breaking news Νέο

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» βούλιαξε τη χώρα: Προβλήματα, πλημμύρες, και ένας νεκρός

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» βούλιαξε τη χώρα: Προβλήματα, πλημμύρες, και ένας νεκρός

Πλημμύρες στο Ιόνιο, δύσκολη νύχτα στην Κρήτη, ένας νεκρός στην Εύβοια. Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σφυροκόπησε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σοβαρά είναι τα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από την ασταμάτητη βροχή που έφερε η κακοκαιρία «Μπάλλος» ενώ τραγική εξέλιξη σημειώθηκε στην Εύβοια με έναν νεκρό από τις πλημμύρες.

Ένας 70χρονος βοσκός αγνοούνταν από την Παρασκευή το απόγευμα στην Εύβοια. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στη στάνη του όταν κάλεσε την Πυροσβεστική και ζήτησε βοήθεια επειδή ορμητικοί χείμαρροι περνούσαν δίπλα από το σημείο που βρισκόταν. Οι πληροφορίες του evima.gr, ανέφεραν αργότερα ότι βρέθηκαν κομμάτια του αυτοκινήτου του αγνοούμενου βοσκού στη Νότια Εύβοια. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν η πόρτα και άλλα κομμάτια του αυτοκινήτου ανάμεσα στην περιοχή Τσακαίοι και Μεσοχώρια. Δυστυχώς, χθες το μεσημέρι της Παρασκευής, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός.

Η Ιθάκη δεχόταν τεράστιες ποσότητες βροχής από τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι τις 10 το βράδυ προκαλώντας ζημιές. Όπως είπε ο δήμαρχος, έσπασαν πεζοδρόμια για μπορέσει να φύγει το νερό, ενώ δόθηκε μάχη για να απεγκλωβίσουν κατοίκους. Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε το νησί, μετέτρεψε τους κεντρικούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ πλημμύρισαν κατοικίες, μαγαζιά και αυτοκίνητα.

Ο «Μπάλλος» «επισκέφτηκε« και την Κεφαλονιά και, μάλιστα, με τις χειρότερες διαθέσεις. Από τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσε η κακοκαιρία το ποτάμι που διασχίζει το Ληξούρι υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η πόλη.

Μεγάλες ζημιές και σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο προκάλεσε η κακοκαιρία στην Κέρκυρα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια που «έπνιξαν» σπίτια και καταστήματα. Πέτρινες γέφυρες υποχώρησαν στο οδόστρωμα, χείμαρροι πλημμύρισαν παρασύροντας στο πέρασμά τους αυτοκίνητα. Ανθρώπινες ζωές κινδύνεψαν, ενώ πνίγηκαν πολλά ζώα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας δέχθηκε μέσα σε λίγες ώρες 495 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Πτώσεις δέντρων, διακοπές ρεύματος και κατολισθήσεις στην Κρήτη που δέχθηκε μεγάλο όγκο νερού.

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς από τα ξημερώματα μετατρέποντας τον χώρο που έχουν στηθεί οι σκηνές σε λίμνη!

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, από τον οικισμό Γάσι Αρκαλοχωρίου εκεί που φιλοξενούνται σε σκηνές 20 άνθρωποι -ανάμεσά τους και ένα παιδί 1,5 έτους- η κατάσταση ήταν απελπιστική με τις σκηνές να είναι πάνω στα λασπόνερα και τους ανθρώπους να προσπαθούν με φτυάρια πρόχειρα να ανοίξουν μια δίοδο στο νερό.

Στη δίνη της κακοκαιρίας βρέθηκε και η Αττική με πρωτοφανείς εικόνες και δρόμους «ποτάμια», διακοπές ρεύματος και κινδύνους σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας.

Ενδεικτικά την Παρασκευή, λόγω συσσώρευσης υδάτων διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη έως και το ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Επίσης, λόγω συσσώρευσης υδάτων διεκόπη η κυκλοφορία και στην παλαιά Λ. Ποσειδώνος από την οδό Επαμεινώνδα έως και το Παλαό Φάληρο (κατάστημα Jumbo) καθώς και στην λεωφόρο Συγγρού από το ύψος της οδού Αμβ.Φρατζή στο ρεύμα προς την Παραλιακή.

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες από την παλιά λεωφόρο Ποσειδώνος με το «βυθισμένο» λεωφορείο και τους επιβάτες που απομακρύνθηκαν μέσα στα λασπωμένα νερά.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής