breaking news Νέο

Κεντρική Μακεδονία : Νέες θέσεις εργασίας, πλην Ημαθίας και Κιλκίς!

Κεντρική Μακεδονία :  Νέες θέσεις εργασίας, πλην Ημαθίας και Κιλκίς!

Οι υπάλληλοι γραφείου και οι απασχολούμενοι στον τουρισμό και την εστίαση, είναι τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Κεντρική Μακεδονία, τα οποία και ανεβάζουν την απασχόληση στην περιφέρειά μας. Το «Εργάνη» μας πληροφορεί ότι οι  Π.Ε. Θεσσαλονίκης (με 1.841) και Χαλκιδικής (με 1.527) δημιουργούν τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων θέσεων εργασίας στην ΠΚΜ, ενώ οι Π.Ε. Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας εμφανίζουν αρνητικό ισοζύγιο  για το α΄ τρίμηνο 2022. Ο Μάρτιος που μας πέρασε, συγκρινόμενος με προηγούμενες χρονιές, κατέγραψε ισχυρό θετικό ισοζύγιο, σε 5 από τις 7 Π.Ε. της ΠΚΜ.

Μεταξύ των δύο περιφερειακών ενοτήτων, που έχουν αρνητικό πρόσημο στις θέσεις εργασίας, Ημαθία και Κιλκίς! Δυστυχώς στην περιοχή μας υποφέρουν όχι μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα νούμερα. Τον Ιανουάριο είχαμε αρνητικό πρόσημο με -8 θέσεις, το Φεβρουάριο πήγαμε στο +10, το Μάρτιο στο -139.

Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη από -1679, πήγαμε στους +1274 και +2246, σύμφωνα με τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ», που αφορούν το  ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα ανά Π.Ε. της ΠΚΜ. Μήπως θα έπρεπε «αντιπεριφέρεια», βουλευτές, δήμοι και επιμελητήριο να δούνε την πραγματικότητα και να επιδιώξουν επενδυτικές δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού στην Ημαθία; Γιατί να αφήσουμε να φύγουν οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του νέου μουσείου των Αιγών και των ανακτόρων του Φιλίππου του Β΄;


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής