breaking news Νέο

Γιατί η τιμή του ρεύματος πρέπει να είναι χρηματιστηριακό «είδος» και είναι συνδεδεμένη με την τιμή του φυσικού αερίου; - Του Θόδωρου Ελευθεριάδη

Γιατί η τιμή του ρεύματος πρέπει να είναι χρηματιστηριακό «είδος» και είναι συνδεδεμένη με την τιμή του φυσικού αερίου;  - Του Θόδωρου Ελευθεριάδη

Μπορεί να ακούγεται και να είναι αφελές το ερώτημα. Όχι φυσικά για την τσέπη των μικρών ελληνικών νοικοκυριών, αλλά για όλους αυτούς που νομίζουν ότι τα πάντα είναι «χρήμα» και η έννοια «κοινωνικό αγαθό»  να έχει εκλείψει, στο πλαίσιο της «κρατικοδίαιτης αγοράς». Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί το να είναι χρηματιστηριακό είδος η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που είναι συνδεδεμένη με την τιμή του φυσικού αερίου. Γιατί άραγε πρέπει να περιμένουμε ως χώρα την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις 31 Μαΐου, για να δούμε εθνική προσπάθεια από την κυβέρνηση, ώστε να μειωθούν τα συνοδά του χρηματιστηριακού «τζόγου», ενός τζόγου κατά πολύ χειρότερου από αυτού της εποχής της «ροζ εφημερίδας» στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν άπασες οι τηλεοράσεις τα πρωινά μετέδιδαν τις «αξίες» του χρηματιστηρίου Αθηνών; Το ρεύμα, όπως και το νερό, είναι κοινωνικά αγαθά.

Τι απέφερε η ιδιωτικοποίησή τους στην τσέπη του καταναλωτή; Η χώρα μας πρέπει να στηριχθεί σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές στην ενεργειακή της αυτονομία με το λιγνίτη και τις ΑΠΕ.  Αρκετά αργά το κατάλαβε φυσικά η κυβέρνηση. Αυτά και άλλα πολλά πρέπει να ειπωθούν από τα δελτία ειδήσεων των ελληνικών καναλιών. Και όχι το τι λέει  η «Ρούλα» και ο «Μάνος» και ο κουμπάρος τους, για ένα έγκλημα που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία, αλλά σύντομα θα «θαφτεί» μπροστά σε κάτι άλλο, πιο...«φρέσκο»!  Έχοντας την τύχη της «Καρολάιν». Ξέρετε, αυτοί οι «τυμβωρύχοι» με το «ματσούκι» στα χέρια είναι αδίστακτοι. Μια νέα γενιά «δημοσιογράφων» έχει ανατραφεί τόσο στρεβλά, πια.

Υ.Γ Ακόμη περιμένουμε να δούμε να φορολογούνται τα υπερκέρδη των «παραγωγών» (ή και προαγωγών) ρεύματος κατά 90%. Ίσως...αργότερα θα το έχουμε ξεχάσει!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής