breaking news Νέο

Προς οριστική λύση το θέμα των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών

Προς οριστική λύση το θέμα των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών

Θετικά μηνύματα για την έναρξη των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης από τους υποψηφίους οδηγούς, προέκυψαν από τη συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (13/7) στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνέλευση, προκύπτει πως εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Ιουλίου, πιθανότητα στις 22 του μήνα, θα κατατεθεί στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο από τη νέα κυβέρνηση, που αλλάζει άρδην τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, τα οποία έφεραν σε απόγνωση εκπαιδευτές και υποψηφίους.

Φαίνεται πλέον σίγουρο, σχεδόν 100%, ότι από το επόμενο διάστημα αρχίζουν και πάλι κανονικά οι εξετάσεις, καθώς, όπως όλα δείχνουν, επιστρέφει στο όχημα εξέτασης ο εκπαιδευτής, ενώ θα υπάρχει εντός του οχήματος και ένας εξεταστής αντί για δύο που ήταν παλιότερα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότερες επιτροπές εξέτασης κι άρα να εξετάζονται περισσότεροι υποψήφιοι. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με το θέμα του ασφαλιστηρίου συμβολαίου κι αν αυτό θα καταργηθεί, όπως ζητούν οι εκπαιδευτές. Μια ακόμη εξέλιξη που φαίνεται να προκύπτει από τη συνέλευση έχει να κάνει με την κατάργηση των εξετάσεων για τους ηλικίας 74 ετών και άνω με τη μορφή που έχουν σήμερα.

Επίσης, όσον αφορά στα ληγμένα δελτία εκπαίδευσης – εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, βρέθηκε λύση, καθώς για όσα έληξαν το 2018 θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις όλο το 2019 και αντίστοιχα για όσα έληξαν το 2019 να δώσουν εξετάσεις μέσα στο 2020.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών και του προέδρου της κ. Ηλιάδη, με τον αρμόδιο υπουργό Κ. Καραμανλή, για να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής