breaking news Νέο

Κώστας Ασλάνογλου στο Ράδιο Αιχμή-102,8 : «Τιμωρηθήκαμε πολύ περισσότερο απ’ όσο μας αναλογούσε»

Κώστας Ασλάνογλου στο Ράδιο Αιχμή-102,8 : «Τιμωρηθήκαμε πολύ περισσότερο απ’ όσο μας αναλογούσε»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε ο Κώστας Ασλάνογλου, γραμματέας της Ν.Ε Ημαθίας του ΚΙΝΑΛ, την Τρίτη 22/2.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με την Ουκρανία, τόνισε : 

«Θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά ανησυχητικά όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή και με κέντρο μάλιστα σημεία που υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο. Είναι δύσκολα να γίνουν εκτιμήσεις για το που μπορεί να οδηγήσει αυτή η πίεση, που ασκήθηκε από την πλευρά της Ρωσίας από τις δυτικές δυνάμεις σε σχέση με το πώς αντιλαμβάνεται η Ρωσία τη δική της ασφάλεια. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, μπαίνουμε σε μία αχαρτογράφητη περίοδο, δεν ξέρουμε τι αντιδράσεις θα υπάρχουν και πιθανότατα θα έχουμε ό,τι είχαμε στο παρελθόν και με τη Γιουγκοσλαβία, δηλαδή μία συμμαχία προθύμων, δεδομένου ότι από το ΝΑΤΟ δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ομοφωνία για αντίδραση σ’ αυτό που συνέβη από τον πρόεδρο της Ρωσίας (σ.σ 21/2). Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση, που έρχεται να συμπληρώσει το γενικότερο θέμα, που έχει να κάνει με τη διαχείριση των ενεργειακών της Ευρώπης, το ρόλο που παίζει η Ρωσία και βεβαίως την εμμονή που έχουν οι Αμερικάνοι για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα. Ζητάμε να βρεθεί τρόπος- το κάναμε με διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών-να εξασφαλιστεί ό,τι χρειαστεί για τους ανθρώπους μας που ζουν εκεί. Μια βέβαια ευχή όλων ας είναι να μην υπάρξει πόλεμος. Όμως κανένας δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος».

Με βάση και τις δημοσκοπήσεις,το ΚΙΝΑΛ μετά και την αλλαγή ηγεσίας εμφανίζει μία κινητικότητα και μία ανοδική πορεία. Είναι και δική σου εκτίμηση; 

«Ασφαλώς και είναι. Θα ήθελα να το βάλω σε μία άλλη διάσταση. Εκτίμησή μου είναι ότι δεν έχει να κάνει μόνο με την αλλαγή ηγεσίας. Υπάρχει μία πολύ σημαντική μεταστροφή του κόσμου σε σχέση με το πώς αντιλαμβανόταν μέχρι πριν κάποιο διάστημα την κυβέρνηση της Ν.Δ του Μητσοτάκη με μία επίφαση κεντρώας αντίληψης και βεβαίως το γεγονός ότι ελληνική κοινωνία στη συντριπτική πλειοψηφία βίωσε μία απαράδεκτη περίοδο- πενταετία σχεδόν- αυτή τη φοβερή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κάποιοι είχαν ανάγκη να δουν και αλλού. Άνθρωποι που ψήφισαν Μητσοτάκη, για να μη βγει ο Τσίπρας και άνθρωποι που έφυγαν από το δικό μας χώρο- παραδοσιακοί ψηφοφόροι- που πήγαν στον Τσίπρα, γιατί εκτιμούσαν ότι δεν θα έπρεπε να βγει ο Μητσοτάκης. Αυτά όλα επαναπροσδιορίζονται μ ’ένα βηματισμό, που φαίνεται ότι αναπτύσσεται στο δικό μας χώρο, με συγκεκριμένες προτάσεις, με χαμηλά το κεφάλι, με σοβαρότητα και ευθύνη, με προτάσεις που απαντούν στα προβλήματα της χώρας και των πολιτών  Οι δημοσκοπήσεις είναι μία φωτογραφία της στιγμής. Όμως φαίνεται ότι υπάρχει μία καταγραφή, η οποία δεν μπορεί να επιστρέψει και πολύ σύντομα είναι η εκτίμησή μου θα υπάρχει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, όπως το γνωρίσαμε».

Γιατί να σας στηρίξει ξανά ο κόσμος; Αλλάξετε; 

«Πράγματι ένα μεγάλο κομμάτι απ’ αυτόν τον πολιτικό χώρο, που έφτασε στα όρια του να διαλυθεί- που δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση, γιατί μιλάμε για ιστορικές καταβολές με κοινωνικές αναφορές- απλά ο κόσμος πείστηκε ότι έπρεπε να τιμωρήσει αυτόν τον πολιτικό χώρο, που στο κάτω- κάτω έκανε τη μεγαλύτερη  μεταπολεμική διαμονή στη χώρα. Και επειδή ήταν αυτός ο χώρος, που είχε το «θάρρος» να μπει μπροστά και να πει ότι κάποια από τα πράγματα αυτά που είναι ανορθολογικά και έχουμε ευθύνη γι’ αυτά, αλλά δεν είμαστε μόνο εμείς . «Τιμωρηθήκαμε» πολύ περισσότερο απ’ όσο μας αναλογούσε. Αυτή η περίοδος που περάσαμε, είναι μία περίοδος αυτοκάθαρσης. Έφυγαν από το χώρο μας-και ώρα τους καλή- ‘άνθρωποι που δεν τους ενδιέφερε να έχουν σχέση ιδεολογική-πολιτική με το χώρο. Τους ενδιέφερε η προσωπική τους εξέλιξη, οι προσωπικές τους βλέψεις, οι προσωπικές τους φιλοδοξίες. Αυτοί οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς βρέθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ και μερικοί βρέθηκαν στη Ν.Δ. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε τα πράγματα με πιο καθαρό μάτι. Να μην είμαστε μόνο αρεστοί, αλλά να είμαστε χρήσιμοι. Και αυτό φαίνεται ότι ο κόσμος αρχίζει να το αντιλαμβάνεται. Βλέπει να υπάρχει ένα νέο αίμα. Πράγματι τα πολιτικά κόμματα δεν συγκινούν τους νέους ανθρώπους, σκέφτονται διαφορετικά οι νέοι άνθρωποι. Οι νέοι άνθρωποι που συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής του νέου πρόεδρου, είναι ένα τεράστιο νούμερο, αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην πολιτική. Επομένως ένα μείγμα νέων, φρέσκων ανθρώπων με ιδέες, απόψεις, φιλοδοξίες γι’ αυτή τη χώρα, να προσφέρουν, να δημιουργήσουν μία καινούρια προοπτική στη χώρα, μαζί με το συνδυασμό εκείνων που έμειναν και κράτησαν Θερμοπύλες, θεωρώ ότι είναι ένα μείγμα, που φαίνεται ότι η εικόνα τους ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας και αυτό θα το δούμε όταν έλθει η ώρα».

Αναφερόμενος στα επόμενα οργανωτικά βήματα του ΚΙΝΑΛ διευκρίνισε : 

«Μέχρι το τέλος Φλεβάρη θα υπάρχει ένα κάλεσμα του Προέδρου προς όλους όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, για να ενεργοποιηθούν στη λογική της αυτοοργάνωσης. Και φαίνεται ότι είναι σε πολύ καλή χρονική στιγμή. Αυτό σημαίνει συνελεύσεις σε όλους τους Καποδιστριακούς Δήμους, όπου θα υπάρχουν εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές και αμέσως μετά θα πάμε στην οργάνωση των νομαρχιακών συνελεύσεων και στην εκλογή Ν.Ε. Πιστεύουμε ότι μέσα από μία τέτοια προσπάθεια θα δώσουμε τη δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία ν’ αντιμετωπίσει όσο πιο προφυλαγμένα αυτή την τεράστια κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Αναφερόμενος για τις επόμενες εκλογές και σε τοπικό επίπεδο τόνισε : 

«Πράγματι η απλή αναλογική ανοίγει το παιχνίδι για τον τρόπο που θα κατανεμηθούν οι έδρες. Αν ισχύσουν οι δημοσκοπήσεις, στην Ημαθία θα έχουμε τρία κόμματα, που θα διεκδικήσουν τις έδρες: Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Ο Μητσοτάκης θέλει να τις «κάψει» τις εκλογές αυτές, πάντως υπάρχει έντονη πιθανότητα η Ημαθία μετά από πολλά χρόνια να διαθέτει ένα βουλευτή από το χώρο μας. Αυτό συνεπάγεται και κάτι ακόμη. Ο ενθουσιασμός των νέων ανθρώπων που εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα να θέλουν να συμμετέχουν κα να προσφέρουν στο χώρο, σημαίνει ότι θα έχουμε ένα ψηφοδέλτιο αρκετά ανανεωμένο, με φρέσκα πρόσωπα, καταξιωμένα στην τοπική κοινωνία, που θα διεκδικήσουν στο όνομα του χώρου και της δικής τους πολιτικής και κοινωνικής δουλειάς την ψήφο των πολιτών. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα όσα έχουμε σχεδιάσει θα βγουν όπως ακριβώς τα έχουμε σχεδιάσει».        

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής