breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

10χρονος έχει τον νεφρό του στο πόδι του!

Μία σπάνια διαταραχή έχει ως αποτέλεσμα ένας 10χρονος να έχει αναπτυγμένο τον νεφρό στο πόδι του!

Ο λόγος για τον 10χρονο Χάμις Ρόμπινσον από το Μάντσεστερ της Αγγλίας, ο οποίος, μέχρι στιγμής, δεν έχει προβλήματα υγείας και κρίθηκε πως δεν χρειάζεται να αφαιρέσει τον νεφρό από το πόδι του.

Θεωρείται πως είναι μέρος της φυσιολογίας του σώματός του, που αναπτύχθηκε ενώ ήταν έμβρυο.

Μόλις 900 αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί στην ιατρική ιστορία, αλλά η περίπτωση του μικρού Χάμις είναι μοναδική. Και αυτό, διότι του λείπει και το χρωμόσωμα 7p22.1.

Από τις εξετάσεις βρέθηκε πως η έλλειψη αυτή επηρεάζει τα όργανα του σώματος και κυρίως την καρδιά.

Οι γιατροί έδωσαν το όνομα Σύνδρομο του Χάμις στη συγκεκριμένη διαταραχή. Ταυτόχρονα, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο νεφρός του 10χρονου, ενώ βρίσκεται στην κορυφή του δεξιού του ποδιού, είναι λειτουργικός.

Η μητέρα του, Κέι, αποκαλύπτει πως οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι ο Χάμις μπορεί να κινδυνεύει, μιας και κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξη της πάθησης, αφού είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται στα ιατρικά χρονικά.

Εξαιτίας της πάθησης, ο Χάμις ακούει από το ένα αυτί και έχει κρίσεις άσθματος. Έχει μαθησιακές δυσκολίες και χρειάζεται βοήθεια, για να μιλήσει.

Λίγο μετά τη γέννησή του, η Κέι πήγε το Χάμις στον παιδίατρο, ο οποίος αρκέστηκε στο να της πει πως πρέπει να εξεταστεί. Τότε επισκέφτηκαν ένα γενετιστή.

Για να καταφέρει να μιλήσει, χρειάστηκαν αρκετά χρόνια, ενώ επισκεπτόταν ενδροκρινολόγους, γαστρεντερολόγους και ανοσολόγους.

Ο δεύτερος νεφρός του 10χρονου βρίσκεται στην κοιλιακή χώρα, το σχήμα του δεν είναι φυσιολογικό, αλλά λειτουργεί και αυτό κανονικά.

*****

Ινδία : Άρματα μάχης, μηχανάκια και καμήλες στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση

Χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Ινδία, όπου τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένα. Περίπου 25.000 αστυνομικοί και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας είχαν αναπτυχθεί στην πόλη. Οι κεντρικοί οδικοί άξονες της πρωτεύουσας Νέο Δελχί είχαν αποκλειστεί, προκειμένου να περάσει η παρέλαση, παρουσία πολλών ξένων ηγετών.

Τιμώμενο πρόσωπο φέτος ήταν ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόζα.

Η 26η Ιανουαρίου είναι η Ημέρα της Δημοκρατίας στην Ινδία, όταν τέθηκε σε ισχύ το νέο σύνταγμα της χώρας, το 1950. Η Ινδία κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Μεγάλη Βρετανία το 1947, αλλά παρέμεινε υπό ειδικό καθεστώς (dominion) για τα επόμενα τρία χρόνια.

Στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρισκόταν ο Μαχάτμα Γκάντι, η κεντρική μορφή του κινήματος για την ανεξαρτησία της Ινδίας. Στην παρέλαση παρουσιάστηκαν πολλές σκηνές από τη ζωή του.

Φέτος η χώρα γιορτάζει τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Γκάντι, ο οποίος διατηρούσε ιδιαίτερους δεσμούς με τη Νότια Αφρική. Έζησε και εργάστηκε εκεί επί 21 χρόνια και εκεί εμπνεύστηκε την ιδέα της παθητικής αντίστασης.

*****

Τί συμβαίνει, όταν ένας κρεοπώλης ανοίγει ένα ξενοδοχείο;

Τί συμβαίνει, όταν ένας Γερμανός κρεοπώλης ανοίγει ένα ξενοδοχείο; Φωτογραφίες με λουκάνικα κοσμούν τις ταπετσαρίες στους τοίχους, μαξιλαράκια σε σχήματα λουκάνικου στα κρεβάτια και λουκάνικα bratwurst κρέμονται από το ταβάνι.

Οι αριθμοί των δωματίων είναι χαραγμένοι σε μαχαίρια κρεοπώλη και ακόμα και το… σαπούνι μοιάζει με λουκάνικο. Το εστιατόριο «Wurstaurant» φυσικά σερβίρει μια πλήρη ποικιλία πιάτων με κεντρικό συστατικό, τι άλλο, παρά το λουκάνικο, μεταξύ αυτών και παγωτό με γεύση λουκάνικο.

«Είναι ο απόλυτος παράδεισος του γερμανικού λουκάνικου και τον αγαπώ», δήλωσε ο Κλάους Μπέμπελ, ο κρεοπώλης που άνοιξε το ξενοδοχείο BB&BB στη Βαυαρία, δηλαδή Boebel Bratwurst Bed and Breakfast.

Στη διαμονή στα επτά δωμάτια του ιδιαίτερου αυτού ξενοδοχείου περιλαμβάνεται πρωινό, που έχει φυσικά και λουκάνικο.

Προτού φύγουν από το ξενοδοχείο, οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν κρέατα από το κρεοπωλείο του Μπέμπελ ή να πάρουν μαθήματα μαγειρικής.

*****

Ζυγίζει 320 κιλά και περνάει τη μέρα του παίζοντας video games γυμνός!

Συγκλονίζει η ιστορία του 34χρονου Κέισι Κινγκ, που προβλήθηκε στην εκπομπή «Family by the Ton» του τηλεοπτικού δικτύου TLC. Ο 34χρονος ζυγίζει περίπου 320 κιλά, περνάει τη μέρα του παίζοντας video games στο κρεβάτι, ενώ κυκλοφορεί στο σπίτι του γυμνός, αδυνατώντας να φροντίσει τον εαυτό του.

Εθισμένος στην κατανάλωση «junk food», δηλώνει πως «θα συνεχίσω να τρώω, μέχρι να πεθάνω».

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, είναι υποχρεωμένος να κάνει μπάνιο σε μία τεράστια μεταλλική λεκάνη, που έχει στο πίσω μέρος της αυλής του σπιτιού, αφού η μπανιέρα δεν τον χωράει πια.

«Μία συνηθισμένη ημέρα, ξυπνάω γύρω στις 12, βρίσκω κάτι να φάω και μετά περνάω το χρόνο μου, βλέποντας τηλεόραση, παίζοντας video games και ξαπλώνοντας στο κρεβάτι», εξομολογείται.

Παραδέχεται πως δε φανταζόταν ποτέ ότι θα γινόταν τόσο παχύσαρκος, ότι θα έμενε χωρίς δουλειά και ότι θα εξαρτιόταν σε τόσο μεγάλο βαθμό από τον πατέρα του. Ήταν από μικρός παχύσαρκος, αλλά τα τελευταία χρόνια η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Όταν έμεινε άνεργος και η μητέρα του δεν μπορούσε να τον φροντίσει, μετακόμισε στο σπίτι του πατέρα του (οι γονείς είναι χωρισμένοι). Ο πατέρας του δεν του χαλούσε ποτέ χατίρι, όταν ζητούσε να παραγγείλει πίτσες, μπέργκερς, κοτόπουλα και γενικά κάθε λογής junk food. Έχει μετανιώσει…

«Έχω κουραστεί. Θα έπρεπε να είναι πιο δραστήριος, αλλά δεν είναι. Τον φροντίζω σαν υπηρέτης του και δεν θα έπρεπε. Αλλά το κάνω, γιατί τον αγαπάω απίστευτα. Είναι ο γιος μου και νιώθω υποχρεωμένος να τον φροντίζω», δήλωσε ο πατέρας του Κέισι.


Ινδία : Άρματα μάχης, μηχανάκια και καμήλες στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
Τί συμβαίνει, όταν ένας κρεοπώλης ανοίγει ένα ξενοδοχείο;
Ζυγίζει 320 κιλά και περνάει τη μέρα του παίζοντας video games γυμνός!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής