breaking news Νέο

Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Μέτρα μείωσης ενοικίων και για το μήνα Ιούνιο και πρόσθετες φορολογικές ελαφρύνσεις»

Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Μέτρα μείωσης ενοικίων και για το μήνα Ιούνιο και πρόσθετες φορολογικές ελαφρύνσεις»

Μια σημαντική τροπολογία που περιέχει φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και μέτρα ενίσχυσης όσων έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, παρουσίασε από το βήμα της Βουλής, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Οι νέες ρυθμίσεις που εξήγγειλε ο κ. Βεσυρόπουλος και ψηφίστηκαν από τη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

-Την επέκταση της πλήρους απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του ενοικίου για το μήνα Ιούνιο για  τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, τα γυμναστήρια και τις επιχειρήσεις εστίασης. Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει τον μήνα Ιούνιο για το λιανεμπόριο, για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας  καθώς και για την φοιτητική κατοικία των εξαρτημένων μελών αυτών.

-Για το 2021 την επέκταση της απαλλαγής των αγροτεμαχίων των φυσικών προσώπων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και τη διατήρηση της μεσοσταθμικής μείωσης κατά 22% του ΕΝΦΙΑ για τα φυσικά πρόσωπα. Παράλληλα απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ ακίνητα σε συγκεκριμένους οικισμούς των Περιφερειακών Ενοτήτων Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που επλήγησαν από τις κατολισθήσεις ή τελούν σε καθεστώς αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

-Τον εξορθολογισμό των συντελεστών φόρου των μικρών ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Μέχρι σήμερα τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, ανεξαρτήτως μεγέθους είχαν συντελεστή προσαύξησης 5 επί του υπολογιζόμενου φόρου ανά πλοίο. Στο εξής, τα σκάφη μήκους έως 7 μέτρα θα έχουν συντελεστή προσαύξησης 0,5 και τα σκάφη από 7 έως 12 μέτρα θα έχουν συντελεστή 1.

-Την παροχή δυνατότητας σύνταξης οριστικών συμβολαίων σε εκτέλεση προσυμφώνων με το δικαίωμα αυτοσύμβασης χωρίς να απαιτείται η  προσκόμιση του αποδεικτικού ενημερότητας. Ένα μέτρο που διευκολύνει χιλιάδες πολίτες.

«Η κυβέρνηση διαρκώς επικαιροποιεί και ανανεώνει τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι, είναι ότι η χώρα δεν γυρίζει πίσω. Αντίθετα, κοιτάζει και προχωρά μπροστά, με σταθερότητα, ασφάλεια και αποφασιστικότητα», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής