breaking news Νέο

Δεσμεύσεις Στύλιου στη Βουλή για εξόφληση παγετόπληκτων και αλλαγές στον ΕΛΓΑ

Δεσμεύσεις Στύλιου στη Βουλή για εξόφληση παγετόπληκτων και αλλαγές στον ΕΛΓΑ

Νέες διαβεβαιώσεις σχετικά με την εξόφληση των παγετόπληκτων παραγωγών έως το τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου έδωσε το ΥπΑΑΤ, δια στόματος υφυπουργού Γιώργου Στύλιου, στη βουλή.

Όπως είπε ο Γιώργος Στύλιος στη βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ, «στην περιφέρεια της Θεσσαλίας έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής προκαταβολές και αποζημιώσεις 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 3.740.000 στον Τύρναβο. Η καταβολή του συνόλου των αποζημιώσεων αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2022 και αυτή η καθυστέρηση, ξέρετε πολύ καλά, ότι δεν οφείλεται στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, ούτε στη διοίκηση του ΕΛΓΑ. Είναι ένα ζήτημα διαδικαστικό. Δεν είναι ότι δεν έχουμε τα χρήματα για να πληρωθούν οι αγρότες και οι παραγωγοί, αλλά είναι διαδικασία μέσα από τον ΕΛΓΑ και λόγω διοικητικού φόρτου καθυστερούν να δοθούν τα χρήματα στους πολίτες».

 

-Προχωρούν οι αλλαγές στον ΕΛΓΑ

«Σε σχέση με τον ΕΛΓΑ, η δική μας Κυβέρνηση είναι αυτή η οποία έχει ένα σχέδιο μετασχηματισμού, εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του ΕΛΓΑ. Πρώτα απ’ όλα, έχουμε προχωρήσει σε μία προγραμματική σύμβαση με την κοινωνία της πληροφορίας όπου θα πάμε σε μία μεγάλη ψηφιακή αναβάθμιση του ΕΛΓΑ, ούτως ώστε να μειώσουμε όλους τους χρόνους, να επιταχυνθεί η διαδικασία επισημάνσεων, εκτιμήσεων και να έχουμε και πιο ακριβή στοιχεία σε σχέση με τους παραγωγούς, που αυτό θα μας δώσει και ταχύτητα και δικαιοσύνη. Δηλαδή, σε αυτόν που έχει πάθει πραγματική ζημιά να μπορούν να ανταποκριθούν.

Προχωρά συνεπώς η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση. Πολύ σύντομα, μέσα στον επόμενο χρόνο, θα αρχίσουμε να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία θα είναι προς όφελος των παραγωγών μας. Η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ήταν και προεκλογική εξαγγελία της Νέας Δημοκρατίας, διότι ξέρουμε πραγματικά τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν σε σχέση με τον κανονισμό. Ένα αυτό.

Δεύτερον, αλλάζουν οι εποχές, έρχονται καινούργια δεδομένα, αλλάζει ο καιρός. Μιλάμε πια για κλιματική κρίση και όχι για κλιματική αλλαγή. Άρα, οφείλουμε και επιστημονικά, από τη γεωπονική επιστήμη, να πάρουμε τα καινούργια», υπογράμμισε ο υφυπουργός.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής