breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο του Ημαθιώτη συγγραφέα Γρηγόρη Φεϊζατίδη «Ο Θεός πίσω από την ντουλάπα»

  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο του Ημαθιώτη συγγραφέα Γρηγόρη Φεϊζατίδη «Ο Θεός πίσω από την ντουλάπα»
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο του Ημαθιώτη συγγραφέα Γρηγόρη Φεϊζατίδη «Ο Θεός πίσω από την ντουλάπα»

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου- παρά το γεγονός ότι υπήρχε και άλλη παρουσίαση βιβλίου στη Βέροια, σε άλλο χώρο, την ίδια ώρα (!)- παρουσιάστηκε στην «ΕΛΙΑ» το απόγευμα της Τετάρτης 6/4 το βιβλίο του Ημαθιώτη Γρηγόρη Φεϊζαδτίδη «Ο Θεός πίσω από την ντουλάπα».

Τη διοργάνωση είχαν οι εκδόσεις «Βακχικόν» και το βιβλιοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ». Για το βιβλίο μίλησαν η φιλόλογος Δέσποινα Καρυπίδου και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Αλέκος Χατζηκώστας.

Ο συγγραφέας Γρηγόρης Φεϊζατίδης αναφέρθηκε στις αιτίες-κίνητρα για τη συγγραφή του βιβλίου, απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

Η φιλόλογος Δέσποινα Καρυπίδη τόνισε :»Διαβάζοντας το βιβλίο, ένιωσα πως είχα καιρό να διαβάσω για την ιδιομορφία, τη δυσκολία και την οδύνη της σημερινής εποχής. Να δακρύσω για τις μικρές ειρηνικές λύπες που ζούμε, για τη συναισθηματική ένδεια σε εποχές υλικής αφθονίας, για τους καθημερινούς πολέμους της επιβίωσης αλλά και για τις επαναστάσεις που δεν κάνουμε σε μια περίοδο, που μπορεί να είναι πιο εύκολη από άλλες, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολη. Να σκεφτώ ότι πολλά απ΄τα ανθρώπινα μένουν ίδια, ακόμα κι αν διαφοροποιούνται τα πλαίσια κι οι συνθήκες, μέσα στις οποίες εκτυλίσσονται. Δεσμά υπάρχουν ακόμα  και αλυσίδες του νου, καταπίεση υπάρχει κι ας βαφτίζεται πρόνοια ή ενδιαφέρον, ανεκπλήρωτα όνειρα έχουμε, άσχετα αν μένουν ανεκπλήρωτα λόγω υποκειμενικών κι όχι πάντα αντικειμενικών συνθηκών. Κι αδιέξοδα θα υπάρχουν, όσο τα στερεότυπα και η κοινωνική δυναμική θα επενεργούν πάνω στη βούληση και τη δύναμη του ατόμου.. Γι αυτά θα διαβάσετε στα διηγήματα αυτά».

Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Αλέκος Χατζηκώστας υπογράμμισε : «…Αλήθεια σε καιρούς φτώχειας, πανδημίας και πολέμου, τι έχει να μας προσφέρει το βιβλίο; Το βιβλίο περισσότερο θα ήθελα να ψιθυρίζει πως ακόμα και στα δύσκολα, ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος. Η μόνη ευχή είναι να βρουν οι αναγνώστες και του συγκεκριμένου βιβλίου λύσεις και να παλέψουν για έναν κόσμο καλύτερο και δικαιότερο. Αλλά αυτό επιτυγχάνεται μόνο αν μπορέσεις και κατανοήσεις το πρόβλημα του άλλου και αναζητήσεις με τόλμη απαντήσεις. Μόνο αν γνωρίζεις κάτι καλά μπορείς να το αλλάξεις. Το βιβλίο του Γρηγόρη είναι ευκολοδιάβαστο. Μπορεί να διαβαστεί αυτοτελώς στις 9 ιστορίες- διηγήματα που περιλαμβάνει, αλλά και μονορούφι σαν μία ταινία από τα βιου μαστερ, που βλέπαμε μικροί, μιας και όλες οι ιστορίες έχουν ως συνεκτικό τους ιστό την ανθρωπιά, τους ανθρώπους που βρίσκονται μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις. Ανθρώπων που ερωτεύονται, αγωνίζονται, αναρωτιούνται,  βαλτώνουν…».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής