breaking news Νέο

Επίσκεψη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο Δασαρχείο Νάουσας

Επίσκεψη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο Δασαρχείο Νάουσας

  Το Δασαρχείο Νάουσας επισκέφθηκε την Τετάρτη  13 Ιουλίου η κ. Φρόσω Καρασαρλίδου και συναντήθηκε με το Δασάρχη κ. Παπαγεωργίου Γεώργιο και το δασολόγο κ. Μπιτέρνα Δημήτριο.

 

  Ενημερώθηκε για τα προβλήματα της υπηρεσίας που αφορούν κυρίως την έλλειψη   μονίμου επιστημονικού προσωπικού , καθώς από τις 30 οργανικές θέσεις καλύπτονται μόνο οι 10, ενώ ο όγκος δουλειάς έχει πολλαπλασιαστεί, αφού στην αρμοδιότητα του Δασαρχείου εντάχθηκε ο έλεγχος των περιβαλλοντικών μελετών για τις ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο, καθώς επίσης και  η  αγροφυλακή. Εξίσου μεγάλη είναι και η έλλειψη εποχιακών εργαζομένων για την δασοπροστασία, αφού από 35 εργαζόμενους δεν έχει προσληφθεί κανείς,  με αποτέλεσμα τη δυσκολία λειτουργίας του εκτροφείου. Σημαντικό επίσης πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη μεταφορικών μέσων, αφού το μόνο αυτοκίνητο που διαθέτει το Δασαρχείο είναι αυτό που προμηθεύτηκε η υπηρεσία με παρέμβαση της κ. Καρασαρλίδου κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κλείσιμο της συνάντησης ζητήθηκε η αποφασιστική παρέμβαση της πολιτείας για την μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, καθώς πέρα από την πιθανότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, όπως πρόσφατα συνέβη στο Κιλκίς, το Δασαρχείο δέχεται μεγάλη πίεση από τους αγρότες της Νάουσας για τη ζημιά που υφίστανται από το μεγάλο πληθυσμό των ημίαιμων αγριόχοιρων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής