breaking news Νέο

Στέργιος Διαμάντης : «Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ανάδειξης των όσων ενδιαφέρουν»

Στέργιος Διαμάντης : «Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ανάδειξης των όσων ενδιαφέρουν»

Επί της με αρ. κατάθεσης 171/ΤΜ/2020 αγωγής του Π. Παυλίδη εναντίον Στ. Διαμάντη, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βεροίας, με αίτημα την καταδίκη του Στ. Διαμάντη στο ποσό των 80.000 € νομιμότοκα από την επίδοση της αγωγής για τις πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ψευδούς καταμήνυσης αναφορικά με:

1. Την δήθεν ψευδή από 25-7-2018 μήνυσή μου, με την θεσμική μου ιδιότητα, κατά του Π. Παυλίδη,

2. Την δήθεν ψευδούς κατάθεσής μου ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βεροίας την 26-11-2019 κατά την εκδίκαση της ποινικής δίκης σε δικονομική εξέλιξη της μηνύσεώς μου αλλά και των σχετικών προδικαστικών καταθέσεών μου

εκδόθηκε η με αρ. 3/ΤΜ/2022 απόφαση του προαναφερομένου Δικαστηρίου, που δέχθηκε ότι τελούσα με δικαιολογημένη από τα πράγματα πεποίθηση, όμοια με αυτήν που δημιουργήθηκε και στους Εισαγγελείς που επεξεργάστηκαν την υπόθεση (βλ. 18οα φύλλο της απόφασης), έκρινε ορθές τις ενέργειές μου και με απάλλαξε των σχετικών κατηγοριών δεχόμενο τους ισχυρισμούς μου,

Ωστόσο με την τελευταία της σκέψη η απόφαση, με καταδίκασε στο ποσό των 5.000,00 € εκτιμώντας ότι υπήρχε «σκοπός εξύβρισης» στην κατάθεσή μου ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας ότι «… Η εκτίμησή μου είναι ότι ωφελήθηκε ο κ. Παυλίδης με ότι δίνονταν εικονικά τιμολόγια, ωφελήθηκε οικονομικά διότι έβαλε τα λεφτά στην τσέπη του…». Πρόκειται για μια εσφαλμένη κρίση της απόφασης αποκλειστικά και μόνο στο σημείο αυτό, η οποία δεν θα σταθεί στο Εφετείο όπου και φυσικά θα προσφύγω. Και δεν θα σταθεί νομικά καθόσον, όπως και η ίδια η απόφαση γράφει επί λέξει (βλ. 18ο β φύλλο) στην κατάθεσή μου εξέφρασα την εκτίμησή μου, η οποία ως γνωστόν στους νομικούς κύκλους, αποτελεί κρίση και δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει συκοφαντία.

Αλλά όλα αυτά στο Εφετείο πολύ σύντομα.

Μέχρι τότε κρατώ την δικαίωσή μου αναφορικά με το ενδεδειγμένο των πράξεών μου για προσφυγή στην δικαιοσύνη με μια μήνυση 20 σελίδων και απίστευτο αποδεικτικό υλικό με τις ακατάληπτες πρωθύστερες χρονολογήσεις των ενεργειών των εμπλεκομένων προσώπων.

Τέλος ας αναμένει κανείς και την εξέλιξη των ενεργειών κι ερευνών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Αρχών Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σύμφωνα με

Α) το με αρ. πρωτ. 557/22-4-2029 έγγραφο του ΔΥΕΕ /Νομού Ημαθίας της Γ. Δ/νσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο δίδεται εντολή για κατεπείγοντα έλεγχο στην Δ.Ο.Υ. Βέροιας.

Β) το με αρ. 281/26-3-2019 έγγραφο της Δημοσιονομικής Υπηρεσίας Εποπτείας και Ελέγχου για την συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής βάσει εισαγγελικής εντολής  στην με ΑΒΜ Β18/2082 ποινική δικογραφία.

 

Διαμάντης Στέργιος

Πρόεδρος ΔΕΥΑΒ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής