breaking news Νέο

Στέργιος Διαμάντης σε www.imerisia-ver.gr : «Έργα πάνω από 22 εκ. ευρώ στη Βέροια και τις κοινότητες»

Στέργιος Διαμάντης σε www.imerisia-ver.gr : «Έργα πάνω από 22 εκ. ευρώ στη Βέροια και τις κοινότητες»

Στέργιος Διαμάντης. Αυθόρμητος ως χαρακτήρας, μας είπε πολλά στις ΑΝΑ...κρίσεις της Πέμπτης, 17ης Ιουνίου, στη web tv της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ», με παράλληλη αναμετάδοση από το «Ράδιο Αιχμή-102,8».  Η συζήτηση, λίγες μέρες μετά τη συνέντευξη του Παύλου Παυλίδη, δεν θα μπορούσε να μην αρχίσει με «κυρίως πιάτο» τα όσα ειπώθηκαν σε αυτή.

 

Τον ρωτήσαμε για τις σχέσεις του με τον Παύλο Παυλίδη, που συμμετείχαν μαζί στα κοινά, με το ψηφοδέλτιο της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου από το 2006.

«Θα μπορούσατε, πέραν της αντιπαράθεσής σας, να έχετε φιλικές σχέσεις. Να μιλήσετε στην καθημερινότητά σας;» 

 

«Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Υπήρξε μια διαμάχη, που οδηγήθηκε στα δικαστήρια, ο κ. Παυλίδης αθωώθηκε, εγώ όμως δεν δέχομαι την αθώωση, έχω τις ενστάσεις μου. Από εκεί και πέρα η πορεία και η διάρκεια θα δείξει ποιος έχει δίκαιο», μας απαντά. 

 

Θετικά τα σχόλια του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και δεν τον ψήφισε. «Το πάει καλά το καράβι και στην ηθική», μας λέει, τονίζοντας ότι παραμένει Μητσοτακικός (ψήφιζε Στέφανο Κυριαζόπουλο, με τον οποίο είναι κουμπάροι), αν και αποχώρησε από το κόμμα το 1993, μετά την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά και από τότε ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, έχοντας ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη!

 

«Απειλεί» μάλιστα, προφανώς κάνοντας χιούμορ, ότι θα μπορούσε να κατασκηνώσει έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να παραθέσει τα στοιχεία της υπόθεσης. «Δεν τελειώσαμε ακόμη. Μην τολμήσει κανείς να με τιμωρήσει. Δεν απειλώ, προειδοποιώ. Θα κατέβω στην Αθήνα και εκεί θα ασχοληθούν και ο πρωθυπουργός και οι δημοσιογράφοι».

 

Κρατάμε από τα όσα μας λέει, την πρόσκληση (μάλλον πρόκληση) να βγει με τον Παύλο Παυλίδη σε όποιο δημοσιογραφικό μέσο θέλει, για να έχει τη δυνατότητα της αντιπαράθεσης στοιχείων μαζί του. (σ.σ οι ΑΝΑ...κρίσεις είναι διαθέσιμες για αντίστοιχη αντιπαράθεση!).

 

Ο κ. Διαμάντης κάνει αναφορά στην «κόντρα» που είχε, ως πρόεδρος της Αγίας Βαρβάρας, με τη διοίκηση Ουσουλτζόγλου, για το ζήτημα της «θέσης 12», το σημείο του ΧΥΤΥ, που θα κατασκευάζονταν στην Ημαθία, λέγοντας ότι τη θέση αυτή υποστήριζε τότε ο κ. Παυλίδης.

 

Για τα δημοτικά κοινά και την «έξοδο» των κομματικών παρατάξεων, μια θετική κουλτούρα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας, μετά την «έξοδο» της από τα «γαλάζια», «πράσινα» και τώρα «ροζ» καφενεία, ο πρόεδρος τοποθετείται και με...ποδοσφαιρικούς όρους, αφού είναι η γνωστή η αγάπη του για τη «Βασίλισσα», της οποίας αγώνα δεν χάνει!

 

«Είμαστε η πρώτη παράταξη που το εφαρμόσαμε και το 2014 και το 2019. Δεν πήραμε χρίσμα από πουθενά. Ο δήμαρχός μας, ο προπονητής μας, έκανε μια πολύ καλή ομάδα, από όλες τις πλευρές. Ξεκινούσε από τα αριστερά και έφτανε στη ΝΔ και έτσι κερδίσαμε τις εκλογές».

 

Τον ρωτάμε πώς βλέπει τη συνεργασία της παράταξής του με αυτή της κας. Μπατσαρά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί η μείζον μειοψηφία να συμμετέχει στην πλειοψηφία, αφαιρώντας δικαιώματα από τις παρατάξεις που ασκούν το ρόλο της «αντιπολίτευσης».

 

«Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, για το καλό του δήμου και των πολιτών και ευελπιστώ να συνεχίσουμε ήρεμα, ώστε να γίνουν έργα για την πόλη. Όταν θα έρθει η ώρα, θα μας κρίνει πάλι ο λαός. Το 2014 η παράταξή μας είχε 22% και το 2019 πήραμε 36%», μας απαντά.

 

Ακολουθεί η ερώτηση, αν αυτό που είπε ο Παύλος Παυλίδης, πώς ο δήμος χρειάζεται αλλαγή πολιτικών και προσώπων, έχει βάση. «Κουράσαμε εμείς και δεν κούρασε ο Παυλίδης; Θα είμαι υποψήφιος με τον Κώστα Βοργιαζίδη, αλλά για τελευταία φορά. Αυτούς που έχει στην παράταξή του ο κ. Παυλίδης, είναι από το 2002. Αυτοί δεν κούρασαν, όταν μάλιστα είχαν απανωτές ήττες το 2014 και το 2019;

 

Πολυπαιγμένο θέμα αυτό της διαχείρισης της λυματολάσπης. Ο κ. Διαμάντης μας λέει ότι αντίστοιχες συμβάσεις έχουν υπογραφεί και από γειτονικές ΔΕΥΑ, λειτουργώντας με μικροοργανισμούς, με κόστος πάνω από 350.000 ευρώ ετησίως. «Η σύμβαση η δική μας κοστίζει μόλις 2.600 ευρώ το μήνα χωρίς ΦΠΑ και έχει υπογραφεί από τον τότε πρόεδρο, κ. Ορφανίδη, για επτά χρόνια. Η μέθοδος Γκανάτσιου έχει κόστος από 350.000 ευρώ το χρόνο, έως 800.000 ευρώ. Ο κ. Παυλίδης δεν ξέρει πού είναι η ΔΕΥΑΒ. Προκαλώ, όποιος θέλει, χωρίς να μας ειδοποιήσει, να έρθει στο βιολογικό, για να ελέγξει τη μέθοδο. Ο κ. Μπίσμπας μας επιβεβαίωσε ότι το κόστος λειτουργίας της ίδιας μεθόδου αγγίζει από 350 χιλιάδες έως 800 χιλιάδες ευρώ. Είχαμε και πρόταση συνεργασίας με συνεργάτη εταιρείας των ΗΠΑ, με το κόστος των μικροοργανισμών να αγγίζει τα 30 χιλιάδες ευρώ το μήνα».

 

Τον ρωτάμε γιατί ο ανάδοχος της λυματολάσπης δίνει τόσο χαμηλή τιμή. «Ο βιολογικός μας είναι ένα «μαγαζί», που το έχει ως εκθετήριο. Έρχονται ενδιαφερόμενοι από όλη την Ευρώπη, για να δουν τη λειτουργία του. 

 

Ακολουθεί η συζήτηση για το έργο που παράγει η ΔΕΥΑΒ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Βοργιαζίδης χαρακτήρισε τη θητεία Διαμάντη ως την πιο παραγωγική από καταβολής της.  Η παράθεση στοιχείων μπορεί να κουράζει, αλλά έργα στην πόλη της Βέροιας και τις κοινότητες, πάνω από 22 εκ. ευρώ, δημοπρατήθηκαν ή δημοπρατούνται από τη ΔΕΥΑΒ, ενώ στο «Αντώνης Τρίτσης» έχουν κατατεθεί μελέτες έργων ύψους 6,3 εκ. ευρώ, σίγουρα προσθέτουν θετικό πρόσημο στη διοίκησή του. Όπως επίσης το θετικό ταμείο της επιχείρησης, παρά την περίοδο της πανδημίας, στην οποία διακόπηκαν μέτρα ενάντια στους κακοπληρωτές. Ο κ. Διαμάντης μας λέει ότι έχουν ετοιμαστεί μελέτες, που θα κατατεθούν είτε στο Ταμείο Ανάκαμψης, είτε  στο ΕΣΠΑ. 

 

Η συζήτηση δεν μπορεί παρά να κλείσει με την επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών του 2023. Ο ίδιος θεωρεί ότι ο κ. Παυλίδης ήθελε και το 2019 τη στήριξη της ΝΔ. «Είμαστε τυχεροί που έχουμε υπουργό το Βεσυρόπουλο. Αν φύγει, θα ξαναδούμε υπουργό μετά από 20 χρόνια. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με τους άλλους δύο βουλευτές. Οι νεοδημοκράτες της περιοχής μας γνωρίζουν καλά το τι λέγονταν για τη ΝΔ στο παρελθόν. Τα γραπτά μένουν και τα έχει ο Διαμάντης», η τοποθέτησή του.  «Ο κόσμος της Βέροιας γνωρίζει όλους μας καλά». 

 

Τη συνέντευξη του κ. Διαμάντη μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο link:

 

">https:// ή στο imerisia-ver.gr


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής