκι «Δράκουλας». Και σύμφωνα με τους επιστήμονες, η «τσίτα» (γατόπαρδος) και η γαρίδα «Μάντις» τρώνε τη σκόνη του. Τα ζώα αυτά δεν είναι αυτά που κατέχουν την πιο γρήγορη κίνηση στο ζωικό βασίλειο, αλλά το τροπικό μυρμήγκι «Δράκουλας». Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι δαγκάνες του εν λόγω εντόμου μπορούν να αρπάξουν κάτι με ταχύτητα που φθάνει τα 90 μέτρα το δευτερόλεπτο, δηλαδή πάνω από 320 χιλιόμετρα την ώρα. Πρόκειται για την πιο γρήγορη κίνηση, που έχει καταγραφεί στη φύση μέχρι σήμερα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ζωολογίας Άντριου Σουάρεζ του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας επιστημών «Royal Society Open Science», σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», χρησιμοποίησαν βίντεο υψηλής ταχύτητας και ακτίνες-Χ, για να καταγράψουν την κίνηση του μυρμηγκιού και να απεικονίσουν τρισδιάστατα την ανατομία του, έτσι ώστε να κατανοήσουν καλύτερα πώς φθάνει τόσο γρήγορες ταχύτητες.

Οι «Δράκουλες» (είδος Mystrium camillae) τριγυρίζουν συνήθως κάτω από την επιφάνεια και αν συναντήσουν κάτι…νόστιμο, συνήθως κάποιο άλλο έντομο, όπως τερμίτη, του επιτίθενται αστραπιαία, το σκοτώνουν και μετά το κουβαλάνε στη φωλιά τους. Τα συγκεκριμένα μυρμήγκια ζουν κυρίως στις τροπικές περιοχές της Αφρικής και της Ασίας, σε μεγάλες υπόγειες κοινωνίες ή μέσα σε κορμούς μεγάλων δέντρων, έτσι σπάνια γίνονται ορατά.


Τα σταυρόλεξα καθυστερούν τα συμπτώματα της άνοιας
Batman
μυρμήγκι «Δράκουλας»

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής