breaking news Νέο

Προβλέπεται η δημιουργία δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Βέροια

Προβλέπεται η δημιουργία δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Βέροια

Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης για την περίοδο 2020-2024, που προβλέπει δημιουργία δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Βέροιας και των Γιαννιτσών, με σχεδιασμό για ταχύτερη υλοποίηση των έργων, ώστε να μην τίθεται θέμα καθυστέρησης, έχει καταθέσει η ΔΕΔΑ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή, χθες το απόγευμα.

Όπως είπε, «όσον αφορά τα Γιαννιτσά και τη Βέροια, το θέμα προχωρά σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές, ώστε τα έργα αυτά να επιταχυνθούν». Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, δεν θα υφίσταται πλέον το θέμα της 18μηνης καθυστέρησης για την υλοποίηση των έργων σε σχέση με το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα, που οδήγησε τη ΡΑΕ να προειδοποιήσει για απένταξη των δύο αυτών πόλεων. O ίδιος ανέφερε επίσης ότι τους τελευταίους μήνες έχει γίνει πάρα πολλή δουλειά, ώστε τα κεφάλαια του ΕΣΠΑ (από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) που είχαν δεσμευτεί για τα έργα αυτά, να προετοιμαστούν με τις απαραίτητες διαδικασίες και αδειοδοτήσεις, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Ο κ. Θωμάς πρόσθεσε ότι το προηγούμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ  για την περίοδο 2018-2021 ήταν «ευχολόγιο συμμετοχής πόλεων, χρηματοδοτήσεων και δικτύων, που δεν είχε ωριμάσει επαρκώς, για να εγκριθεί». «Υπό τη νέα διοίκηση, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΔΑ αναθεωρήθηκε, εντάχθηκαν σε αυτό οι ενεργειακοί δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας, οι προγραμματισμένες επενδύσεις αυξήθηκαν σε 270 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2020-2024 (από 233 εκατ. ευρώ προηγουμένως) για την κατασκευή 142 χλμ. αγωγών μέσης πίεσης και 1740 χλμ. αγωγών χαμηλής πίεσης. Με άλλα λόγια, υπάρχει ένας πολύ πιο φιλόδοξος σχεδιασμός για την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου στη Βόρειο Ελλάδα και το υπόλοιπο της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής