breaking news Νέο

Α. Μόσχος : «Το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία υπηρετεί συγκεκριμένες στοχεύσεις»

Α. Μόσχος : «Το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία υπηρετεί συγκεκριμένες στοχεύσεις»

Φιλοξενούμενος της χθεσινής εκπομπής «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» (12.00-13.00) του Ράδιο Αιχμή-102,8 Fm, με παρουσιαστή τον Αλέκο Χατζηκώστα (ιντερνετικά στο www.imerisia-ver.gr), υπήρξε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας, κ. Αλέκος Μόσχος, ο οποίος, αναφερόμενος στο άνοιγμα των Σχολείων, σημείωσε : «Πράγματι ξεκίνησαν τα Σχολεία και πάλι, με τους μαθητές της Γ' Λυκείου πρώτοι να επιστρέφουν στις αίθουσες και μπορώ να πω πως από τις πρώτες ημέρες που συμμετείχαν τα παιδιά, είχαμε ένα ποσοστό που κυμαινόταν στο 65% - 100%. Όμως στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας το ποσοστό συμμετοχής κυμάνθηκε στο 25%.Όσο για τους μαθητές της Β' τάξης Λυκείου, θα έχουμε ασφαλή ενημέρωση μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας».

Ο κ. Μόσχος, ερωτώμενος για το πως κρίνει το μέτρο της τηλεκπαίδευσης, επεσήμανε ότι «η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αποδώσει τη διαζώσης διδασκαλία (στην οποία έχουμε τα πειράγματα, τα αστεία, τις προσωπικές εκφράσεις, τα λάθη και τις διορθώσεις των μαθητών). Και αυτό γιατί η τάξη είναι ένας ζωντανός οργανισμός».

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας σημείωσε ακόμα πως «πέρα από την επαφή των μαθητών στον καιρό του εγκλεισμού τους, τώρα έρχεται και κάτι το διαφορετικό. Έρχεται η επιβολή της κάμερας στα σχολεία να λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς την αξιολόγηση και να πάει έτσι σε  μια λογική παρακολούθησης. Κάτι που παραβιάζει προσωπικά δεδομένα. Τόσο οι κάμερες, όσο και το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία σχετίζονται μεταξύ τους και υπηρετούν συγκεκριμένες στοχεύσεις».

Τέλος, ο κ. Μόσχος απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση που έχει (σε συνέχεια της προηγούμενης) προγραμματισθεί για σήμερα, στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας, στις 7 μ.μ. «Είναι μία κινητοποίηση που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Ημαθίας μαζί με το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία είναι πιθανόν να δώσουν το παρών και γονείς. Οι οποίοι και πρέπει να είναι σ' αυτή την κινητοποίηση, ενώ εμείς είμαστε ακόμα έτοιμοι και για περαιτέρω κινητοποιήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής