breaking news Νέο

Ο Φίλιππος γνώρισε την δεύτερη ήττα του εκτός έδρας, αυτή τη φορά στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό με 80-66

Ο Φίλιππος γνώρισε την δεύτερη ήττα του εκτός έδρας, αυτή τη φορά στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό με 80-66

Ε, όταν καλείσαι να αγωνισθείς για πρώτη φορά στην ιστορία σου απέναντι σ’ έναν Ολυμπιακό εκτός έδρας, ακόμα και σε επίπεδο Α2 κατηγορίας, σίγουρα δεν μπορείς να τρέφεις κάτι φιλόδοξο. Πολυ δε περισσότερο όταν και ο ίδιος ως αντίπαλος γίνεσαι ακόμα πιο ευκολοκατάβλητος, τότε σίγουρα η ήττα είναι αναπόφευτη.

Για τον Φίλιππο - περί ου ο λόγος -, ο οποίος κόντρα στον Ολυμπιακό του Δημήτρη Τσαλδάρη στο ΣΕΦ (και πιο συγκεκριμένα σ’ ένα παρακείμενο γήπεδο της κεντρικης σάλας) υπεστη την ήττα με 88-60 (η δεύτερη μετά από αυτήν με τον Απόλλωνα Πάτρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος), η οποία και εντασσόταν στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής ημέρας. Οι “ερυθρόλευκοι” της Βέροιας με πολλά λάθη στην απόδοσή τους, βρέθηκαν να χάνουν από νωρίς την συγκέντρωση τους, ολοκληρώνοντας το ημίχρονο στο    -14 (40-26). Στην επανάληψη η κατάσταση για το σύνολο του Δημήτρη Γκίμα έγινε ακομα πιο δύσκολη. Οι γηπεδούχοι επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και με εμφανή την κούραση στα πρόσωπα των Βεροιέων παικτών, έκαναν οτι ήθελαν στο παρκέ, οδηγουμενοι στο τελικό 88-60. Για τον Φίλιππο, μάλιστα, σ΄ ένα ματς σαν και αυτό δεν κατέστη δυνατό να αποφύγει το.. σύνδρομο των χαμένων ελευθέρων βολών, απόρροια της νευρικότητας και της έλλειψης συγκέντρωσης που τους διακατατείχε.

 

Καρέ - καρέ το ματς

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και προηγήθηκαν με 14-8 στο 5’. Στη συνέχεια οι παίκτες του Φιλίππου βρήκαν λύσεις στην επίθεση, μείωσαν σε 27-17 και με τρίποντη “βόμβα” του αειθαλή Ευθύμη Κοθρά έφτασαν σε απόσταση βολής, 29-20 στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου. Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο παρκέ, με τους παίκτες του Δημήτρη Γκίμα να υποπίπτουν σε πολλά λάθη και να παρουσιάζονται εκνευριστικά άστοχοι. Κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να προηγηθεί αρχικά με 28-24 (14’) και στη συνέχεια μ’ ένα επιμέρους σερί 12-2 να τελειώνει το ημίχρονο με 40-26.

Στην επανάληψη οι “ερυθρόλευκοι” της Βέροιας προσπάθησαν να κοντίνουν την διαφορά, κατι που κατέστη δυνατό με 47-38 στο 27’.

Οι δυνάμεις τους όμως φάνηκε να τους εγκαταλείπουν με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να τρέξει νέο σερί 10-2, κάνοντας το 57-40 και καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους γηπεδούχους να ελεγχουν πλήρως την κατάσταση, ανοίγοντας περισσότερο την ψαλίδα της διαφοράς και φτάνοντας εύκολα στο τελικό 88-60, αποτέλεσμα που τους χάρισε την δεύτερη νίκη τους στη φετινή Α2. Πρώτος σκορερ για τους νικητές ο Τζόλας με 22 πόντους, ενω για τον Φίλιππο ο αρχηγός Ευθύμης Κοθράς πέτυχε 15.

Δεκάλεπτα: 22-20, 40-26, 60-44, 88-60

Διαιτητές: Νάστος-Φάκαρος-Δόλγυρας

Ολυμπιακός (Δ. Τσαλδάρης): Πετρόπουλος 2, Μωραΐτης, Νοέας 6 (2), Κολοβέρος 10 (2), Καμπούρης 2, Οικονόμου 2, Τζόλας 22 (4), Αρσενόπουλος 10 (2), Χρηστίδης 7, Μελισσαράτος 19, Ποκουσέφσκι 8, Τσάμης.

Φίλιππος Βέροιας (Δ. Γκίμας): Τσούκας, Τσεσμετζίδης, Φυλάκης, Βάλλιος, Τσιακλαγκάνος 2,  Ελευθεριάδης 14 (1), Κοθράς 15 (2), Παραπούρας, Σουτζόπουλος 12 (1), Καντάρκος 6, Φιλιππόπουλος, Ντρεκάλοβιτς 11 (1).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής