breaking news Νέο

Με αγάπη, στήριξη καλή ψυχολογία και εργασιοθεραπεία, ο καρκίνος νικιέται!

Με αγάπη, στήριξη καλή ψυχολογία και εργασιοθεραπεία, ο καρκίνος νικιέται!

«Η ψυχολογία παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στην περίπτωση ενός καρκινοπαθή. Όταν ακούμε καρκίνος, φεύγει η γη κάτω από τα πόδια μας, μετά ερχόμαστε στα ίσα μας. Έχουμε πολλά νεαρά άτομα, που νοσούν από αυτήν την ασθένεια, μιας και έχουν αλλάξει οι ηλικίες...», επεσήμανε η κ. Μαρίνα Ψωμιάδου, πρόεδρος του συλλόγου Καρκινοπαθών Ημαθίας «Ο Άγιος Παρθένιος», που μαζί με το Παράρτημα Βέροιας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, υπήρξαν οι συνδιοργανωτές της προχθεσινής εκδήλωσης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο του Βεροιώτη συγγραφέα Κώστα Γαλανούδη, με τίτλο «98%».

Η ίδια, μιλώντας για τις δραστηριότητες και το έργο του συλλόγου, σημείωσε πως «αυτά τα άτομα θέλουν αγάπη και χαμόγελο, τα οποία τους τα προσφέρουμε. Εξυπηρετούμε όλους τους ασθενείς και η γραμματέας που έχουμε είναι ενημερωμένη σ' όλα. Αυτό, λοιπόν, που λείπει από αυτά τα άτομα, είναι η αγάπη, η στήριξη και τώρα που θα ανοίξει ο καιρός, θα τους πάμε εκδρομή. Επίσης, θα ήθελα να πω για αυτά τα άτομα, πως η εργασιοθεραπεία είναι ό,τι το καλύτερο. Η εργασία είναι το καλύτερο πράγμα. Ό,τι μπορούμε κάνουμε και στο έργο μας έχουμε τη στήριξη του Δήμου Βέροιας, της Αντικαρκινικής εταιρίας και του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, τους οποίους και ευχαριστώ σήμερα που μας τιμούν». Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Παπαχαραλάμπους, πρόεδρος του παραρτήματος Βέροιας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, τόνισε πως «βλέποντας το βιβλίο με τίτλο «98%», εγώ βλέπω το «2%», για τον κίνδυνο που υπήρχε και την πορεία της νόσου», επισημαίνοντας συνάμα ότι «η ματαιότητα της ζωής είναι κάτι που θα πρέπει να το αποδεχόμαστε».

Στο τέλος της εκδήλωσης, τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών προσέφεραν στους ομιλητές καλάθια με δημιουργίες, που ετοίμασαν με πολύ μεράκι κι αγάπη στο τμήμα δημιουργίας του συλλόγου.

Όσο για το εξώφυλλο του βιβλίου, το φιλοτέχνησε ο αγιογράφος Γιώργος Κόρδης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής