breaking news Νέο

Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 27/10, με αφορμή την παράσταση της κεντρικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ «ΠΕΝΤΕ ΣΙΩΠΕΣ»

Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 27/10, με αφορμή την παράσταση της κεντρικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ «ΠΕΝΤΕ ΣΙΩΠΕΣ»

Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την παράσταση της κεντρικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ «ΠΕΝΤΕ ΣΙΩΠΕΣ», δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 27/10, στη σκηνή του Χώρου Τεχνών.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Δημήτρης Πυρινός, τόνισε ότι πρόκειται για ένα θαυμάσιο έργο με θέμα κοινωνικά επίκαιρο, που το κεντρικό του μήνυμα είναι να μιλήσουν και όχι να σιωπήσουν απέναντι στα φαινόμενα ενδο-οικογενειακής βίας.

Η αντιδήμαρχος Ισότητας του δήμου Βέροιας, Συρμούλα Τζήμα-Τόπη, υπογράμμισε ότι το μεγάλο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών δίνεται με διαδραστικό τρόπο και ευχήθηκε η παράσταση να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Η Έφη Τσαπαροπούλου από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του δήμου Βέροιας έκανε λόγο για άψογη και γρήγορη συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ, ενώ χαρακτήρισε το θέμα της παράστασης «σκληρό», ενώ αναφέρθηκε και στη δράση του Κέντρου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ και σκηνοθέτης του έργου, Γιάννης Παρασκευόπουλος, αναφέρθηκε στην παράσταση, τονίζοντας το χαρακτηριστικό της συνύπαρξης σε ρόλους ηθοποιών και ερασιτεχνών ηθοποιών, που τους αντιμετωπίζει όμως το ίδιο, ενώ και το αποτέλεσμα είναι εξίσου επαγγελματικό, καθώς και στην αξιοποίηση στην παράσταση καλλιτεχνικών συντελεστών από τηn περιοχή μας. Για το θέμα της το χαρακτήρισε ως δύσκολο που δίνεται με λυρισμό, αναφέρθηκε στον ουσιαστικά διαδραστικό τρόπο διεξαγωγής της παράστασης, ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί γενικότερα στο ΔΗΠΕΘΕ, τονίζοντας ότι η παράσταση είναι μία ακόμη ευκαιρία στο ΔΗΠΕΘΕ, καλώντας τον κόσμο στις 19 παραστάσεις του (συνολικά 900 θεατές) να το στηρίξουν, για ν’ αποδείξουν ότι έχει πραγματικό ρόλο ύπαρξης ως τέτοιο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής