breaking news Νέο

Αγροτικός σύλλογος γεωργών Βέροιας : Πορίσματα και πληρωμές κουτσουρεμένες

Αγροτικός σύλλογος γεωργών Βέροιας : Πορίσματα και πληρωμές κουτσουρεμένες

Με απογοήτευση  υποδέχτηκαν ένα μέρος της πληρωμής των αποζημιώσεών τους από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες της Ημαθίας.

Εκτός από την μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή,  δέκα – έντεκα σχεδόν μήνες μετά την καταστροφή  του Ιουλίου του 2019, και παρά τις υποσχέσεις για άμεσες  και δίκαιες  αποζημιώσεις, είδαμε πορίσματα και πληρωμές  κουτσουρεμένες.

Από κάθε περιοχή της Ημαθίας δεχόμαστε παράπονα για πολύ κακές  εκτιμήσεις  και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις  εκδηλώθηκαν διαμαρτυρίες στον τοπικό ΕΛΓΑ και η  πρόθεση και για ομαδικές ενστάσεις.

Η ίδια δυσαρέσκεια υπήρξε και για την πληρωμή του 65% της συνολικής ζημίας σήμερα.

Μετά από μια τραγική χρονιά με πολλά προβλήματα  και τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, μετά την περίοδο του κορονοϊού, στην οποία βοηθήθηκαν όλοι οι κλάδοι πλην των Αγροτών, έρχεται και η άδικη και ελλιπής καταβολή των αποζημιώσεων.

Εκτός όλων των άλλων καινούργιες ζημίες ήρθαν να προστεθούν πρόσφατα από παγετούς, ακαρπίες κλπ για τις οποίες δεν ξέρουμε ακόμη ποια θα είναι η έκβασή τους.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον καλούμε τον ΕΛΓΑ αντί να αναπροσαρμόζει τα ασφάλιστρα των αγροτών εν μέσω κρίσης, αντί να συμπιέζει τις αποζημιώσεις, αντί να απορρίπτει όλα τα αίτια, να απαιτήσει από την Πολιτεία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τον Οργανισμό,  να εκσυγχρονιστεί και να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του, να διευρύνει τις καλύψεις,  να προσαρμόσει  την πολιτική του, προς όφελος των Αγροτών πριν είναι αργά για όλους μας (Αγρότες και Οργανισμό).

Ζητούμε επίσης από τον Οργανισμό, την άμεση καταβολή του υπολοίπου 35% και την όσο το δυνατόν γρηγορότερη  και δίκαιη επανεξέταση των ενστάσεων.

 

Για τον Α.Σ.Γ.ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο γ. Γραμματέας                                      Ο Πρόεδρος

Παπακωνσταντίνου Θεόδωρος                    Χαλκίδης Αναστάσιος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής