breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Μοίρασαν βιβλία σε παιδιά Δημοτικού με...περιτύλιγμα για αυξητική στήθους!

Κι όμως έγινε κι αυτό στα πολύπαθα ελληνικά σχολεία και δεν είναι καθόλου μα καθόλου αστείο μιας και αυτά τα παιδιά βρίσκονται στην ευαίσθητη προεφηβική ηλικία και χρίζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης. Μια επική και... επικίνδυνη γκάφα έκανε -σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς που τα εντόπισαν- το υπουργείο Παιδείας. Οπως μετέδωσε το Open βιβλία του μαθήματος των εικαστικών της 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου, μοιράστηκαν σε σχολικές μονάδες της Θεσσαλονίκης με περιτύλιγμα διαφημιστικά φυλλάδια για αυξητική στήθους.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Open, έγινε προσπάθεια από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επιρρίπτουν ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας για το περιστατικό, να μην γίνει αντιληπτή η «γκάφα» από τους μαθητές, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα.

*****

• Βάζουν τους αρνητές της μάσκας να σκάβουν... τάφους για τα θύματα του κορονοϊού

Με έναν διαφορετικό τρόπο τιμωρούν τους αρνητές της μάσκας σε επαρχία της Ινδονησίας. Βάζουν τους αρνητές της μάσκας να σκάβουν... τάφους για τα θύματα του κορονοϊού.  Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό των οκτώ ατόμων στην περιφέρεια Gresik, τα οποία είναι αρνητές της μάσκας και αναγκάστηκαν να σκάψουν τάφους σε δημόσιο νεκροταφείο στο χωριό Ngabetan.

Ο επικεφαλής της επαρχίας Cerme Suyono είπε στο «Tribun News»: «Υπάρχουν μόνο τρεις διαθέσιμοι εκσκαφείς τάφων αυτήν τη στιγμή, οπότε σκέφτηκα ότι θα μπορούσα επίσης να βάλω αυτούς τους ανθρώπους να δουλέψουν μαζί τους. Ας ελπίσουμε ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για περαιτέρω παραβιάσεις».

Ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται στο Cerme, ωθώντας τις αρχές του χωριού να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας. Οι κάτοικοι που αγνοούν τα νέα πρωτόκολλα υπόκεινται σε πρόστιμα ή κοινωνική εργασία ως τιμωρία από το νόμο.

Η Ινδονησία σημείωσε χθες αύξηση.

*****

• Την συνέθλιψε το ασανσέρ την ώρα που μετακόμιζε στο νέο της διαμέρισμα

Τραγικό θάνατο βρήκε μια καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Βοστώνης 38 ετών, όταν κατά τη διάρκεια της μετακόμισης της στο νέο της διαμέρισμα, υπερφόρτωσε το ασανσέρ με ένα ψυγείο.

Το ασανσέρ τρελάθηκε και έκλεισε αμέσως τις πόρτες του παγιδεύοντας την Κάρι Οκόνορ. Η άτυχη γυναίκα δεν μπορούσε να βγει ούτε να μπει και το ασανσέρ άρχισε να ανεβαίνει μόνο του.

Όπως ήταν παγιδευμένη συντρίφτηκε ανάμεσα στους ορόφους με το ασανσέρ να μη σταματάει και να συνεχίζει να ανεβαίνει μέχρι που την έκοψε στη μέση. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία το σπίτι ήταν μια πολυκατοικία του 1920 στην οποία πρόσφατα είχε αντικατασταθεί ο ανελκυστήρας με κάποιον άλλον σύγχρονο.

*****

• Ναρκωτικές ουσίες στο ζωικό βασίλειο: Εννιά ζώα που τους αρέσει να μεθούν

Από την αρχαιότητα ως και σήμερα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν διάφορες ουσίες για να αλλάξουν τη σωματική και συναισθηματική τους κατάσταση. Νικοτίνη, καφεΐνη, αλκοόλ, energy drinks, ηρεμιστικά συνταγογραφούμενα χάπια, παράνομες ουσίες, ο κατάλογος είναι μακρύς και η συνήθεια αυτή συνυφασμένη με την ιστορία του είδους μας. Είναι όμως η κατανάλωση ουσιών αποκλειστικά ανθρώπινη συμπεριφορά;

Η απάντηση είναι πως όχι, καθώς έχει παρατηρηθεί πως αρκετά ζώα συνηθίζουν να καταναλώνουν μέρη φυτών ή και εντόμων που θα τους προκαλέσουν μέθη. Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτή η πρακτική στους ανθρώπους να είναι ένα εξελικτικό κατάλοιπο, που μας κληρονομήθηκε από τα πιθηκοειδή.

Ας δούμε τα εννιά ζώα που έχει παρατηρηθεί πως συνηθίζουν να καταναλώνουν μεθυστικές ουσίες: Ελέφαντες, άλογα, μεγαλοκέρατο πρόβατο, τάρανδος, δελφίνια, μέλισσες, γάτες, ιαγουάρος, πίθηκοι.

Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα πάνω στις «μεθυστικές» συνήθειες των ζώων θα βοηθήσει στο να ξεκαθαριστεί και η ανθρώπινη αυτοκαταστροφική τάση προς την κατανάλωση τοξικών ουσιών και η μελέτη των φυτών που καταναλώνουν τα ζώα ίσως ανοίξει νέους ορίζοντες στην αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών.

*****

• Αθωώθηκε μετά από δεκαετίες στη φυλακή

Δικαιώθηκε μετά από 37 χρόνια στη φυλακή ένας άντρας στη Φλόριντα, που κατηγορείτο για άγριο έγκλημα που έγινε το 1983. Ο 55χρονος – σήμερα-  Ρόμπερτ Ντυμπουάζ είχε καταδικαστεί, στην εσχάτη των ποινών και στη συνέχεια σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο της 19χρονης Μπάρμπαρα Γκραμς, που έπεσε θύμα βιασμού και άγριου ξυλοδαρμού κατά την επιστροφή της από τη δουλειά στο σπίτι της.

Η συμμετοχή του στο φόνο κρίθηκε από τη μαρτυρία ενός πληροφοριοδότη της αστυνομίας, ο οποίος υποστήριξε ότι  είχε εντοπιστεί το DNA του σε δάγκωμα που έφερε το θύμα.

Στην ακρόαση της Δευτέρας ωστόσο, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα νέας εξέτασης DNA, που απέδειξε ότι το γενετικό υλικό που είχε βρεθεί στη σορό της άτυχης κοπέλας δεν ανήκε στον άνθρωπο που εξέτιε την ποινή για το βιασμό και τη δολοφονία της.

Ο δικαστής της κομητείας Χίλσμπορο στη Φλόριντα, Κρίστοφερ Νας, αναθεώρησε την απόφαση του, απαλλάσσοντας τον από κάθε κατηγορία. Συγκεκριμένα ανέφερε : «Το δικαστήριο αυτό απέτυχε να απονείμει δικαιοσύνη στην περίπτωσή σας επί 37 ολόκληρα χρόνια. Σήμερα επιτέλους τα κατάφερε».


• Βάζουν τους αρνητές της μάσκας να σκάβουν... τάφους για τα θύματα του κορονοϊού
• Την συνέθλιψε το ασανσέρ την ώρα που μετακόμιζε στο νέο της διαμέρισμα
• Ναρκωτικές ουσίες στο ζωικό βασίλειο: Εννιά ζώα που τους αρέσει να μεθούν
• Αθωώθηκε μετά από δεκαετίες στη φυλακή

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής