breaking news Νέο

Μήνυμα ενάντια στην κάθε μορφής βία από μαθητές του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας

Μήνυμα ενάντια στην κάθε μορφής βία από μαθητές του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας

Οι μαθητές του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας ένωσαν τη φωνή τους με τα παιδιά όλης της Ελλάδας ενάντια στην κάθε μορφής βία με αφορμή την άδικη απώλεια ενός νέου ανθρώπου. Στα πλαίσια των σχολικών δράσεων συνέταξαν ένα κείμενο ενδεικτικό των ανησυχιών τους και της ευαίσθητης ψυχής τους. Σχημάτισαν συμβολικά με τις σχολικές τους τσάντες το μήνυμά τους, δίνοντας ένα ηχηρό «χαστούκι» στην ελληνική κοινωνία.

Ακολουθεί το μήνυμα των μαθητών.

 

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΚΗ

Ο Άλκης δεν είναι απώλεια, είναι δολοφονία! Δολοφονία παιδιού 19 χρονών! Αφορμή η οπαδική διαφορά. Αιτία η βία και ο μη σεβασμός στην ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ που τώρα τελευταία, όλο και περισσότερο, κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική κοινωνία. Μια κοινωνία που η ενσυναίσθηση θεωρείται ελάττωμα, γιατί πρέπει να είσαι σκληρός για να αντέξεις εκεί έξω. Μια κοινωνία που κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να αποδοθεί πλέον δικαιοσύνη.

Οι ειδήσεις είναι γεμάτες με τέτοια γεγονότα. Θύματα οι ανήμποροι, οι αδύνατοι, γυναίκες, πρόσφυγες, παιδιά. Ευθύνη όλων μας να παρατηρήσουμε, να κατανοήσουμε τι γεννάει τόση βία, ώστε να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε, να την περιορίσουμε. Φτώχεια, ρατσιστικές απόψεις, έλλειψη πνευματικής καλλιέργειας, οπαδικές διαφορές που μετατρέπουν τον αθλητισμό από ψυχαγωγία σε πεδίο μάχης αποτελούν μερικούς λόγους. Εκεί, πολιτεία και κοινωνία πρέπει να στρέψουμε τα βλέμματά μας. Να βρούμε λύσεις για να αποτελέσει ο Άλκης το τελευταίο θύμα. Θα είμαστε όλοι εκεί να βοηθήσουμε. Ανεξαρτήτως ομάδας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Μόνο έτσι θα μπορέσει ν’ αναπαυθεί η ψυχή του ΑΛΚΗ μας.

 

Οι μαθητές/τριες

του 1ου Λαππείου Γυμνασίου Νάουσας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής