breaking news Νέο

Λ.Τσαβδαρίδης : «Με εργόσημο η ασφάλιση των Μετακλητών Εργατών Γης. Στις αμέσως επόμενες ημέρες εκδίδεται η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου»

Λ.Τσαβδαρίδης : «Με εργόσημο η ασφάλιση των Μετακλητών Εργατών Γης. Στις αμέσως επόμενες ημέρες εκδίδεται η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου»

Με εργόσημο και όχι με εισφορές προς τον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) θα ασφαλίζονται οι μετακλητοί εργάτες γης, που απασχολούνται σε γεωργικές εργασίες, όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τον Αν. Γεν. Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη σε επικοινωνία τους για το συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα, που απασχολεί το σύνολο του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας.

Αποδίδουν έτσι καρπούς οι πιέσεις και οι εκκλήσεις όλου του προηγούμενου χρονικού διαστήματος προς την ηγεσία του Υπουργείου καθώς στις αμέσως επόμενες ημέρες, ρυθμίζεται και νομοθετικά το ζήτημα με την έκδοση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Λαμβάνει έτσι τέλος η αγωνία των παραγωγών αφού επιλύεται με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο το ζήτημα της ασφάλισης των απασχολούμενων στα κτήματα, προκειμένου αφενός να είναι απολύτως σύννομη αφετέρου να είναι αντικειμενική και απολύτως ανάλογη με τις ημέρες εργασίας που θα προσφέρουν οι εν λόγω απασχολούμενοι (σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Τσαβδαρίδης η ελάχιστη Υποχρέωση των παραγωγών θα είναι να κόψουν τουλάχιστον 20 εργόσημα για κάθε μετακλητό εργάτη γης).

Κυρίως όμως, όπως τονίζει ο κ. Τσαβδαρίδης η πληρωμή με εργόσημο των μετακλητών εργατών Γης, για την έλευση των οποίων έχουν υποβληθεί πάνω από 2000 αιτήσεις στην Ημαθία και ήδη έχει έρθει στη χώρα μας το 50% αυτών, αναδεικνύεται ως η πλέον ήπια οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς, ιδιαίτερα σε μία δύσκολη εποχή.

Καταδεικνύει δε για πολλοστή φορά την απόλυτη δέσμευση της Κυβέρνησης να επιλύει ταχύτατα και αποτελεσματικά τα σημαντικά προβλήματα του κόσμου της πρωτογενούς παραγωγής.  


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής