breaking news Νέο

Προαναγγελία κινητοποιήσεων ενάντια στην απομάκρυνση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ

Προαναγγελία κινητοποιήσεων ενάντια στην απομάκρυνση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ

Τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιο Πετρόπουλο, κατήγγειλε ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας 28ης Ιανουαρίου, επισημαίνοντας ότι είχε λάβει τηλεφωνική διαβεβαίωση εκ μέρους του ότι δεν θα υπάρξει αποχώρηση των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) και μεταφορά τους στη Βέροια.

«Τις επόμενες μέρες συγκαλώ σύσκεψη, με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων του δήμου, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην εξέλιξη και προς αποτροπή της απόφασης, η οποία θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών», είπε ο κ. δήμαρχος, ζητώντας από το σώμα να εκφράσει ψήφισμα καταδίκης και επανεξέτασης απόφασης, ώστε το τμήμα ΕΦΚΑ της Νάουσας να παραμείνει αυτόνομο.

 

Υπέρ της πρότασης του κ. δημάρχου στάθηκε και ο Τάκης Ρίζος, επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών».

-Ν. Κουτσογιάννης : «Αν τα Εξάρχεια έχουν παραδοθεί, η Νάουσα αντιστέκεται»

Στη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο των Αθηνών και την καταστροφή του υπηρεσιακού του οχήματος από τον εμπρησμό που υπέστη από τους «γνωστούς-άγνωστους» στην Αθήνα, αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης. «Εκφραστήκαμε ως σώμα παλιότερα, λαμβάνοντας ξεκάθαρη θέση εναντίον της  συμφωνίας των Πρεσπών. Εύχομαι ότι η ψήφισή της δεν θα δημιουργήσει τα προβλήματα που αναμένουμε, αν και η άλλη πλευρά έχει ξεσαλώσει στην κυριολεξία. Υπάρχει χρόνος και δυνατότητα να ανατραπεί η επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία. Γίνεται προσπάθεια αήθους καπήλευσης των γεγονότων στο συλλαλητήριο των Αθηνών, που είναι απολύτως θλιβερό. Κατεβήκαμε με λεωφορεία και το αυτοκίνητο του δήμου, για να υπογραμμίσουμε την αξία της συμμετοχής. Δεν είμαστε αφιονισμένοι της «Χρυσής Αυγής». Είχε προηγηθεί πρόσκληση της ΚΕΔΕ. Βρεθήκαμε εκεί με πολλούς δημάρχους. Σταθμεύσαμε στο ελεγχόμενο από την αστυνομία κέντρο της πρωτεύουσας, εκφράζοντας την απόφασή μας με απόλυτα ειρηνικό τρόπο. Αφού λάβαμε την απόλυτη δόση χημικών, επιστρέψαμε στο σημείο, στο οποίο βρήκαμε το όχημα καμένο. Η Αστυνομία παρατηρούσε τα γεγονότα, χωρίς να παρέμβει. Μας είπαν ότι έγινε από αντιεξουσιαστές, που ελέγχουν το κέντρο των Αθηνών. Καταδικάζω κάθε μορφής βία, απ ΄όπου και αν προέρχεται. Αν επρόκειτο για μια υπόθεση βιασμού, τι θα έλεγε το θύμα; Αναρωτιέμαι όλο αυτό το μίσος από πού προέρχεται. Είναι ενδεικτικό της κατάντιας αυτής της κοινωνίας και κάποιων ανθρώπων, που μισούν αναίτια και χωρίς λόγο. Αν τα Εξάρχεια έχουν παραδοθεί, η Νάουσα θα συνεχίσει να αντιστέκεται», τόνισε ο κ. Κουτσογιάννης.

«Πώς πήγατε, με ποια άδεια, με ποιες χιλιομετρικές αποστάσεις και που σταθμεύσατε το αυτοκίνητο.  Βάλατε το αυτοκίνητο στη «φωλιά του λύκου». Λυπάμαι, που ένα καινούργιο αυτοκίνητο καταστράφηκε. Σας φταίνε αυτοί που κρίνουν; Δεν ακούστηκε κανένα άλλο τέτοιο επεισόδιο. Δεχτείτε ότι αμελήσατε, ζητήστε συγνώμη και βρείτε έναν τρόπο να καλυφθεί η ζημιά», του απάντησε ο κ. Καραμπατζός.

Για κακή χρήση  της δημοτικής περιουσίας, έκανε λόγο ο κ. Ρίζος. «Άλλο η συμμετοχή ως Νίκου Κουτσογιάννη, δημάρχου Νάουσας και άλλο ως δημάρχου Νάουσας, Νίκου Κουτσογιάννη. Από εδώ και πέρα θα εγκρίνω μετάβαση στην Αθήνα, μόνο όταν υπάρχει αιτιολογημένη εισήγηση», κατέληξε. 

«Το ζήτημα εστιάζεται στο ότι κατέβηκε με το υπηρεσιακό όχημα, χωρίς να έχει την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και δεν έλαβε τα μέτρα για την ασφαλή ακεραιότητα του οχήματος», είπε ο κ. Βασιλείου, από τη μείζονα μειοψηφία.

Σταύρος Βαλσαμίδης : «Ο Τάκης Σκούπερ προσέφερε τα μέγιστα ως λαϊκός ζωγράφος στη Νάουσα»

 

Στον αείμνηστο «Θεόφιλο» της Νάουσας, τον Τάκη Σκούπερ, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Σταύρος Βαλσαμίδης. «Μας στενοχώρησε ο θάνατός του. Προσέφερε τα μέγιστα ως λαϊκός ζωγράφος στην πόλη μας. Ήταν η πηγή  του λαϊκού δημιουργού, ο τελευταίος που είχε απομείνει. Όσο κορυφαίος ήταν στη δημιουργία του, άλλο τόσο δύσκολος ήταν στην προσέγγισή του. Είχε θέματα με την υγεία του, διαβίωσης, η κατοικία του δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Συναντηθήκαμε με τον ίδιο πολλές φορές, Προσπαθούσαμε να βρούμε λύση. Μέσα από δομές του δήμου, έπαιρνε δυο επιδόματα 500 ευρώ, Φροντίσαμε για φαγητό  μέσω συσσιτίου, ενώ έτρωγε όποτε ήθελε στη «Σπονδή», με τον Άγγελο Χατζηστυλλή να του προσφέρει δωρεάν γεύματα. Είχε δημιουργηθεί ένα δίκτυο ανθρώπων, που τον κοιτούσαν, μεταξύ τους και κοινωνικοί λειτουργοί. Δεν ήθελε να μπει στο γηροκομείο, ένοιωθε ότι τον περιόριζαν και  κλεινόταν στον εαυτό του. Οι προσπάθειες που γίνονταν, έπρεπε να είναι αθόρυβες. Με στεναχωρούν αναρτήσεις ανθρώπων, που ρίχνουν κροκοδείλια  και ανέξοδα δάκρυα, που δεν ωφελούν κανέναν. Το βράδυ του θανάτου του φρόντισα να υπάρξει ιδιωτική φύλαξη στο σπίτι του, για να μην υπάρξουν κλοπές. Άφησε τους πίνακες και τις παραδοσιακές του στολές με διαθήκη στον Όμιλο Γενίτσαροι και Μπούλες», τόνισε ο κ. αντιδήμαρχος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής